Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurga Baltrukonytė. Jei aš šiandien būčiau Benas Gudelis

Mane kamuoja dvi istorijos, apie kurias dar neparašiau nė žodžio. Milijonieriaus kvepalų imperatoriaus moralinis žlugimas ir mažos mergaitės tėvų kova už jos gyvenimą.
Jurga Baltrukonytė ir Benas Gudelis
Jurga Baltrukonytė ir Benas Gudelis / 15min koliažas

Ta tyla man nepatiko, slėgė, kaip skrandį slegia sunkiai virškinami patiekalai, galbūt kugelis su riebia grietine ir tortas su šampanu užsigardinimui.

Bet gal todėl tylėjau, kad visi jau daug parašė ir nesinori kartotis, ir tik šį rytą mano mintyse tie du skirtingų istorijų keliai – vienas pasmerkimo, o kitas – liūdesio bei vilties, jie ėmė ir susijungė, kaip netikėtai susitinka visai svetimi žmonės, kai nutinka stebuklai ir užkietėję niekšai atsiverčia ir tampa dorais statybininkais, vienuoliais, išradėjais, kartais aktoriais.

Taigi, jei šiandien būčiau Benas Gudelis (juo nenorėčiau būti, tai aišku savaime, tokie baisūs nutikimai nutinka tik filmuose). Bet jei vis tik atsibusčiau jo kailyje po visko, kas pasakyta, parodyta ir patvirtinta, daryčiau taip.

Laidos „Lietuva kalba“ stop kadras/Laidos „Lietuva kalba“ akimirka
Laidos „Lietuva kalba“ stop kadras/Laidos „Lietuva kalba“ akimirka

Viešai atsiprašyčiau visų, kuriuos įžeidžiau.

Prisipažinčiau, kad turiu kažkokį sindromą ar kompleksą (galbūt net nuoširdžiai jį įvardinčiau), kuris mane skatino taip nekontroliuojamai elgtis.

Patikinčiau, kad užsirašiau pas pykčio ir seksualinio priekabiavimo valdymo specialistus.

Atsiprašyčiau savo gyvenimo draugės, kuri visą gyvenimą, žinodama apie mano poelgius, tai pakentė, net jei tai darė dėl pinigų.

Paklausčiau, ar manimi dar pasitiki tarptautiniai verslo partneriai, kurių ženklams atstovauju, kai taip sušikau garsių firmų deklaruojamas vertybes. Galbūt pasitraukčiau iš vadovaujamų pareigų.

Jei aš šiandien būčiau taip apsidirbęs Benas, netylėčiau kaip kokia višta po šluota.

Nelaukčiau, kol skandalas apaugs samanomis ir visi viską pamirš, vos kils naujas skandalas (greičiausiai taip patartų advokatai). Samanomis apaugs ne tik problema, bet ir smegenys bei širdis.

Pakeisčiau savo gyvenimo būdą, kreipdamasis į visus įmanomus specialistus, išskyrus šarlatanus.

Visoms savo darbuotojoms, išėjusioms iš darbo dėl man žinomų priežasčių, suteikčiau šimtaprocentinę nuolaidą kalėdiniams pirkiniams su maišeliu ir užrašu „Nuoširdžiai atsiprašau, kad buvau toks kiaulė“. Patikėkit, aš keičiuosi. Kalėdos – atleidimo metas, atleiskite man.

Ir galiausiai, gal tas naujas Benas Gudelis bus tas, kuris pakeis į gerą ir kitos šeimos likimą. Mažai mergaitei Milanai trūksta daugiau kaip milijono, jos tėvai kovoja už vaistus ir viltį, jos istorija ir savo pinigais dalinasi tūkstančiai Lietuvos žmonių. Liko mažai laiko surinkti reikiamą sumą, nes gydymas tikslingas tik, kol sukaks mažylei dveji metai. Dienos tiksi...

Benai, Jūsų eilė.

Tai būtų žingsnis, kuris parodytų, jog senasis kvepalų imperijos savininkas, valdantis turto daugiau kaip už 82 mln., patenkantis į turtingiausių šalies žmonių keturiasdešimtuką, gal tikrai keičiasi. Gal jo atsiprašymas nuoširdus.

Taigi, jei aš šiandien būčiau taip apsidirbęs Benas, netylėčiau kaip kokia višta po šluota. Pripažinti kaltes, jas taisyti, įteikti dovaną bent vienai šeimai ir jos dukrytei būtų bent atsiprašymo pabandymas.

Brangus.

Bet už nuodėmes dažniausiai brangiai ir mokame.


Rekvizitai, kaip prisidėti prie Milanos tėvelių pagalbos šauksmo:

gavėjas: Greta Patenkienė;

Sąskaitos Nr. LT237300010160637365, Swedbankas;

Paskirtis: Pagalba Milanai;

Paypal: gretamiliun@gmail.com;

Gavėjas: Milanos labdaros ir paramos fondas;

Sąskaitos Nr. LT477300010173248291; Swedbankas;

Įmonės kodas: 306095677; GoFundMe

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius