Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 24

Karo išplėšti iš namų: paaugliai Kristina ir Mikita – mūsų Ukrainos mūsų karta jau neišvys

Su Kristinos mama, Nadežda, susitariam susitikti jų naujuose, bet iš esmės jau labai senuose, vietomis gal avarinės būklės, namuose. Dviejų kambarių butas įrengtas kukliai, viską šeima darė savo rankomis, o dalis įrangos, daiktų, kaip patys sako, gerųjų lietuvių dovanos. Gyvenimas vienu metu dviejose vietose, taip įvardina savo būklę ir mama, ir paauglė dukrai bei jos bičiulis. Mintimis ilgiesi namų, draugų, ano tobulo gyvenimo, tuo pat metu jau gyveni čia. Ir nors ten liko namai, daiktai, automobiliai, šitie namai, kur visi tiesiog sveiki – brangesni. Ir tai, Nadežda sako, iš tiesų supranti tik pajutęs realią grėsmę.
Nadežda, Kristina ir jos sesė bei Mikita
Nadežda, Kristina ir jos sesuo bei Mikita / Asmeninio arch.

Tarėmės pasikalbėti su paaugle Kristina ir jos mama Nadežda, bet prie pokalbio mielai prisijungia ir paauglės bičiulis, gyvenantis tame pačiame name. Kristina dabar devintokė, 17-metis Mikita neseniai gavęs atestatą, taigi dairosi darbo galimybių Vilniuje, svarsto – gal statybose, bet veikiausiai, kai sueis 18 metų.

Šalia Nadeždos visą laiką tyliai glaudžiasi mažoji Kristinos sesutė, kai imame kalbėtis, prisiminimais keltis į kone prieš dvejus metus vykusius įvykius, akyse ima kauptis ašaros ne tik mažajai.

Išvykti pasiūlė Kristina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius