Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos verta Almos istorija: palaidojo tris vyrus, skendo narkotikų liūne, dabar iš jo traukia kitus

„Visi narkomanai yra galvoję, kad susitvarkys patys. Ir aš taip galvojau. Bet taip nebūna. Dabar man 50 metų, ir tik dabar aš pradedu gyventi, nes anksčiau tik egzistavau“, – pripažįsta Alma Sadauskienė, kvaišalų iš rankų nepaleidusi beveik pusę savo gyvenimo.
Alma Sadauskienė
Alma Sadauskienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Per tą laiką ji spėjo kelis kartus sėsti į kalėjimą, tris kartus tapti našle, išbandyti, kaip pati sako, visus įmanomus narkotikus, tačiau galiausiai suėmė save į rankas ir dabar reabilitacijos centre iš narkotikų liūno traukia savo likimo brolius ir seseris.

Almos istorija – neeilinė, tačiau moteris jos visiškai nesigėdija. Ilgiau nei du dešimtmečius narkotikuose skendusi A.Sadauskienė visiškai „švari“ yra jau daugiau nei penkerius metus, tačiau tam, kad tai pasiektų, turėjo nueiti ilgą ir sunkų kelią.

Dabar ji dirba viename iš reabilitacijos centrų ir padeda panašaus likimo žmonėms atsistoti ant kojų ir įveikti savo priklausomybę.

Alma pasakoja, kad šeimyninį gyvenimą pradėjo būdama labai jauna – ištekėjo vos 17-os. Pirmasis vyras, kaip, beje, ir kiti Almos partneriai, buvo gerai žinomi kriminaliniame pasaulyje. Vieną dieną sutuoktinis tiesiog dingo be žinios ir namo niekada nebegrįžo. Po mįslingo vyro dingimo Alma sužinojo, kad jis nevengdavo svaigintis narkotikais.

Iki tol itin jų nemėgusi moteris buvo apimta tokio sielvarto, kad pati to nejausdama pradėjo bristi į narkotikų liūną, ant rankų laikydama dar ir du mažamečius vaikus.

„Kai mano pirmasis vyras dingo, aš sužinojau, kad jis savo įtampą mėgdavo malšinti narkotikais. Anksčiau aš manydavau, kad narkomanai yra žemiausiai pasaulyje esantys žmonės, ir tokia aš niekada nebūsiu. Kol pabandžiau. O nuo tada ir prasidėjo mano narkomanės karjera“, – prisimena A.Sadauskienė.

Tekstas pirmą kartą publikuotas 2020-09-26.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius