Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 03

Lėktuvo pilotė Marija: „Turėti biurą dvylikos kilometrų aukštyje yra kažkas nuostabaus“

Kartą, prieš skrydį iš Vienos, prie lėktuvo palydovės priėjo keleivė. „Labai bijau skristi“, – pasakė ji. Stiuardesė ją pakvietė į pilotų kabiną ir pasiūlė pasikalbėti – galbūt taip sumažės baimė? „Tuo metu piloto kabinoje sėdėjau aš, 21-erių metų mergina, ir trisdešimtmetis kapitonas“, – juokiasi Lietuvos oro linijų „Avion Express“ pilotė Marija Šleževičiūtė. Skraidyti mažais lėktuvais ji pradėjo 2015 metais, o oro linijose dirba nuo 2018 metų. Nepaisant to, kad jau turi pakankamai patirties, labai dažnai sulaukia nuostabos: jūs tokia jauna, o jau pilotė.
Marija Šleževičiūtė
Marija Šleževičiūtė / 123RF.com ir asmeninio archyvo nuotr.

Pirmasis žvilgsnis iš piloto kabinos

Marija dažnai sulaukia klausimo apie profesijos pasirinkimą – kaip ir kodėl? „Aš suprantu, kad žmonėms įdomu, todėl šis klausimas man neatsibodo. Man tikrai nebuvo taip, kaip kai kuriems pilotams, apie šią profesiją svajojusiems nuo vaikystės“, – šypteli mergina.

Kai Marija dar mokėsi mokykloje, būdama aštuntoje ar devintoje klasėje, pati savęs klausė: o kas toliau? Didelių profesinių svajonių ji neturėjo, kol vieną dieną ėmė ir susidomėjo sesers vyro profesija. Jis buvo pilotas, dirbo karinėse oro pajėgose ir skraidė su MI8 orlaiviais.

„Man pasidarė įdomu, kokių dalykų reikia, kad galėtum būti pilotu? Sesers vyras pasakojo, kad mokykloje svarbu matematika, fizika – tikslieji mokslai. Matematika man patiko visada, tad nuo dešimtos klasės pasirinkau labiau techninį profilį ir šio savo pasirinkimo niekada nesigailėjau“, – pasakojo Marija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius