Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 27

Lietuviai vis dažniau pasiryžta avantiūrai – įamžinti savo akis: kurią rinktumėtės – dešinę ar kairę?

Naujos technologijos paliečia ne tik kasdieninius gyvenimus, bet ir pramogas. Viena iš jų, akių fotografija, kuri Lietuvoje vis dar nėra labai žinoma, tačiau populiari Vakarų Europoje bei JAV. Šiose šalyse žmonės pamilo išskirtines fotografijas, kuriose atsiskleidžia kiekvieno individo unikali akių rainelės spalvų, raštų įvairovė. Šią verslo idėją galima sakyti ,,pasiskolino‘‘ bei pritaikė Lietuvos rinkai ir 22m. vilnietis Martas Tankevičius, jaunimo atpažįstamas kaip youtube bei tik tok video filmukų kūrėjas.
Akių fotografija
Akių fotografija / A. Gustės-Jančiukienės nuotr.

Apie šio verslo subtilybes „Akių fotografijos studijoje šnekamės su pirmuoju Lietuvoje šios pramogos atstovu bei įkūrėju Martu.

– Kaip kilo mintis užsiimti akių fotografija? Ar tai Jums buvo kaip dar vienas dalykas, kurį norėjote išbandyti savo kasdienybėje greta video filmavimų bei montavimų, ar seniai planuotas ir apgalvotas verslas, kurį reikėjo tik įgyvendinti?

– Kelionės metu kartu su mergina vaikščiojant po Berlyno centrą netyčia patekome į meno mugę. Ten dauguma žmonių pardavinėjo savo gamybos rankdarbius, tačiau prie vienos iš palapinių, pavadinimu „Akių fotografija“, buvo nemaža eilė žmonių. Mus taip pat tai suintrigavo ir tada pirmą kartą gyvenime sužinojau, kas yra akių fotografija. Dar niekur nebuvau matęs kažko panašaus.

M.Tankevičiaus nuotr./Martas Tankevičius
M.Tankevičiaus nuotr./Martas Tankevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius