Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
01 13

700 turtingų norvegų šeimų ilsisi lietuvių statytose kalnų vilose: kuo jos ypatingos?

„Aišku, kad tai kelia pasididžiavimo jausmą. Važiuodami po Norvegiją net matome namus, kur bandytas nukopijuoti mūsų unikalus dizainas“, – šypsosi jau du dešimtmečius su kolega Nerijumi turtingiems norvegams kalnų namus statantis Laurynas. Pašnekovas pripažįsta, kad sėkmė jų neaplankė piršto spragtelėjimu, teko tikrai neblogai paarti, bet šiandien lietuviai didžiuojasi savo produktu ir išskirtiniu dizainu, už kurį skandinavai negaili kloti milijonus. Laurynas šypsosi – dažnai sutinkame tuos, kurie įsigijo mūsų kalnų namus, nemeluosiu – dažniausiai gauname tik padėkas ir gerus atsiliepimus.
Lietuvių statomi kalnų namai Norvegijoje
Lietuvių statomi kalnų namai Norvegijoje / LHM nuotr.

Sunki pradžia prieš 20 metų

„Aš tikrai nesu joks dizaineris ar statybininkas. Baigiau vadybą ir esu tikras vadybininkas, o istorija prasidėjo tada, kai patys su žmona prieš daugelį metų susidomėjome rąstiniais namais“, – šypsodamasis mintimis į gana tolimą praeitį keliasi Laurynas Miktus.

Tuomet Laurynas svajojo apie kažkada būsimas statybas, ir mintys nuklydo link ekologiško pasirinkimo – rąstinio namo. „Nieko nesupratau nei apie rąstus, nei apie namų statybą, bet žmona pasiūlė pasikalbėti su jos grupiokės vyru, kuris tuo užsiima ir ką tik kaip tik pasistatė tokį namuką. Paskambinau jam, susitikome, pasikalbėjome ir, kaip sakau, – sulipome. Netrukus ir prasidėjo LHM istorija“, – pasakojo Laurynas.

Prieš dvidešimt metų gimę užmojai buvo gerokai kuklesni – svajonių, kad Plungėje gaminamuose namuose laiką leis 700 turtingiausių norvegų šeimų, tikrai nebuvo. Bet drąsos veikti – per akis. Laurynas atvirauja, kad šiandien ta pradžia gerokai kelia šypseną, mat pirmuosius skambučius į Norvegiją, ieškodami pirmųjų klientų, bičiuliai atliko iš Lauryno automobilio – „Audi 100“, kurį, beje, yra išsaugoję iki šiol.

LHM nuotr. /Lietuvių statomi kalnų namai Norvegijoje
LHM nuotr. /Lietuvių statomi kalnų namai Norvegijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius