Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo teroristinių grupuočių Lietuvoje besislepiantis afganistanietis: „Jie mano akyse nužudė tėvą“

Lietuvos gyventojams teroristinės grupuotės atrodo tolimos ir labiau primena kino filmus nei realybę. Vis dėlto čia iš Afganistano pabėgęs Naqeebas Kazame su jomis susidūrė iš labai arti. Vyro broliui užsitraukus Talibano nemalonę, visa šeima buvo pradėta persekioti, o Naqeebo akivaizdoje buvo nužudytas jo tėtis. N.Kazame laidoje „Tikri gyvenimai – tikros istorijos“ atvirai papasakojo, ką jam teko išgyventi savo tėvynėje ir kaip 35 dienas bėgo į Lietuvą, apie kurios egzistavimą iki tol net nežinojo.

Skaudi Naqeebo istorija prasidėjo 2011 metais, kai kariuomenė, kuriai priklausė jo brolis, nužudė šalies priešą – taip N.Kazame šeima tapo jų taikiniu.

„Nuo to laiko jie vis bandė mus įbauginti, puolė namus, siuntė broliui grasinančius laiškus, kuriuose buvo parašyta, kad jie turi įsakymą nužudyti visus jo šeimos narius. Kalbėjau su broliu telefonu, jis pasakė, jog draugai man padės, o tada pokalbis nutrūko ir mes vienas su kitu nesusisiekėme apie 6-erius metus“, – pasakoja Naqeebas.

N.Kazame brolio draugas padėjo šeimai persikelti į naują vietą, kurioje visi gyveno apie mėnesį. Vis dėlto vieną naktį šeima pabudo nuo išgirstų žingsnių – atėję užpuolikai ėmė klausinėti, kur yra Naqeebo brolis.

„Jie sakė, kad pasiims mus į savo bazę. Kadangi mano tėvas sirgo ir negalėjo pats vaikščioti, jie ėmė svarstyti, kodėl turėtų su savimi imti tokį žmogų. Tada jie prieš mano akis nužudė tėvą, o patys išėjo iš namų“, – prisimena N.Kazame.

Nuo to karto Naqeebas vis keitė gyvenamąją vietą, o kartą bandė nesėkmingai kirsti Afganistano sieną. Pabėgęs nuo užpuolikų, vyras apsistojo draugų namuose, tačiau netrukus teko palikti ir juos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius