Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 09 24

Operacinės slaugytojas ir muzikantas I.Urbonavičius: tik tada, kai esi sveikas, tau reikia kitų dalykų

„Kartais žmonės svarsto, ką jie savo gyvenime keistų, jei galėtų laiką atsukti atgal. Apie tai pagalvoju ir aš – kad keisčiau. Visų pirma, eičiau tiesiu taikymu į mediciną“, – sako 51 metų kaunietis Irenėjas Urbonavičius. Iš viso šešias su puse specialybės turintis Irenėjas – muzikantas, mokytojas, medikas ir dar jame yra šiek tiek suvirintojo. Pastarųjų studijų nebaigė, tik – kursus. Kam? „Nes prie ūkio gali prireikti“, – juokiasi vyras, kurio gyvenimo variklis yra smalsumas ir noras mokytis.
Irenėjas Urbonavičius
Irenėjas Urbonavičius / Koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ ir asmeninio archyvo nuotr.

I.Urbonavičiaus įgytos specialybės – muzikantas, pučiamųjų orkestro dirigentas, pedagogas (moko groti fleita), taip pat masažuotojas, paramedikas ir slaugytojas.

Šis ruduo į Irenėjo gyvenimą įnešė daug pokyčių. Gal net – esminių. Po 32 metų, praleistų Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, šiemet jis iš darbo išėjo, taip pat atsisakė darbo Kauno miesto pučiamųjų orkestre „Ąžuolynas“. Fleita grojęs vyras sako dabar gausiantis rentą, o daugiausiai dėmesio toliau skirs savo kitam itin mylimam darbui – medicinai.

I.Urbonavičius dirba LSMU Kauno klinikų Radiologijos klinikos Intervencinės radiologijos skyriuje operacinės slaugytoju. Taip pat – Kauno A.Kačanausko muzikos mokykloje mokytoju.

Tad šie metai, sako kaunietis, nebus tokie intensyvūs, kai slaugytojo drabužius kartais net tą pačią dieną tekdavo pakeisti į muzikanto kostiumą. „Antra vertus, dabar padidėjo krūvis Kauno klinikose“, – šypteli pašnekovas. Tačiau neabejoja – gyvenime tikrai atsiras daugiau laiko pabūti tyloje, bendravimui su dukterimis ir namų karalienei – katei Herbatai.

15min pokalbis su I.Urbonavičiumi – apie jo specialybes, meilę muzikai ir medicinai bei tai, kuo vertinga tyla.

– Šiemet kaip muzikantas jau nepraversite Kauno valstybinio muzikinio teatro durų. Kokius prisiminus išsinešate?

– Gerus. Kartais sakoma, kad darbas – antri namai, bet man tai buvo pirmi namai.

Muzikiniame teatre, būdavo, praleisdavau daugiau laiko nei namuose. Repeticijos, spektakliai, be to –individualus darbas ruošiantis spektakliams. Namuose juk nenervuosi kaimynų grojimu, todėl tekdavo eiti į teatrą.

– Spėčiau, kad dažnai pokalbis su pirmą kartą sutiktu žmogumi prasideda nuo to paties – klausimo apie jūsų vardą. Jis išties retas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius