-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 22

Prie vilkiko vairo – Justina, jos vaikinas ir katinas: „Aplinkiniai abejojo, ar sugebėsiu“

Viename iš vilkikų, riedančių keliu Lietuva–Anglija, galite išvysti trijų narių šeimyną. Pasirodo, Justina Remeikaitė į reisus vyksta ne tik su savo vaikinu, tapusiu kolega, bet ir su katinu. Su tokia kompanija merginai vairuoti yra lengviau, linksmiau ir, žinoma, saugiau, nes kitų vairuotojų dėmesio Justina sulaukia išties daug. „Rodė gestais, kad važiuočiau iš paskos, kaip supratau, norėjo ir telefono numerio“, – vieną atvejį prisimena ji.
Justina Remeikaitė vairuoja vilkiką kartu su partneriu ir katinu
Justina Remeikaitė vairuoja vilkiką kartu su partneriu ir katinu / Asmeninio albumo nuotr.

Buvo sunku rasti pirmą darbą

Sėsti prie vilkiko vairo prieš ketverius metus Justiną pastūmėjo jos partneris, kuris pirmas išsilaikė teises. Tuomet pora pagalvojo, kad, jei mergina taip pat tai padarytų, galėtų kartu vykti į reisus.

„Man vilkikas nebuvo nematytas dalykas – mano tėtis buvo vairuotojas ir aš, būdama maža, esu kartu su juo važiavusi į reisą, – pasakoja J.Remeikaitė. – Kadangi draugas išsilaikė teises, pagalvojau, kodėl gi nepabandžius ir man.“

Asmeninio albumo nuotr./Justina Remeikaitė vairuoja vilkiką kartu su partneriu ir katinu
Asmeninio albumo nuotr./Justina Remeikaitė vairuoja vilkiką kartu su partneriu ir katinu

Būtent Justinos tėtis džiugiausiai sutiko žinią, kad dukra bus vilkiko vairuotoja. Dar dabar, kaip mergina pasakoja, jis, kalbėdamas su savo bičiuliais, vis tuo pasigiria.

„Aplinkiniai klausė, ar sugebėsiu, kam man to reikia. Užimtumo tarnyboje, per kurią išsilaikiau teises, darbuotojos sakė, kad nesugebėsiu, jog gerai pagalvočiau. Jos turbūt manė, kad man nepasiseks“, – prisimena J.Remeikaitė.

Vis dėlto Justina greitai įrodė, kad žmonių kalbos buvo neteisingos – jai vairuotojo pažymėjimą pavyko gauti iš antro karto, o ir kur kas didesnė transporto priemonė nesukėlė nepatogumų ar baimės.

„Pirmą kartą koją pakišo stresas – drebėjo visas kūnas. Po to pasiėmiau papildomų pamokų ir išlaikiau, – sako J.Remeikaitė. – Galbūt man į kraują yra įaugęs vairavimas – nuo mažens norėjau greičiau gauti vairuotojo pažymėjimą. Labai patikdavo vairuoti. Kai jau įsėdau į vilkiką, buvo tiesiog įdomu, nors iš pradžių jaučiausi nedrąsiai važiuodama didesniu greičiu.“

Aplinkiniai klausė, ar sugebėsiu, kam man to reikia.

Pradėjusi važiuoti vilkiku, Justina iš karto pasijautė savo rogėse. Tik gebėjimą vairuoti įrodyti kitiems buvo ne taip lengva – kaip mergina pasakoja, norint rasti pirmą darbą, reikėjo gerokai pavargti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius