Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti

Vienuolyne gyvenanti muzikos prodiuserė Gabija: universitete gyvenimas tapo lengvesnis

Geros žinios nuo mokyklos pavargusiems abiturientams – universitete gyvenimas taps lengvesnis. Anot panevėžietės Gabijos Šutaitės, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Menų fakultete studijuojančios Muzikos produkciją, įstojus čia ne tik pagerėjo mokslo rezultatai, bet ir išaugo motyvacija mokytis, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Gabija Šutaitė gyvena vienuolyne Kaune
Gabija Šutaitė gyvena vienuolyne Kaune / Asmeninio archyvo nuotr. / Shutterstock nuotr.

Mergina yra viena iš studenčių, kuriai universitetas skyrė stipendiją studijų kainai padengti. Atsižvelgiant į konkursinius balus bei pasirengimą studijoms, studentams, įstojusiems į valstybės nefinansuojamas vietas studijų kaina gali būti padengiama pilnai arba dalinai visam studijų laikotarpiui.

Anot studentės, tai labai gera pradžia, vis dėlto Gabijos planuose ir svajonėse – iš naujo stoti į valstybės finansuojamą vietą.

Traukė ir muzika, ir dailė

Iš Panevėžio į Kauną atvykusi mergina prisipažįsta, kad mokykloje mokslai ją ne itin domino, tačiau viskas priešingai universitete – čia ir įdomu, ir rezultatai žymiai geresni.

„O šiaip tai gal buvau ir per daug užsiėmusi. Pradėjau lankyti muzikos mokyklą, o vėliau – ir dailės. Tai grįžus namo norėdavosi tik gulti. O dar namų darbai. Tada ir atsirado toks nenorėjimas“, – apie, ko gero, visiems vyresnių klasių moksleivių pažįstamą perdegimą pasakoja Gabija.

Asmeninio archyvo nuotr./Gabija Šutaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Gabija Šutaitė

Su daile savo studijas iš pradžių norėjusi sieti mergina, nuomonę pakeitė su mama apsilankiusi savo mėgstamiausio atlikėjo koncerte Londone.

„Klausantis koncerto man labai daug klausimų kilo, buvo įdomu, kaip tas ar anas padaroma. Tuomet mama ir užsiminė, kad yra tokia Muzikos produkcijos programa“, – pasakoja pirmakursė.

Pasidomėjusi visų Lietuvos aukštųjų mokyklų siūlomomis programomis, mergina pasirinko „viduriuką“ – muzikos produkciją, kurioje svarbi tiek muzikinė, tiek techninė pusės.

Gabija džiaugiasi, kad paskaitose susiduria ne tik su teorija, bet ir praktika. Studentai eina į muzikos studijas, mokosi kaip įrašinėti instrumentus, balsą. Pirmakursei įdomiausia garso inžinerija, nes čia susijungia jai įdomiausi dalykai: garsas ir fizika.

Savo specializaciją studentė pastiprino pasirinkusi kitų sričių dalykus: informacines technologijas, anglų kalbą ir edukologiją. Kitais metais galbūt prisidės ir gretutinės studijos – Gabija mielai rinktųsi kažką iš meno srities.

Kūrybiškumą paskatino šeima

Nors dailės mokykloje mergina baigė tapybą, ten, kur dabar įsikūrusi, vietos molbertui neužtenka. Studentė gyvena vienuolyne nuomojame kambaryje Kauno centre. Būdama ateitininke Gabija ir čia, ne savo gimtajame mieste, susitinka su kitais ateitininkais, nueina su jais pasėdėti ir išgerti arbatos.

Asmeninio archyvo nuotr./Gabija Šutaitė (dešinėje) su savo kurso drauge ukrainiete Anastasiia Tsukur
Asmeninio archyvo nuotr./Gabija Šutaitė (dešinėje) su savo kurso drauge ukrainiete Anastasiia Tsukur

Pabaigusi studijas mergina norėtų tęsti karjerą Lietuvoje, o po to – Skandinavijoje ar Jungtinėje Karalystėje, kur yra stipriausia muzikos rinka. Gabija jau ir dabar pati kuria savo muziką ir neabejoja, kad po universiteto galės drąsiai siekti savo svajonių.

Dėl savo pasiekimų ji dėkoja ir tėvams. Šeimoje, kurioje, pasak merginos, yra ji, brolis, dvi sesės ir trys šunys, tėvai prioritetu iškėlė muzikinį išsilavinimą – vaikai galėjo patys pasirinkti instrumentą, Mergina juokiasi, kad galbūt šeimoje ir pradėjo meno judėjimą, nes šalia muzikos mokyklos pasirinkusi dailės, menu sudomino ir kitus šeimos narius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius