Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

10 būdų sustiprinti santuoką: apie tai turėtų žinoti kiekviena pora

Kad santykiai laikui bėgant neapkarstų, prisiminkite paprastus dalykus, kurie padės jums išlaikyti tvirtą ryšį.
Pora bendrauja
Pora bendrauja / „Scanpix“ nuotr.

Nenusiimkite rožinių akinių

Po daugelio metų kartu, visai paprasta užmiršti, kad jūsų antroji pusė visiškai atskira asmenybė. O žmonės yra linkę daryti klaidas. Žinoma, yra tokių, kurios visiškai nesuderinamos su santykiais, tačiau daugelį problemų santykiuose išpučiame visiškai be jokio tikslo, rašoma lifehacker.ru

Todėl prieš bet kokį konfliktą sveikai įvertinkite situaciją. Pavyzdžiui, partneris paruošė vakarienę, tačiau neišplovė indų. Galite pykti dėl netvarkos virtuvėje, arba džiaugtis tuo, kad nereikėjo patiems suktis prie puodų.

Pozityvus mąstymas neįmanomas 24 valandas per parą, tačiau kartais verta užsimerkti prieš menkus nesklandumus, nes jūsų išrinktasis ar išrinktoji yra kur kas daugiau!

Prisiminkite praeitį

Kiekvienos poros praeityje būta romantikos, įdomių istorijų, jautrių akimirkų... Pasistenkite šiuos momentus atšviežinti ir prisiminti kuo dažniau. Tai gali būti pirmas pasimatymas toje pačioje vietoje, meilės laiškai, nuotraukos. Tokie dalykai primins, kas jus suvedė kartu ir kodėl kiekvieną dieną praleidžiate su tuo pačiu žmogumi.

Planuokite bendrą ateitį

Greičiausiai jūs prognozavote ir įsivaizdavote, kas jūsų laukia po 5, 10, 15 metų? Kurkite savo ateitį ir planus kartu su savo partneriu. Jūs galite, pavyzdžiui, sudaryti norų sąrašą ir juos įgyvendinti. Tai nebūtinai turi būti kažkas labai rimto, tačiau planavimas ir veikla kartu jus dar labiau suartins.

Nenustokite dėkoti

Vienas galingiausių žodžių – „ačiū“, tad nepamirškite jo. Tai pakelia nuotaiką ir motyvuoja, o sunkiausiomis akimirkomis padeda į santykius pažvelgti atvirai, nuoširdžiai ir įvertinti tai, ką turime. Padėkokite už rytinius pusryčius, smagų vakarą, nuotaikingą filmą, kurį žiūrėjote kartu.

Raskite laiko pabendrauti

Kasdienė rutina, darbas, rūpesčiai, namų ruoša iš tikrųjų užima labai daug laiko, tačiau skirti vienas kitam dėmesio – būtina. Jūs vieną kitą pažįstate geriausiai, todėl galite palaikyti, pagelbėti, ištiesti ranką sunkiausiu momentu. Kai kuriomis problemomis žmogus gali pasidalinti tik su artimiausiais ir pasijausti geriau.

Žmogus ilgalaikiuose santykiuose keičiasi, bet nuolatinis bendravimas padeda mums judėti ta pačia kryptimi.

„Scanpix“ nuotr./Rasti kompromisą santykiuose sudėtinga, bet įmanoma
„Scanpix“ nuotr./Rasti kompromisą santykiuose sudėtinga, bet įmanoma

Žiūrėkite romantinius filmus

Tokių filmų aptarimas gali padėti sutvirtinti santykius, tam tikra prasme pakeisti psichologo konsultacijas ir netgi užkirsti kelią skyryboms. Ročesterio universiteto tyrimo duomenimis, diskusijos apie penkis kino filmus per mėnesį, sumažina skyrybų skaičių per pirmuosius trejus santuokos metus.

Kalbėkite apie lūkesčius ir norus

Neišpildyti lūkesčiai skaudžiai žeidžia, todėl santuoka neturi tapti bandymų ir telepatijos aikštele. Garsiai kalbėdami apie tai, ko norite, aiškiai išreikšdami mintis, jūs gausite daugiau nei tylėdami ir bandydami laimę.

Lieskitės vienas prie kito

Kad meilė santuokoje nepavirstų tiesiog draugiškais jausmais, nepamirškite apie tai, kokia didinga yra prisilietimo galia. Laikykitės už rankų, apsikabinkite, bučiuokitės, – visa tai turi ypatingą reikšmę norintiems išlaikyti darnius ir jausmingus santykius. Būtent prisilietimai padeda išreikšti meilę, dėkingumą, empatiją.

Nežeiskite jausmų

Tai, kad apie artimą žmogų žinote daug, reiškia, kad žinote ir jo skaudžiausias vietas. Tos žinios kartais būna panaudotos konflikto metu turint tikslą įskaudinti. Todėl nesinaudokite tomis žiniomis, net jeigu esate labai pikti ir susikrimtę – visa tai baigsis tuo, kad įskaudinsite vienas kitą ir pakenksite santykiams.

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr./Pora

Duokite mylimajam asmeninio laiko ir erdvės

Beveik kiekvienam žmogui kartais norisi pabūti vienam, todėl gerbkite šį norą. Tai visiškai nereiškia, kad partneris jūsų nemyli, negerbia ar pyksta. Galbūt jo galvoje sukasi tūkstančiai minčių ir tam, kad atrastų ramybę, reikia tylos ir buvimo su savimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius