Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

10 mitų apie introvertus: ar tikrai jie uždari ir nekalbūs?

Vieni mūsų ekstravertai, kiti introvertai, treti – turi ir vieniems, ir kitiems būdingų bruožų. Tačiau būtent introvertų būdas yra aptarinėjamas labiausiai ir sulaukia pačių įvairiausių, dažnai ir nepagrįstų nuomonių.
Susimąsčiusi moteris
Susimąsčiusi moteris / Fotolia nuotr.

Kaip Marti Laney rašo savo knygoje „The Introvert Advantage: How to Thrive in an Extrovert World“, negalima sakyti, kad introvertai nemėgsta žmonių, greičiau atvirkščiai – jie tiesiog yra labai išrankūs. Kokiais dar mitais apipinti introvertai?

Mitas: introvertai nekalbūs

Tai nėra tiesa, paprasčiausiai jie nešneka, jeigu nėra ką pasakyti. Introvertai nemėgsta tuščių kalbų, tačiau jeigu kalbėsitės tema, kuri introvertui įdomi, jie pasirodys tikri šnekoriai. Reikia tiesiog atrasti sritį, kuri juos domina.

Mitas: introvertai drovūs

Drovumas nėra niekuo susijęs su introversija. Introvertai nebijo žmonių, tiesiog kontaktui palaikyti jiems reikalinga priežastis. Jie nebendrauja dėl paties bendravimo, tačiau jeigu norite juos užkalbinti, taip ir padarykite. Nebijokite pasirodyti nemandagūs.

Mitas: introvertai šiurkštūs

Dažnai jie nemato reikalo meilikavimams ir ilgoms ceremonijoms. Jie nori, kad viskas būtų aišku ir paprasta. Tačiau kai kuriais atvejais tai paprasčiausiai neįmanoma, todėl intovertams reikia sutelkti visas jėgas prisitaikyti prie situacijų, kurios gali būti itin varginančios.

Mitas: introvertai nemyli žmonių

Atvirkščiai – introvertai labai vertina ir myli savo draugus ir artimuosius, kuriuos dažniausiai gali suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų. Jeigu esate introverto draugas, turite sąjungininką visam gyvenimui. Užsitarnavę introverto pagarbą džiaugsitės puikia draugija ir draugyste.

Mitas: introvertai nemėgsta viešumo

Tiesiog jie į viešumą ir „išėjimą į žmones“ žiūri kitaip. Jie labai greitai sugeria informaciją, todėl jiems nereikia nuolatos būti „ant bangos“ ir tarp žmonių. Namuose introvertams geriausiai pavyksta „persikrauti“ ir analizuoti savo patirtį ar įspūdžius vienoje ar kitoje situacijoje.

Mitas: introvertai visada nori būti vieni

Introvertai labai komfortiškai jaučiasi būdami vieni su savo mintimis. Jie daug galvoja, analizuoja, sprendžia problemas ir uždavinius. Tačiau jie lygiai taip pat gali jaustis vieniši kaip ir bet kuris žmogus, jeigu neturės su kuo pasidalinti savo mintimis ir atradimais. Introvertams reikia atviro ir nuoširdaus bendravimo su VIENU žmogumi VIENU metu.

Mitas: introvertai keisti

Iš tikrųjų introvertai yra individualistai ir niekada neina su minia. Jie nori būti vertinami už savo pasirinkimus ir neįprastą gyvenimo būdą. Introvertai galvoja savo galva ir meta iššūkį tam, kas dažnai laikoma norma. Jie nepriima sprendimų remdamiesi tuo, kas yra madinga ir populiaru.

Mitas: introvertai uždari

Pirmiausia, jie susikoncentravę į vidinį pasaulį, todėl skiria daugiau dėmesio savo mintims ir emocijoms. Tai nereiškia, kad jie neskiria dėmesio tam, kas vyksta aplink, tačiau jie žino, ko nori. Jų vidinis pasaulis jiems įdomus ir naudingas.

Mitas: introvertai nemoka linksmintis

Dažniausiai jie ilsisi ramiose vietose, pavyzdžiui, gamtoje ar namuose, o ne vakarėliuose, klubuose ar kitose triukšmingose viešose vietose. Introvertai nemėgsta aštrių pojūčių ir nėra adrenalino fanatikai, tad jeigu aplink daug triukšmo ir kalbų, jie užsidaro.

Mitas: introvertai gali tapti ekstravertais

Introvertai nepasikeis – jų būdas yra jų išskirtinės asmenybės dalis, o būtent tai pasaulį daro įvairiu, įdomiu ir nenuspėjamu. Be to, kai kurie tyrimai atskleidžia, kad tarp žmonių su aukštu intelekto koeficientu intorvertų yra daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius