Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

11 dalykų, kuriuos aukšto emocinio intelekto žmonės mato kitaip

Jį sunku paaiškinti, jo neįmanoma išmatuoti. Bet vos pradėję jį lavinti, iškart suprasite – emocinis intelektas yra tikrų tikriausia supergalia.
Emocinis intelektas
Emocinis intelektas / 123RF.com nuotr.

Emocinis intelektas – gebėjimas atpažinti, suprasti ir valdyti emocijas – leidžia pamatyti pasaulį iš kitos perspektyvos. Jis padeda lengviau ištverti blogiausius laikus, o geri laikai teikia dar daugiau džiaugsmo.

Keletą pastarųjų savo gyvenimo metų intensyviai studijavau su emociniu intelektu susijusias temas, o dvejus metus skyriau medžiagos, kurią panaudojau rašydamas knygą „EQ Applied“ rinkimui ir analizei.

Per tą laiką atradau, kad emociškai išprusę žmonės daugybę dalykų mato kitaip. Leiskite duoti jums keletą pavyzdžių ir juos paaiškinti.

Nesėkmė

Aukštu emociniu intelektu pasižymintys žmonės nebijo nesėkmių – priešingai, jie moka jomis pasinaudoti savo labui. Taip yra todėl, kad šie žmonės žino, jog sulaukti sėkmės nereiškia sulaukti vienkartinio pasisekimo, tai reiškia nuolat, nuosekliai tobulėti. O kiekviena „nesėkmė“ iš tiesų yra galimybė mokytis ir augti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius