-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

11 klaidų, kurias daro nesėkmingi žmonės savaitgaliais

Nors sėkmė susideda iš begalės sudėtinių dalių ir ne visada viskas priklauso tik nuo mūsų pastangų, tačiau yra tam tikrų elgesio modelių, kurie programuoja mus nesėkmei. Ypač kai jie tampa kasdienybe ir rutina, kurios nenorime keisti.
Blogos emocijos
Blogos emocijos / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma businessinsider.com, štai 11 įpročių, kurie mus tempia žemyn.

Nesėkmingi žmonės neturi jokio plano

Nebūtina visko suplanuoti minučių tikslumu, tačiau gerai turėti vieną pagrindinę idėją, ką jūs norėtumėte nuveikti ar padaryti. Svarbu tai, kad jūs sutaupysite laiko ir jums nereikės verstis per galvą, kad įgyvendintumėte savo norus.

Jie neranda laiko artimiems žmonėms

Per darbo savaitę gali būti sunku surasti laiko mylimiems žmonėms, tačiau nenumokite į savo kuriamus santykius ranka. Raskite laiko – savaitgaliai yra puikus metas kompensuoti laiko trūkumą su mielais žmonėmis.

Jie nepailsi nuo technologijų

Technologijos kasdien atima iš mūsų nemažai laiko, taip pat – vargina ir sekina. Žinoma, be jų neišsiversime, tačiau saikas reikalingas. Padėkite telefoną, išjunkite kompiuterį – pasistenkite netapti priklausomais nuo technologijų.

Jie nepailsi per savaitgalį ir nepatiria malonumo ilsėdamiesi

Kad ir ką nuspręstumėte, pasistenkite gauti kuo daugiau naudos ir malonumo iš savo veiklos. Esmė – atrasti tokią veiklą, o gal buvimą tiesiog vieniems, kad jaustumėte pasitenkinimą.

Jie visą laiką miega

Galbūt jūs esate pervargę. Galbūt jūsų gyvenime per daug vakarėlių ir nemigo naktų. Tačiau jeigu miegosite visą savaitgalį, visiškai išsimušite iš ritmo ir režimo ir kitą savaitę jausitės prastai. Tai ir ženklas pagalvoti apie savo gyvenimo būdą – gal metas pokyčiams?

Jie daug išleidžia

Žinoma, kartais norisi save palepinti ir tame nėra nieko blogo – tai būtina. Tačiau reikia atrasti balansą ir atkreipti dėmesį, kam išleidžiate savo pinigus. Jeigu kiekvieną dieną taupote tam, kad vakarėlyje išleistumėte pinigus daugybei brangių kokteilių, ar tai tikrai yra geras pasirinkimas? Visada galima atrasti ne tokių brangių laisvalaikio praleidimo būdų, kurie dar ir naudingi jūsų sveikatai.

Jie negalvoja apie savo ateitį

Jie gyvena rutininį gyvenimą ir neskiria nei laiko, nei dėmesio pagalvoti apie savo ateitį ir tikslus.

Jie visą laiką galvoja tik apie darbą

Turėkite planą, kuris padės viską sudėlioti į vietas. Savaitgalis skirtas atsipalaiduoti, pailsėti, nes tik taip galėsite pasiekti gerų rezultatų. Skirkite dėmesio sau, ne tik darbui.

Jie nieko neveikia ir dėl to gailisi

Kartais po ilgos savaitės norisi pailsėti ir tiesiog nieko neveikti – tame nėra nieko blogo. Tiesa, jeigu toks nieko neveikimas sukelia nemalonias mintis ir savijautą, jaučiatės susierzinę, tuomet turėtumėte galvoti, kaip viską galite pakeisti. Gal nieko neveikimą galite iškeisti į jums įdomią veiklą?

Jie neatsipalaiduoja

Laisvos dienos yra skirtos tam, kad pailsėtumėte, todėl susimąstykite, kodėl jūs niekaip negalite atsipalaiduoti, kas jus stabdo? Nuolatinis darbas išvargina, todėl jūs negalite tikėtis sėkmės, kai trūksta elementaraus miego ir energijos.

Jie nesiruošia naujai savaitei

Sėkmė slypi ne chaose, bet planavime, todėl nepasiduokite tinguliui ir susidėliokite planą – ką galite pasiekti, kas jūsų laukia, kokius iššūkius turite įveikti. Taip dirbti paprasčiau, kadangi žinote, ko galite tikėtis, ir mokotės, kaip įveikti sunkumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius