Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 įpročių, kurie trukdo ramiai gyventi

Taip taip!.. Daugelis jų netgi žalingi ir seniai trukdo džiaugtis gyvenimu. Tik mes linkę nepastebėti, nepripažinti to arba bijome išgyvendinti juos, baiminamės pokyčių. Tačiau niekada ne per vėlu pradėti gyventi kitaip. Pirmasis žingsnis – susikaupti ir jau nuo rytojaus liautis daryti kai kuriuos dalykus.
Laiminga mergina
Laiminga mergina / Shutterstock nuotr.

1. Jaudintis dėl kitų nuomonės

Tai, ką žmonės galvoja apie jus, nėra taip svarbu. Svarbiausia, ką pati galvojate apie save. Šios taisyklės laikėsi ir legendinė Coco Chanel: „Man nusispjauti, ką jūs apie mane galvojate. Aš apie jus išvis negalvoju.“

 

2. Baimintis dėl savo klaidų

Paradoksalu, bet didžiausią žalą daro ne klaidos, o baimė suklysti. Dėl jos galite praleisti daugybę galimybių ir neįgyvendinti svajonių, nepasiekti savo tikslų.

 

3. Dirbti nuo ryto iki vakaro

Kažkoks šmaikštuolis yra pasakęs: „Jei kiekviena diena būtų sekmadienis, darbomanas pasikartų.“ Darbas, be abejo, labai svarbi gyvenimo dalis, bet juk negalima jam skirti viso savo laiko ir energijos! Būtina mokėti atsipalaiduoti, pailsėti, skirti dėmesio savo poreikiams, pomėgiams, šeimai, draugams. Jei nemokate gerai pailsėti, vadinasi, negalite visavertiškai gyventi.

 

4. Būti pernelyg rimta

Mėgaukitės gyvenimu! Sėkmė mėgsta tuos, kurie moka pasijuokti iš savęs, kurie viską vertina paprasčiau, nekomplikuoja situacijos. Kaip sakoma, gyvenimas trumpas – pakentėkime truputį… :)

 

5. Sakyti: „Man nieko neišeis!“

Nepabandžiusi nesužinosite. Dažnai mes prasčiau vertiname savo galimybes bei gebėjimus, nei iš tiesų yra. Gerai pasakė Henry Fordas, garsusis automobilių kompanijos įkūrėjas: „Jei manote, kad ką nors sugebate, esate visiškai teisūs. Jei manote, kad jums nieko nepavyks, taip pat esate teisūs.“

 

6. Žadėti tai, ko neištesėsite

Visada turėkite galvoje, kad anksčiau ar vėliau teks atsakyti už savo žodžius ar veiksmus. Būti nepatikimu žmogumi – menka laimė. O nešiotis savyje neištesėtus pažadus – didelė našta.

 

7. Pūsti iš musės dramblį

Visos bėdos ir rūpesčiai visada vienaip ar kitaip išsisprendžia, tad ar verta švaistyti savo nervus ar ašaras? Jei jums kokia nors situacija dabar atrodo tikra tragedija, paklauskite savęs, ar prisiminsite ją po metų? Jei atsakymas neigiamas, jaudintis tikrai nėra ko.

 

8. Laikyti savo mintis ir jausmus savyje

Žmonės nemoka skaityti vieni kitų minčių. Jei jums iš tiesų kas nors kelia nerimą, jei jums reikia palaikymo ar pagalbos, kalbėkite apie tai. Kitaip tariant, prašykite ir jums bus duota. Jei puoselėjate meilės jausmą kitam žmogui, neslėpkite to. Ir visisiškai nesijaudinkite, ką jis pagalvos – mylėti nėra gėda.

 

9. Galvoti apie blogus dalykus

Jei kiekvieną rytą prabudusi galvosite apie tai, kas nuostabaus galėtų nutikti šią dieną, po kurio laiko pamatysite, kad jūsų gyvenime vyksta daugybė nuostabių dalykų. Kam leidžiate ateiti į jūsų gyvenimą, tas ir ateina.

 

10. Valgyti iš nuobodulio

Maistas nėra priemonė nuoboduliui išblaškyti ar nervams nuraminti, jis skirtas alkiui malšinti. Bet... daugelis žmonių būtent dėl to maisto ir vartoja per daug. Jie valgo ne iš alkio, o iš nuobodulio, liūdesio, nerimo, tuštumos jausmo. Užpildykite savo gyvenimą įdomiais, prasmingais dalykais ir valgyti savaime nesinorės. Garsus persų poetas, matematikas, filosofas Omaras Chajamas rašė: „Tam, kad pragyventum savo gyvenimą, žinoti reikia nemažai. Pradžiai prisiminki dvi taisykles: geriau badauk nei valgyk, kas pakliuvo; geriau būk vienas nei su kuo pakliuvo.“

 

11. Dejuoti ir skųstis

Užuot nuolat pasakojusi aplinkiniams, kaip jums nesiseka ir koks blogas jūsų gyvenimas, pradėkite ką nors daryti, kad jis pasikeistų. O dejuoti dėl to, kas nuo jūsų nepriklauso – išvis tuščias (ir neigiamai veikiantis nervų sistemą) darbas. Jei atidžiau pasektumėte savo mintis, daugelis blogų nuojautų niekada nepasitvirtina. O juk nerimaudami dėl jų iššvaistome daugybę brangios energijos.

 

12. Kaltinti kitus dėl savo nesėkmių

Kai kaltiname kitą, atsiribojame nuo savo pačių atsakomybės, ignoruojame ją. Vadinasi, nesame savo gyvenimo šeimininkai, nelaikome vadžių savo rankose. Tai, kas vyksta jūsų gyvenime, yra niekieno kito, tik jūsų veiksmų, minčių pasekmė.

 

13. Įsižeidinėti ir pykti

Kai nuoširdžiai atleidžiate kitam žmogui, darote gera ne tik jam, bet ir sau. Pyktis ir nuoskaudos – visa griaunančios emocijos. Jos neleidžia būti iš tiesų laimingiems.

 

14. Bendrauti su tais, kurie tempia žemyn

Dažnai mes leidžiame laiką su žmonėmis, su kuriais nesijaučiame laisvais, smagiai, įdomiai, su kuriais beveik neturime apie ką kalbėtis, išskyrus banalius paviršutinius dalykus. Galvojame, kad bendrauti su jais yra tarsi mūsų pareiga. Bet kas gi mus įpareigojo?..

Leiskite laiką su tais, kurie skiepija jums tikėjimą savimi, kurie įkvepia, padeda judėti pirmyn, teikia džiaugsmo, o ne su tais, kurie nuvertina, kritikuoja, žeidžia.

 

15. Smerkti save

Kaltė, savigrauža – labiausiai nuodingi jausmai . Kad ir kas būtų nutikę jūsų gyvenime, privalote atleisti sau, suprasti save, nusiraminti ir, jei įmanoma, ištaisyti padėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius