-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 mažų dalykų, kuriuos žino ir pritaiko laimingos poros

Per savo gyvenimą patiriame įvairius santykius. Tikriausiai dauguma mūsų savęs klausėme „Kas vyko ne taip?“ arba „Kodėl viskas baigėsi?“, ar ne? Yra tiek daug įvairiausių priežasčių, dėl kurių tam tikriems asmenims santykiai nesiklosto, kaip norėtųsi, arba jie susipyksta su geriausiu draugu.
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

Terapeutė Brittney Lindstrom portalui yourtango.com dėsto savo mintis:

„Aš dar neradau konkrečios priežasties, kodėl nenusisekė visi mano santykiai. Aš neklausiu savęs, kodėl jie nepavyko; aš susitelkiu į būsimus santykius ir tai, ką galiu padaryti, kad santykiai būtų stiprūs ir geresni ne buvusieji. Manau, tai yra daug naudingiau.

Praeities nepakeisime, tačiau galime pakeisti savo požiūrį į santykius jiems nepavykus. Nesisielokite ir nesukite galvos bandydami suprasti, kas buvo ne taip, arba „kas turėjo, galėjo“ įvykti buvusiuose santykiuose; galvokite apie mažus pokyčius, kuriuos galite padaryti ateityje, ir kurie sustiprins bei pagerins ateities santykius“, – teigia B.Lindstrom. Tai turės daugiau naudos, nei svarstymas apie dalykus, kurių jau nebegalime pakeisti.

Ar pasiruošę sužinoti, kaip keli maži pokyčiai ir kitoks požiūris gali stipriai pakeisti santykius? Jie tokie paprasti, kad klausite savęs, kodėl apie juos nepagalvojote, prieš skaitydami šitą straipsnį.

Taigi, ką laimingos poros daro kitaip?

1. Jos mato galimybes ten, kur kiti mato iššūkius

Jeigu nespręsi problemų, santykiai ilgai netvers. Kalbėkite vienas su kitu.

Žmonės abejos jūsų santykiais ir pateiks jums priežastis, kodėl santykiai yra pasmerkti žlugti. Kiekviena pora patiria pakilimų, nuosmūkių ir turi įveikti sunkumus.

Negalvokite apie tai; geriau galvokite apie galimybes santykiams susiklostyti ir ką iš to gausite. Būtent tai laimingos poros išmoksta daryti.

2. Jos žino, kad neturi ko pavydėti

Jūs ir jūsų partneris nedalyvaujate varžybose, pavadinimu „Kas geriausias?“ Nežaiskite šio žaidimo – pralošite kiekvieną kartą. Geriau priimkite vienas kito stiprybes ir padėkite vienas kitam lavinti tas sferas, kurias reikia tobulinti.

3. Jų nevaržo tradicijos

Švęskite tas tradicijas, kurios apibūdina jus abu, tačiau palikite ir vietos susikurti naujoms, savoms tradicijoms.

4. Jos žino, kad praeitis nėra dabartis ar ateitis

Neleiskite praeičiai įslinkti į jūsų dabartį ir paversti ją – bei ateitį – pragaru. Susitaikykite su praeitimi ir palikite ją ten, kur jai ir vieta... praeityje. Tai pagrindinė strategija, kurią įvaldė laimingos poros.

5. Jos pastebi ir mato juos supančią meilę

Gyvenime atsitinka dalykų, priverčiančių nebematyti mus supančios meilės ir džiaugsmo. Kasdien skirkite keletą minučių liudyti tą meilę ir džiaugsmą.

6. Jos suvokia, kad nieko nedaryti nėra pasirinkimas

Jeigu nespręsi problemų, santykiai ilgai netvers. Kalbėkite vienas su kitu.

Fotolia nuotr./Laiminga pora.
Fotolia nuotr./Laiminga pora.

7. Jos siekia to, ko ilgainiui joms reikia visam gyvenimui, o ne tik šiandienai ar rytojui

Tam tikru gyvenimo laikotarpiu visi mes norime momentinio įvertinimo. Tačiau turime susitelkti į tai, ko mums reikės ateityje, o ne dabar pat.

8. Jos pamena ir vertina mažus dalykus

Visi prisimena didelius dalykus, tokius kaip sužadėtuvės ar atostogos. Tačiau svarbūs yra tie maži dalykai, kaip eilinis sekmadienis, kai jūsų partneris padovanojo jums mėgstamų galvosūkių knygą. Turite prisiminti tokias akimirkas, tačiau, deja, jos yra per mažai branginamos.

9. Jos žino, kad gyvenimas nėra pasaka

Gyvenime tiesiog taip nebūna. Gyvenime būna pakilimų ir nuosmūkių, su kuriais visiems tenka susidurti, ir kartais bus labai sunku ir atrodys neįmanoma su jais susidoroti. Atminkite, pasakos yra išgalvotos.

10. Jos suvokia savo emocijas ir jas kontroliuoja

Neleiskite emocijoms diktuoti jūsų veiksmų. Galite pasakyti ar padaryti kažką, ko vėliau gailėsitės. Pasistenkite viską apsvarstyti ir išlaikyti ramią būseną.

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr./Pora

11. Jos žino, kad niekas nemoka skaityti minčių

Jūs negalite skaityti savo partnerio minčių, o jis negali skaityti jūsiškių. Laimingos, sveikos poros žino, kad bendravimas yra labai svarbu.

Laikas, praleistas žiūrint televizorių ir įsikniaubus į telefoną, tikrai nėra kokybiškai praleistas laikas.

12. Jos niekur neskuba

Jūs turite laiko. Neskubinkite kažko, dėl ko nesate 100 procentų tikri.

13. Jos pripažįsta santykiuose esančią draugystę

Būkite partnerio geriausias draugas ir palaikykite tą draugystę. Tai neleidžia užgesti santykių liepsnai.

14. Jos pabrėžia kokybę, o ne kiekybę

Kokybiškas laikas reiškia padėti į šoną visus prietaisus ir būti kartu su partneriu. Kalbėkite apie įvairius dalykus, tokius kaip gyvenimo tikslai, darbas, galimi karjeros pokyčiai ir taip toliau.

Laikas, praleistas žiūrint televizorių ir įsikniaubus į telefoną, tikrai nėra kokybiškai praleistas laikas.

15. Apriboja bendravimą su žmonėmis, bandančiais trukdyti jų santykiams

Aptarkite tai su savo partneriu, kad taip nutikus, turėtumėte veiksmų planą. Tai neišvengiama. Tai gali būti jūsų tėvai, buvęs partneris ir daugelis kitų. Aptarkite tai kuo anksčiau, kad abu turėtumėte suvokimą, kaip su tuo elgtis.

Visi šie punktai turi vieną bendrą temą – bendravimas. Kalbėjimas yra pagrindinis dalykas, padedantis santykiams ilgai išlikti. Išvardinti dalykai yra labai paprasti, tačiau jiems reikia laiko. Raskite laiko – ir jūs nepasigailėsite. Jūsų santykiai bus nuostabūs, jei pasinaudosite šiais patarimais.

Nebegalvokite apie tai, kodėl nepasisekdavo praeityje. Susitelkite į dabartį ir ateitį. Galite turėti nuostabius santykius, jei tik pasistengsite ir išliksite atviri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius