-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

25 būdai pagerinti santykius

Kiek jau kartų prisiekinėjome, kad mesime svorį, sportuosime ir sveikiau gyvensime,bet bėga savaitės, o mes vis ant tos pačios sofutės su keksiukais ir draugu-televizoriumi... Tačiau pakeisti požiūrį į santykius su artimu žmogumi galima daug lengviau.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Galbūt šie patarimai ir pasirodys banalūs. Bet norite tikėkite, norite ne, jie veiksmingi 100 proc.

 

1. Nepasiduokite emocijoms. Sėkmės lydimi žmonės neakcentuoja savo nesėkmių – juos vertina kaip dar vieną gyvenimo pamoką. Pagalvokite: galbūt tas skausmingas nutolimas nuo mylimojo buvo vienas geriausių dalykų, iš kurių galima pasimokyti?

 

2. Užsidarykite vonios duris. Vaizdeliai, kai depiliuojatės kojas ar sėdite ant unitazo nėra patys erotiškiausi poros gyvenime.

 

3. Kartokite stebuklingą žodį „atsiprašau“. Tai dažniau sakome pašaliniams, pažįstamiems, bet ne artimiems žmonėms. Įžeidus neatsiprašyti atrodo normalu - manome, kad jie mus ir taip supras. Neleiskite jiems kaupti nuoskaudų dėl jūsų poelgių ar žodžių.

 

4. Paverkite ne ant vyro, bet ant draugės peties. Moterims kalbantis apie savas problemas, išsiskiria geros savijautos hormonas oksitocinas. Vyrus ilgi išvedžiojimai apie tai, ką „aš jai pasakiau, o tada ta kalė man atsakė“, dažniausiai vargina. Į juos geriau kreiptis konkretaus patarimo arba kai norisi pasikalbėti apie globalesnius dalykus.

 

5. Dažniau apsikabinkite. Ilgalaikiuose santykiuose lytėjimas dažnai nustumiamas į antrą planą, nors iš tiesų jis yra toks pat svarbus kaip seksas. Pajausti kūnų kontaktą su mylimu žmogumi svarbu abiems lytims.

 

6. Neapsileiskite. Gal ir patogiau gyventi neišlendant iš nutampytų sportinių kelnių, apsikrovus dėžėmis nuo picos ir nedepiliuojant tam tikrų kūno zonų, tikintis, kad atsiras žmogus, kuris mylės mus ir tokias, bet iš tiesų toks požiūris dažniausiai nepasitvirtina – netgi po daugybės kartų praleistų metų vyrui smagu jus matyti tvarkingą ir gražią. Nemanykite, kad jis jau seniai į jus nereaguoja...

 

7. Kalbėkitės apie pinigus. Ir nebijokite nepatogių klausimų apie pajamas, skolas, kreditus. Daugybė porų išsiskiria vien dėl to, kad nesutaria finansiniais klausimais bei slepia savo pajamas ir išlaidas.

 

8. Išsiaiškinkite, ko norite. Ir nebijokite partneriui apie tai pasakyti. Tai geriau, nei laukti, jog kažkas pasikeis.

 

9. Nebijokite klausti. Kartais žmonės taip bijo sulaukti nepatinkančio atsakymo, kad laukia metų metus, nesiryždami paklausti, ar apskritai partneris ruošiasi vedyboms, ar nori vaikų ir pan.

 

10. Atsikratykite juokingų įsitikinimų apie vyrus. Greičiausiai jūsų kartelė iškelta taip aukštai, o mintyse susikurtas idealas toks tobulas, kad tai neturi nieko bendro su realybe.

 

11. Liaukitės lyginusi save su kitais. Užuot valandų valandas kiurksojusi Facebook tinklapyje ir pavydėjusi esą jūsų draugams daug smagiau nei jums, atsigręžkite į save: ko pasiekėte paskutiniu metu? Ką sužinojote? Kokių tikslų turite? Tik nuolat tobulėdamos galime gyventi visavertį gyvenimą.

 

12. Nepraraskite sveiko proto. Įsimylėjimas sukelia panašias reakcijas smegenyse kaip narkotikai, tad nepamirškite, kad pirmaisiais audringo susižavėjimo mėnesiais jūs nepajėgiate logiškai mąstyti. Priminkite sau, kad nepaisant audringos situacijos, esate racionalus žmogus, kuris sugeba klausti ir sulaukti atsakymų. Net tokių, kurių nenorite girdėti.

 

13. Nustokite nerimauti, ar ką tik sutiktas vyras jau yra TAS. Įsivaizduokite, kad pasimatymas – tai tiesiog neįpareigojantis susitikimas su draugu, kuriam nereikia primygtinai demonstruoti savo privalumų – tuomet jausitės atsipalaidavusi ir tikrai atrodysite patrauklesnė.

 

14. Neapsikraukite nebūtinais reikalais. Palikite ramybėje telefoną pietaudama, verčiau įdėmiau klausykitės pašnekovo. Ir mylėdamasi negalvokite apie būsimą verslo susitikimą arba apie tai, kaip atrodote savo partneriui.

 

15. Atsikratykite praeities šleifo. Atleiskite savo exui ar bičiulei, kurie įskaudino. Tai nereiškia, kad jie su jumis elgėsi puikiai, tai reiškia, kad jūs paleidžiate praeitį ir einate toliau, nekaltindama nei savęs, nei kitų dėl iširusių santykių.

 

16. Leiskitės į nuotykius. Jei esate nuoboda ir namisėda, tiesiog nustokite tokia būti. Išmokite naują kalbą, išsiruoškite į kelionę ar pasiryžkite išbandyti amerikietiškus kalnelius. Svarbiausia – niekada nenustokite džiaugtis ir stebėtis.

 

17. Būkite dosni. Mažos dovanėlės ir siurprizai pakelia nuotaiką ir net nykiausią dieną paverčia švente. Tiek nedaug tereikia: masažo pavargusiam mylimajam ar ypatingesnės vakarienės mieste – ir teigiamos emocijos garantuotos.

 

18. Nebijokite stabtelėti. Kartais, kai kyla abejonių, ką daryti, geriausia tiesiog palaukti. Ypač tuomet, kai esate sudirgusi ir jau ruošiatės siųsti piktą laišką elektroniniu paštu... Spontanišką norą „kažką daryti“ dažnai nulemia emocijos. Palaukite, kol prabils protas – tuomet priimsite racionalesnį sprendimą.

 

19. Nepamirškite gerų manierų. Karštoje diskusijoje dažnai sunku būti mandagia, bet nieko nėra baisiau už perkreiptu iš pykčio veidu isteriškai rėkaujančią moterį.

 

20. Išmokite gyventi šia akimirka. Gyvenimas nuolat kinta ir ne visuomet taip, kaip jums norisi. Prisitaikykite. Tekėkite per gyvenimą kaip upė. Tai nelengva tik iš pradžių, bet jei sąmoningai pasistengsite, jums neabejotinai pavyks.

 

21. Atsikratykite nereikalingų žmonių. Suteikite sau teisę nebendrauti su tais, su kuriais nenorite. Neverta rodyti gailestingumo buvusiems mylimiesiems, kurie nenorėjo jokių įsipareigojimų, bet vis šmėsteli jūsų kelyje, kai tik užmezgate naujus santykius.

 

22. Sudarykite „sekso tvarkaraštį“ – juk bent jau juokais galite darbo kalendoriuje užsirašyti: „Naktis!!!“ Tai paskatins jaustis seksualesne ir gal net prisipirkti puikaus apatinio trikotažo.

 

23. Vakare nesiaiškinkite santykių. Net jei atrodys, kad nuėjote miegoti pikta kaip širšė, iš ryto jo glėbyje pabusite kaip švelni katytė.

 

24. Negailėkite komplimentų. Dažniausiai nepamirštate pasakyti pastabų ir kritikos, bet už gerus darbus ar žodžius retai padėkojate ar pagiriate, ar ne? Nepamirškite to!

 

25. O visų svarbiausia, pastebėkite tą mylimą žmogų, su kuriuo esate šalia. Domėkitės juo. Juk taip neretai santykių krizės poras ištinka vien dėl to, kad partneriai vienas kitam tampa tarsi namų apyvokos daiktais – tokiais kasdieniškai įprastais ir nepastebimais. Nedarykite šios klaidos. Netgi kasdien matomame žmoguje kaskart galima įžvelgti vis kažką naują. Ir tą patį vyrą galima įsimylėti šimtus ar tūkstančius kartų vis iš naujo. Tai ir yra pati didžiausia gerų santykių magija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius