Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

3 priežastys, kodėl jūs vis dar vieniši

Kodėl niekaip nesiseka sukurti sėkmingų santykių? Priežasčių gali būti pačių įvairiausių. Dažniausiai esame linkę kaltinti kitus – jie netikę, neįdomūs ir, apskritai, pasaulyje nebeliko „normalių“ vyrų ar moterų.
Vieniša moteris
Vieniša moteris / „Shutterstock“ nuotr.

Labai retai pagalvojame, kad verta pažvelgti ir į save. Tobuli nesame, net jeigu to ir labai norėtume, o santykiai – tai nuolatiniai kompromisai ir noras spręsti iškilusias bėdas kartu.

Savo tinklaraštyje markmanson.net Markas Mansonas rašo, kad verta pakeisti ir savo požiūrį į mus supantį pasaulį. Nuolatiniai reikalavimai apsunkina mylimo žmogaus paieškas, nes, norėdami gauti, turime ir patys kažką duoti. Šiuolaikiniai žmonės neįvertina šio faktoriaus, todėl santykiai dažniausiai pasmerkti pražūčiai. Ką dar verta žinoti? Santykiai gali nesiklostyti dėl kelių priežasčių:

Jūs savęs negerbiate

Tai, kaip jus gerbia aplinkiniai ir kaip su jumis elgiasi ar žavisi, proporcinga jūsų pačių elgesiui su savimi. Jeigu rūpinatės savo dvasine, emocine, fizine prasme, tai ir jus supantys žmonės norės rūpintis jumis.

Jeigu netikite, pamėginkite – vieną mėnesį skirkite sau kuo daugiau laiko, pavyzdžiui, sportuokite, valgykite sveiką maistą, daug miegokite, kruopščiai dirbkite, susidarykite planą, galvodami apie savo gyvenimą.

Bendraukite su žmonėmis su malonumu, o ne dėl asmeninės naudos. Atsisakykite žalingų įpročių. Atvirai pasakokite ir dalykitės savo mintimis nieko nelaukdami mainais. Dalykitės. Nepervertinkite kritikos ar to, kad jums kažkas atsakė.

Taip, tai sunku. Tačiau jeigu norite kurti santykius su emociškai subrendusiu žmogumi, turite tai padaryti ir patys pasistengti tokiais tapti. Viskas prasideda nuo mažų dalykų.

Jūsų lūkesčiai yra nerealūs

Daugelis žmonių trokšta sukurti santykius ir laukia kažko iš savo partnerių, tačiau patys nėra pasiruošę nieko duoti atgalios. Pavyzdžiui, įsivaizduokite vyrą, kuris neturi darbo ir jo neieško, kiauras dienas guli ant sofos priešais televizorių, gyvena su mama ir nuolatos skundžiasi, kad visos jam patinkančios moterys jį atstumia, nevertina jo dvasinio pasaulio ir asmeninių savybių.

Tačiau ar įmanoma susižavėti žmogumi, kuris net dėl savęs nesistengia? Arba kitas pavyzdys – nors žmogus yra pasiruošęs įnešti indėlį į santykius, tačiau kelia tokius reikalavimus, kuriuos sunku įgyvendinti ir iš pažiūros tobulai antrai pusei. Štai jauna, daili, protinga, karjerą padariusi moteris vis kuria naujus santykius ir po kurio laiko juos nutraukia. Kodėl? Jai nepatiko vieno muzikos skonis, kito – nepatraukli ir nepraktiška profesija, trečio – koks nors nereikšmingas, esminės santykiams įtakos nedarantis niuansas.

Supraskite, kad mūsų išrinktieji turi trūkumų, tačiau ir mes patys nesame tobulybės, ir tai normalu. Todėl neieškokite žmogaus, kuris neturi trūkumų. Ieškokite to, kurio trūkumai suderinami su jūsų trūkumais. Išmokite priimti kitų neigiamas puses ir kovokite su savo netobulumais.

Jūs nemokate kurti artimų santykių

Yra tam tikra žmonių grupė – jie atrodo protingi, įdomūs, išsilavinę, gražūs, talentingi, sėkmingi, aktyvūs ir... vieniši. Kodėl? Jie nuolatos vaikšto į pasimatymus, kartais susitikinėja su kuo nors, tačiau ilgalaikių santykių užmegzti jiems taip ir nepavyksta. Dažniausiai tokiu atveju koją pakiša tai, kad tokie žmonės nesupranta, kas yra artumas.

Laimingiems santykiams kurti reikalingas gilus emocinis ryšys tarp partnerių, kadangi santykių kūrimas – tai emocinis procesas, reikalaujantis pažeidžiamumo, atsivėrimo, kartais ne paties patogiausio. Neužtenka vien tik įdomiai praleisti laiką kartu, reikia mokėti atsiverti, pajausti kitą žmogų, rizikuoti, kad gautumėte tai, ko norite. Jeigu jūsų problema būtent tokia, tuomet peržvelkite savo požiūrį į santykius. Tačiau tai nėra dar viena varnelė jūsų darbų sąraše – žiūrėkite į tai drąsiai ir atsakingai.

Santykių negalime išmatuoti objektyviai, pavyzdžiui, įdomiais dialogais ar laiku, praleistu kartu. Išmokite priimti savo giliausius potyrius, pojūčius, todėl, kad be to niekada nepasieksite emocinio artumo lygio su savo partneriu, kuris reikalingas sėkmingiems santykiams kurti.

Artimumas yra kažkas tokio, kas vyksta visiškai natūraliai per abipusę emocijų ir vertybių išraišką. Tai pasąmoninga, asmeniška, nenusakoma. Ir neįmanoma sukurti to artumo ir intymumo, jeigu nesate atviri ir gilūs emociškai su pačiais savimi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius