Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

35 itin naudingi įpročiai

Skųstis mėgstame visi. Pripažinkime, daugelis mūsų nedažnai pasakome, kad sekasi labai gerai ar atgal nusišypsosime nepažįstamam praeiviui – greičiau pagalvojame, ko jis čia vaikšto išsišiepęs, gal kokio varžtelio galvoje trūksta... O juk viskas priklauso tik nuo mūsų pačių ir požiūrio, ar ne? Štai 40 patarimų jums, kurių laikytis verta. Dėl gražesnės dvasinės ir fizinės sveikatos…
Šypsena
Šypsena / Fotolia nuotr.

1. Diena su šypsena. Štai toks turėtų būti jūsų lozungas kasdien. Sakote, nėra priežasties šypsotis? O tai padaryti verta vien dėlto, kad turite galimybę jausti, kvėpuoti, matyti, bėgti, eiti, užuosti, ragauti... Kai tai turime, net neįsivaizduojame, kokia tai didelė gyvenimo dovana ir kaip verta dėl to džiaugtis...

 

2. Prieš pusryčius išgerkite stiklinę šilto vandens su citrina. Taip organizmui suteiksite jėgų bei energijos. Kuo dar naudingas šis įprotis, skaitykite straipsnyje KODĖL RYTAIS VERTA GERTI ŠILTĄ VANDENĮ SU CITRINA.

 

3. Pradėkite bėgioti. Nekenčiate šito užsiėmimo? Dauguma negalėjusių patikėti, kad kada nors bėgios, buvo įkvėpti! Suraskite sau motyvaciją. Tai gali būti bet kas: geresnė savijauta, dailesnė figūra, mylimas žmogus... Jie dėl kokių nors priežasčių negalite bėgioti, vaikščiokite. Su šiaurietiško ėjimo lazdomis ar netgi be jų. Nepatikėsite, kiek daug šie paprasti užsiėmimai gali suteikti geros nuotaikos ir gyvenimo džiaugsmo.

 

4. Atsisakykite žalingų įpročių. Ar bent sumažinkite jų kiekį. Cigaretės ir alkoholis - tai nemalonus kvapas, nekoks poveikis sveikatai ir daugybė į balą išmestų pinigų, kuriuos verčiau investuoti į keliones, SPA ar kitą širdžiai mielą dalyką...

 

5. Planuokite savo laiką. Kartais iš vėžių išmuša chaotiška diena, kuri visai kitaip nušvinta, jeigu viskas vyksta pagal planą. Bent jau iš dalies...

 

6. Įtraukite į valgiaraštį kuo daugiau daržovių ir vaisių. Tai geros nuotaikos ir sveikesnio gyvenimo šaltinis.

 

7. Būkite pozityvi. Daug kas sako, kad nuolat laikytis pozityvaus mąstymo - nerealu. Juk nuolat susiduriame su įvairiomis problemomis ir pan. Bet daugybė Rytų (ir ne tik) išminčių jums pasakytų – iš tiesų jokios problemos neegzistuoja. Egzistuoja tik mūsų reakcija į įvairius reiškinius. Kitaip tariant, problemas kuriame mes patys...

 

8. Tegu jūsų laikysena būna tiesi, jūs pati pasitempusi, o eisena kaip tikros damos. Plačiau skaitykite: „LIEKNĖJIMO FORMULĖ: TINKAMA EISENA“.

 

9. Rytinė mankšta – puiki dienos pradžia: daugiau jėgų, energijos, geresnė nuotaika...

 

10. Maitintis specialistai pataria dažnai, reguliariai ir mažomis porcijomis. Kodėl mes jų neklausome?..

 

11. Liftas, toks išradimas, kuriuo, kai tik yra galimybė, verčiau nesinaudoti: ir pajudėsite, ir sudeginsite kur kas daugiau kalorijų!

 

12. Kontrastinis dušas ne tik padės greičiau pabusti iš snaudulio bei puikiai suaktyvins kraujotaką, bet ir sustangrins odą.

 

13. Leiskite sau išsimiegoti. Atrodysite ne tik pailsėjusi, bet ir jaunesnė. Stenkitės gultis ir keltis tuo pačiu metu.

 

14. Kasdien vaikščiokite gryname ore. Faktas: nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga.

 

15. Drabužius, kuriais rengsitės rytojaus dieną ruoškite iš vakaro. Smulkmena, bet sutaupo daug nervų ląstelių ir beprasmio rytinio streso bei skubos. Patikėkite, labai svarbu, kaip pradedame dieną...

 

16. Vieną kartą per metus pasitikrinkite sveikatą – dieną tam tikrai galite skirti, kad vėliau netektų gailėtis, jog kažko nepastebėjote.

 

17. Įdomios idėjos, mintys tegu neišgaruoja kaip dūmas. Viską užsirašykite – jos tikrai jums pravers.

 

18. Aprūpinkite savo organizmą skysčiais - kasdien patariama išgerti bent 1,5 l vandens.

 

19. Nepamirškite kasdien išvėdinti kambarių – ypač prieš miegą. Miegokite vėsioje patalpoje.

 

20. Tvarkykitės kasdien – tam pakanka skirti bent 15 minučių, kad namai tviskėtų švara. Plačiau apie racionalų tvarkos planą skaitykite straipsnyje TVARKOS PLANAS „FLYLADY“.

 

21. Gerą nuotaiką garantuos ir malonios smulkmenos: negailėkite bent retkarčiais palepinti save kosmetinėmis procedūromis, seniai trokštamu pirkiniu ar skania vakariene.

 

22. Skaičiuokite. Tai yra, skirkite pakankamai dėmesio savo išlaidoms. Jausitės daug geriau žinodamos, kur iš tikrųjų dingsta jūsų pinigai.

 

23. Tik grįžusios iš darbo skirkite laiko akimirką atsipalaiduoti – išgerkite arbatos, pamedituokite, paklausykite ramios muzikos...

 

24. Sakoma, kad gera pirtelė atjaunina kone dešimtmečiu! Taigi, apsilankykite joje bent pora kartų per mėnesį, kad atgautumėte jėgas.

 

25. Galvokite, ką valgote. Jūs ne šiukšlių dėžė, į kurią galima mesti bet ką. Kaip valgome, taip ir atrodome.

 

26. Išbandykite žaliavalgiškus ir vegetariškus patiekalus. Gal netgi nuspręsite pasukti kitokia mitybos kryptimi? O jei ir ne, įsitikinsite, kad tokie valgiai bent kartais gali būti puikia alternatyva mėsai!

 

27. Būkite punktualios – gerbkite ne tik savo, bet ir kitų žmonių laiką ir neverskite niekieno laukti.

 

28. Labai dažnai nuotaiką kolegoms, draugams ar šeimos nariams galite pagerinti pasakiusios komplimentą. Taigi, nešykštėkite jiems gražių ir gerų žodžių.

 

29. Treniruokite smegenis: mokykitės užsienio kalbų žodžių, spręskite kryžiažodžius, galvosūkius, skaitykite...

 

30. Stenkitės kalbėti tvarkingai, t.y., išmeskite iš savo žodyno keiksmažodžius ar niekam nereikalingus žodelius-parazitus. Visuomet maloniau kalbėti su asmeniu tuomet, kai šis žino ne tik ką pasakyti, bet ir kaip pasakyti. Be to, seniai įrodyta – žodžiai, ne šiaip garsų sąskambis. Jie neša tam tikrą energiją ir veikia ir mus pačius ir tuos, kam juos sakome.  

 

31. Be reikalo nesėdėkite prie kompiuterio vos grįžę po darbo. Na, kiek galima?.. Yra kur kas įdomesnių, aktyvesnių ir jums naudingesnių užsiėmimų. Tereikia prisiversti pakilti nuo kėdės ir apsidairyti aplinkui...

 

32. Stenkitės, kad jūsų pirkinių krepšelyje atsidurtų tik kokybiški produktai – pradedant maistu, baigiant drabužiais ir kosmetika. Principas „Geriau mažiau, bet gerai“ visada pasitvirtina.

 

33.  Išvalykite namus nuo nereikalingų daiktų ir stenkitės nekaupti. Namuose, prigrūstuose šlamšto sunku net kvėpuoti, tad išsilaisvinkite! Apie visapusiškai švarius namus plačiau skaitykite straipsnyje „KURIAME ENERGIŠKAI ŠVARIĄ NAMŲ APLINKĄ“.

 

34. Laisvadienių neleiskite prie televizoriaus, kimšdamos nesveikus užkandžius. Kur kas geresnė išeitis – aktyvus poilsis, tad kuo ilgiau būkite gamtoje, bendraukite su žmonėmis, važiuokite į ekskursijas ir į viską žiūrėkite su šypsena.

 

35. Svajokite. Atsiminkite, kad svajonės – tai nėra bėgimas nuo realybės, o verčiau atvirkščiai – būdas prie jų priartėti!

 

P. S. Iš pirmo žvilgsnio – tai tik smulkmenos. Bet iš smulkmenų sukuriama visuma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius