Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

5 dalykai, kurie labiausiai gadina jūsų seksualinį gyvenimą

Seksualinis gyvenimas gali būti visoks – tai priklauso nuo poros poreikių. Šiuolaikinis tempas dažnai seksą išstumia iš mūsų gyvenimo, tačiau tarpusavio artumo nelieka ir dėl kitų priežasčių. Kokių?
Pora.
Pora. / Fotolia nuotr.

Neišsakomi tikri norai, meluojama

Retas žmogus gali laisvai kalbėti apie tai, kam teikia pirmenybę sekse, kas jam patinka. Giliai viduje jaučiama kaltė, drovumas, baimė, kaip tai įvertins mylimasis, rašoma lifehacker.ru.

Seksas yra intymus dalykas, tačiau apgaubtas ir daugybe stereotipų. Kaltės jausmas „dėl nenormalumo“, fobijos, abejingumas, neurozės sukuria uždarą ratą ir pamažu gniuždo seksualinius santykius.

Dalintis seksualiniais įgeidžiais nedrąsu ir labai artimiems partneriams, nes visada yra tikimybė būti ne taip suprastiems, o jeigu dar įkalta, kad „taip nedaroma“, tampame visuomenės ar tėvų ir kitų primestų normų įkaitais, tuomet santykiai gali būti įtempti.

Tačiau tai, kas vyksta miegamajame, turėtų būti tik dviejų žmonių reikalas, todėl išsikalbėkite, o ne slėpkitės po kaltės jausmu.

Taisyklės, kuriomis privalome sekti

Kasdienybėje turime laikytis taisyklių – darbas, sveika mityba, sportas, suskaičiuotos valandos ir griežta dienotvarkė daugeliui yra kasdienos veiksniai. Toks „normalumas“ paveikia ir seksą.

Tačiau intymiuose santykiuose yra gerai pabūti tiesiog spontaniškiems, neracionaliems, netikėtiems. Aišku, kalba neina apie seksą viešoje vietoje, tačiau pafantazuoti sekse yra ne tik smagu, bet ir sveika. Svarbiausia, kad tos fantazijos įtiktų jums ir jūsų partneriui.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ginekologė: kodėl mylėtis verta ne rečiau kaip tris kartus per savaitę

Vida Press nuotr./Pora
Vida Press nuotr./Pora

Santuoka

Faktas – susituokusios poros patiria sumažėjusį seksualinį poreikį. Psichologai mano, kad santuoka ir vaikai niekuo nesiskiria nuo mažos „įmonės“ valdymo, kitais žodžiais tariant, mes po darbo ir toliau dirbame – administruojame ir sprendžiame užduotis šeimoje, buityje. Išvada tokia, kad turime išlikti darbingi ir įvykdyti visas užduotis, tad koks dar seksas?

Psichologas E.Barmenkovas sako, kad seksą santuokoje išspręsti gali atvirumas, kalbėjimas apie subtilius dalykus, noras išmėginti ką nors naujo, fantazuoti. Taip pat nereikia gėdytis kreiptis į seksologą ar šeimos psichologą, jeigu turite problemų, kurių patiems įveikti nepavyksta.

Poroms verta pasikalbėti ne tik apie sąskaitas ir vaikus, bet ir apie savo santykius, planus ir, žinoma, intymų gyvenimą.

„Ne šiandien, brangusis“

Tai ne tik šiaip sau frazė, bet ir tikras smūgis į paširdžius. Tokie nuolatiniai pasakymai neigiamai veikia ir psichologinę savijautą, ir nusiteikimą, ir savivertę. Nuolat atstumiamas sutuoktinis ar sutuoktinė gali pasijausti nemylimi, nepatrauklūs, nejaudinantys antrosios pusės.

Netvarka virtuvėje

Skamba keistai? Vis dėlto netvarka santykius veikia itin prastai. Visų pirma, netvarkingi namai dirgina, erzina, dažnai sukelia kivirčus. O kivirčai dėl buities vėliau atsiliepia ir seksualiniam gyvenimui.

Verčiau jau pasiskirstykite darbus, o ne barkitės dėl to, kas išneš šį kartą šiukšles. Gyvenimas kartu – menas. Pasitelkti kompromisus, dalintis nuoskaudomis ir džiaugsmais, galiausiai – surasti būdą, padėsiantį jums būti laimingais kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius