Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 dalykai, kurių reikia tobuliems santykiams

Tobuli santykiai – tai pirmiausia sveiki santykiai, kuriuose žmonės vienas kitą gerbia, išklauso ir moka palaikyti. Tai ryšys, kuris nebijo konfliktų, pykčių ar kitų emocijų, nes būtent tai padeda atrasti save ir vienas kitą.
Stilinga italų pora ant motorolerio
Stilinga italų pora ant motorolerio / 123rf.com

Ko jums reikia, kad sukurtumėte sveikus santykius? Štai penkios ypatybės.

Savivertė

Jūsų elgesys su savimi nustato standartus kitiems. Jeigu jūs neturite asmeninės erdvės, iš partnerio reikalaujate patvirtinimo dėl išvaizdos, gyvenimo būdo, charakterio, jausdami nesaugumą jūs perkeliate viską ant savo mylimo žmogaus pečių, o toks spaudimas atstumia, rašoma Bodyandsoul.com.au.

Kai save mylime ir gerbiame, visiškai išsivaduojame ir jaučiamės laisvi, be rūpesčių, pasitikime savo jausmais ir sprendimais.

Tokie neigiami jausmai kyla iš jūsų, o ne iš partnerio, todėl pradėkite nuo savivertės tobulinimo. Aukšta savivertė užtikrina ir abiejų partnerių pasitenkinimą tiek savimi, tiek santykiais.

Be to, žmonės, kurių aukšta savivertė, konflikto metu reaguoja pozityviai ir konstruktyviai, kai mano, kad jų partneris yra jiems įsipareigojęs. Palyginti žemos savivertės žmonės to nedaro net tada, kai žino, kad partneris jiems įsipareigojęs.

Kai mes save mylime ir gerbiame, visiškai išsivaduojame ir jaučiamės laisvi, be rūpesčių, pasitikime savo jausmais ir sprendimais. Tai mums leidžia būti drąsiems ir individualiems.

Pasitikėjimas

Tai atrodo savaime suprantamas dalykas, tačiau kiek daug porų būna kartu, nors vienas kitu nepasitiki. Dirbkite, kad išmoktumėte pasitikėti ir mylėti save, ir tik tada ženkite į santykius. Kuo stipresnė asmenybė esate, tuo lengviau išmokti pasitikėti, ir jeigu jūsų partneris nepasitiki jumis, paklauskite savęs, kodėl esate kartu? Atsakymas paprastas – tai susiję su jūsų saviverte. Tikra laisvė santykiuose kyla iš sąžiningumo.

Jeigu nesikalbėsite, jūsų santykiai neišgyvens. Kuo daugiau komunikuosite, tuo artimesni vienas kitam tapsite. Noras spręsti nesutarimus ir konfliktus yra labai svarbus. Jūs turite susidurti su diskomfortu, kuris kyla iš skirtingų nuomonių, požiūrio ar idėjų.

Matykite tai, kas geriausia

Dėmesio ir suvokimo tyrimai atskleidžia, kad mes matome tai, ko ieškome, todėl, jeigu ieškote gerumo, didelė tikimybė, kad jį ir surasite. Visa tai, ką jūs manote ir kaip interpretuojate savo partnerio veiksmus, ketinimus, žodžius, veikia ir tai, kaip jūs jaučiatės ir suvokiate situaciją kartu su juo. Vadinasi, ir jūsų tarpusavio elgesį.

Pabandykite tai įgyvendinti praktiškai. Visą savaitę viską, ką daro jūsų partneris, vertinkite teigiamai. Nuostabūs santykiai vyksta tada, kai vertiname, kas mes esame, ir priimame kitus žmones tokius, kokie jie yra.

Atviras ir nuoširdus bendravimas

Laikui bėgant manome, kad partneris mus taip gerai pažįsta, kad nereikia nieko prašyti, nes jis ir taip viską supranta. Vis dėlto čia kyla problema, nes nepatenkinti lūkesčiai santykius gali sugadinti, įnešti įtampos ir irzlumo.

Sveikas pokalbis tarp dviejų žmonių be pakelto tono ir pykčio yra labai svarbus ir naudingas. Komunikuokite vienas su kitu su atjauta ir meile. Įsitikinkite, kad visada turite planų kartu ir kad juos įvykdote kaip pora.

Sveikas pokalbis tarp dviejų žmonių be pakelto tono ir pykčio yra labai svarbus ir naudingas.

Mokėkite atsiprašyti

Atsiprašymas yra geras dalykas, tačiau jis veikia tik tada, kai yra nuoširdus ir ką nors reiškia. Net jeigu nesutinkate, kad jūsų veiksmas buvo neteisingas, neskubėkite pasinerti į ginčo sūkurį.

Priimkite tai, kad jūsų partneris jaučiasi įskaudintas ir šiuo atveju atsiprašymas yra labai svarbus, turi didelę reikšmę. Kai mylite savo partnerį ir jį įskaudinate specialiai ar ne, visada galite atsiprašyti už skausmą, kurį sukėlėte, nepriklausomai nuo to, ką padarėte ar nepadarėte.

Tai yra pagrindas, padėsiantis jums išlaikyti santykius kokybiškus ir sėkmingus ilgus metus, – namas turi būti pastatytas ant tvirtų pamatų, kad jame būtų galima gyventi daug metų. Tas pats galioja ir santykiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius