Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 dalykai, kuriuos visada turėtumėte daryti po sekso

Jei būtumėte gavę po eurą kiekvieną kartą, kai kas nors sakydavo, kad reikia šlapintis po sekso, turėtumėte pakankamai pinigų nusipirkti visą sunkvežimį vaistų nuo šlapimo takų infekcijos (ŠTI). Tačiau, be įpročio nusišlapinti, ką dar reikia daryti po sekso? Pasirodo, visai nemažai, rašo womenshealthmag.com.
Intymi akimirka.
Intymi akimirka. / Fotolia nuotr.

Pasirodo, laikymasis „posueitinės“ rutinos gali tapti tuo skirtumu tarp nuostabaus lytinio gyvenimo ir nuolat „supykusios“ makšties.

„Visada turite palaikyti gerą higieną, o ne tik išskirtinais atvejais, ypač po lytinės sueities, – sako Sherry Ross, medicinos mokslų daktarė, akušerė-ginekologė ir moterų sveikatos ekspertė iš Santa Monikos, Kalifornijos valstijos. – Seksas gali įnešti naujų bakterijų, ir makščiai bus sunku nuo jų apsiginti.“

Ir, kaip minėjome, šlapinimasis po sekso yra ne vienintelis dalykas, kurį galite padaryti, norėdamos išvengti šlapimo takų infekcijos ar kitų nemalonumų.

Pateikiame dar penkis paprastus ir visai malonius posueitinius ritualus, padėsiančius palaikyti makštį sveiką (o jūsų seksualinį gyvenimą nuostabų).

1. Apsiplaukite naudodamos bekvapį muilą ir vandenį

„Lubrikantai ir pirštų, burnos ir tiesiosios žarnos bakterijos gali padidinti mielių arba bakterinės infekcijos riziką“, – sako S.Ross, rekomenduojanti po sekso intymioms kūno dalims naudoti bekvapį muilą. Tiesiog paimkite šiltą rankšluostį ir švelniai valykite tą zoną su muilu ir vandeniu (arba tiesiog šiltu vandeniu); valykite nuo priekio užpakalio link. Vidinis valymas nebūtinas: makštis turi savo vidinį valymosi ciklą, palaikantį makšties švarą ir pusiausvyrą. Kitaip tariant – dušo nereikia.

2. Pagulėkite vonioje

Be to, kad šilta vonia privers pasijusti išpuoselėta sekso karaliene – o juk tokia ir esate – pridėjusios pirmo spaudimo kokosų aliejaus, padėsite drėkinti išorinę makšties odą bei nuraminti bet kokį patinimą ar sudirgimą, atsiradusį po intymaus kontakto, sako S.Ross. Be to, pasak moters, tai sumažina infekcijos riziką.

Shutterstock nuotr./Mergina vonioje
Shutterstock nuotr./Mergina vonioje

3. Išgerkite puslitrį vandens

„Lygiai kaip ir su sportu, po intensyvios sueities gali reikėti išgerti vandens“, – sako Nicole Scott, medicinos mokslų daktarė, akušerė-ginekologė iš „Indiana University Health“ ligoninės. Dehidracija paveikia visą kūną, tad jei jums išdžiuvo burna ir/arba jūsų makštis sekso metu priminė švitrinį popierių, jums tikrai reikia išgerti vandens. Iškart po sekso išgerkite puslitrį arba litrą vandens. Tai padės sudrėkinti organizmą bei išplauti ŠTI sukeliančias bakterijas iš šlapimo pūslės.

4. Valgykite maistą, kuriame gausu probiotikų

„Jogurtas, kimchi, kombucha, ir kitas fermentuotas maistas turi tas pačias gerąsias bakterijas, kurios randamos makštyje“, – sako Kelly Kasper, medicinos mokslų daktarė, akušerė-ginekologė iš „Indiana University Health“ ligoninės. Išvysčiusios įprotį po sueities valgyti tokį maistą, padėsite papildyti organizmą gerosiomis bakterijomis, padedančiomis sumažinti mielių infekcijos riziką.

5. Miegokite be apatinių

Kai jau esate visa gaivi ir švari, apsisaugokite nuo ŠTI bei kitų infekcijų dėvėdama medvilninius apatinius bei neaptemptą pižamą, kad jūsų intymios vietos būtų sausos. O dar geriau – miegokite nuoga; taip palaikysite optimalią oro cirkuliaciją.

O jei nenorite miegoti nuoga, bent jau venkite nailoninių apatinių bei aptemptų naktinių ar pižamų – tokie apatiniai bei pižamos sulaiko drėgmę ir padeda veistis bakterijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius