Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 paplitę mitai apie seksą po 50-ies, kuriais reikia nustoti tikėti

Seksas po 50-ies yra apipintas paplitusiais mitais ir klaidingais įsitikinimais. Pavyzdžiui, daugelis mano, kad vyresniems žmonėms seksas yra visiškai neįdomus, rašoma besthealthmag.ca.
Pora paplūdimyje
Pora paplūdimyje / 123RF.com nuotr.

Sprendžiant iš populiariosios žiniasklaidos pateikiamų vaizdų, galima pamanyti, kad seksas skirtas tik dvidešimtmečiams. Tačiau tai labai toli nuo tiesos. Kaip yra iš tikrųjų? Kokius mitus galima paneigti?

Sulaukę tam tikro amžiaus žmonės mažiau domisi seksu

Faktas: seksualumui nėra amžiaus ribos, tačiau 50 metų ir vyresnių žmonių seksualinis pasitenkinimas labiau priklauso nuo bendros santykių kokybės, palyginti su jaunesnėmis poromis, kurioms svarbesni kiti aspektai. Mičigano universiteto nacionalinės apklausos apie sveiką senėjimą duomenimis, apklausus 65–80 metų suaugusiuosius, beveik trys iš keturių vyresnių suaugusiųjų (73 proc.) nurodė esantys patenkinti savo seksualiniu gyvenimu.

Moterų nesidomėjimą seksu nulemia emociniai ir psichologiniai veiksniai

Faktas: fiziniai veiksniai gali būti dar svarbesni. Šiaurės Amerikos menopauzės draugijos duomenimis, hormonų pokyčiai menopauzės metu gali turėti įtakos moters seksualinei reakcijai. Mažas estrogenų kiekis gali sukelti makšties sausumą, dėl to sekso metu jaučiamas diskomfortas. O kai kurioms moterims mažesnis testosterono kiekis gali reikšti energijos trūkumą ir silpnesnį lytinį potraukį. Kitos moterys pastebi, kad po menopauzės jų susidomėjimas seksu padidėja iš dalies dėl pasikeitusio testosterono ir estrogeno bei progesterono santykio.

Sendami vyrai praranda gebėjimą pasiekti erekciją

Faktas: pats senėjimas nėra erekcijos sutrikimų priežastis. Tačiau mažėjantis hormonų kiekis lemia tam tikrus pokyčius. Vyrui gali prireikti daugiau fizinės stimuliacijos, kad susijaudintų, ir jo erekcija gali būti ne tokia tvirta kaip jaunystėje, tačiau seksas – ne mažiau malonus.

Tai, kad vyrai nepasiekia erekcijos, greičiausiai yra emocinės problemos padarinys

Faktas: iš tikrųjų dauguma erekcijos sunkumų kyla dėl fizinių priežasčių, pavyzdžiui, kraujotakos, prostatos sutrikimų ir šalutinio poveikio, susijusio su tam tikrais medikamentais.

Vyresnio amžiaus poros, kurios reguliariai nesimyli, praranda susidomėjimą seksu arba vienas kitu

Faktas: dažniausiai vyresnio amžiaus poros neturi reguliarų intymių santykių tada, kai vienas iš partnerių serga arba turi negalią.

Žinoma, kad senstant seksas nebus visiškai toks pat, kaip jaunystėje. Tačiau vykstantys pokyčiai nėra vien neigiami. Kai moteriai praeina menopauzė ir nebereikia jaudintis dėl neplanuoto nėštumo, daugeliui porų lengviau atsipalaiduoti ir mėgautis intymumu. O partneriai, išėję į pensiją arba dirbantys tik pusę etato, dažnai turi daugiau laiko ir energijos vienas kitam, mylėjimuisi ir kitai bendrai veiklai.

123RF.com nuotr./Brandaus amžiaus pora
123RF.com nuotr./Brandaus amžiaus pora

Įpusėjus gyvenimui, jau gerai pažįstate savo ir partnerio kūną ir suprantate, kaip komunikuoti vienas su kitu, kad patirtumėte malonumą. Tikėtina, kad atsikratėte bet kokių seksualinių tabu, o jūsų seksualinis pasitikėjimas ir patirtis, tikriausiai, lemia geresnį seksą jums abiem. Ne mažiau svarbu ir tai, kad seksas gali būti emociškai labiau patenkinantis, nes dabar jį mažiau lemia hormonai, o daugiau noras dalytis savimi su žmogumi, kuris jus myli. Seksas sulaukus 65-erių gali būti retesnis, tačiau daugelis mano, kad jis teikia didesnį pasitenkinimą nei bet kada anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius