Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 priežastys, kodėl susituokusios poros nustoja bučiuotis

Netikėta, tiesa? Tačiau ilgainiui prancūziški bučiniai kai kurioms poroms tampa tiesiog maloniu prisiminimu.
Vyresnė pora
Vyresnė pora / 123RF.com nuotr.

O juk bučiniai yra jausmingi, džiuginantys ir aistringi, tačiau jie būna labai skirtingi. Prancūziškas be jokios abejonės tampa puikia preliudija į intymumą, Prevention.com rašo gyvenimo būdo mokytoja Brenda Descamps. Tad kodėl gi jie ilgainiui pasitraukia iš mūsų gyvenimo?

Tam reikia laiko

Jaunos poros dažniausiai turi laiko pabūti kartu ir vienas kitam skirti daugiau dėmesio, tačiau kai atsiranda vaikai, situacija pasikeičia. Ir netgi kai viskas idealiai suplanuota, laisvu laiku labiau norisi pasnausti, nei užsiimti seksu ar juo labiau prancūziškais bučiniais.

Tai nebėra būtina

Santykių pradžioje abiem yra būtina žinoti, kad traukia vienas kitą. Žmonės abu nori išreikšti savo seksualinius troškimus per fizinį kontaktą, tai yra – ir per prancūziškus bučinius. Vėliau, kai vyras ir moteris auga santykiuose, vis labiau vienas kitą pažįsta fizine ir emocine prasme, jaudulys intymume atkeliauja ir kitomis formomis.

Tam reikia energijos

Geram prancūziškam bučiniui reikia energijos, o tai padaryti „teisingai“ yra sunku, kai jaučiamės pervargę, įsitempę ar nerimastingi. Tiesiog tam tikru metu mūsų gyvenimą užima karjera, darbas, vaikai, šeima, žinoma, ir intymumas, bet skirti jam laiko tiek, kiek anksčiau, dažniausiai neturima kada.

Jūsų meilė keičiasi

Kuo ilgiau esate susituokę, tuo labiau matote, kaip jūsų meilė kinta. Apskritai – meilė kintantis procesas, augantis ir tobulėjantis, todėl ilgainiui suvokiama, kad meilė nėra tik fiziniai pojūčiai. Tai veiksmai, kuriais ji išreiškiama. Skanus vyro ruoštas maistas po sunkios darbo dienos, sutvarkyti namai, kad galėtumėte pailsėti ar tiesiog pakeistos sauskelnės mažyliui. Meilė turi daug formų ir tai nebūtinai prancūziški bučiniai.

Jūsų santykiai bręsta

Kitaip tariant, tai švelnus būdas pasakyti „sensta“. Na, o senstant gyvenimas keičiasi. Amžius vienoje srityje suteikia laisvės, o kitoje įneša nerimo. Keičiasi mūsų kūnas, galime būti užklupti ligų, kurių negalime kontroliuoti. Visa tai mums rodo kelią ieškoti kitų būdų patirti malonumą be bučinių ir net intymumo.

Kuo tampame senesni, tuo sudėtingesnė situacija su bučiniais, nes dėl tam tikrų ypatumų, ligų, gydymo jie gali tapti ne malonumo, o streso šaltiniu – pasikeičia tai, kaip į tai reaguoja mūsų kūnas.

„Kaip mano vyras sako, intymumas nėra seksas, o seksas turi mažai bendro su intymumu“, – teigia B.Decamps. Ir nors prancūziškų bučinių dingimas iš santykių gali atrodyti liūdnas dalykas, mes neteisingai suprantame santykius. Jie nėra pasaka ir ne tai, ką matome romantiniuose filmuose. Santuoka nėra lengva, tačiau tai ypatinga. Meilė, pagarba vienas kitam ir stiprus ryšys yra kur kas svarbiau nei prancūziški bučiniai, tačiau jų tikrai neverta išmesti iš savo gyvenimo. Tiesiog meniu jie nebėra patys mėgstamiausi patiekalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius