Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 dalykai, kurių nepatartina daryti sekso metu

Ar dažnai jums kyla noras išbandyti ką nors naujo sekso metu? Ar ribojate save ir draudžiate sau imtis tam tikrų veiksmų? Galbūt kartais gėdijatės atvirai pasikalbėti su savo partneriu apie kai kuriuos intymius dalykus?
Glamonės paplūdimyje
Glamonės paplūdimyje / „Fotolia“ nuotr.

Pabandykime išsiaiškinti, kokių eksperimentų verčiau atsisakyti intymiame gyvenime. Kaip elgtis ir ko nedaryti, kad seksas teiktų tik malonumą ir džiaugsmą? Taigi štai ko jums derėtų vengti:

1. Užsidaryti savo pasaulyje

Atrodo, turėtų būti aišku, kad seksas – tai abipusis kūrybinis procesas, tačiau kartais vienas iš partnerių apie tai pamiršta ir visiškai ištirpsta savo pasaulyje. Paprasčiau sakant – rodo savanaudiškumą. Galiausiai dalykas, kuris vadinamas „užsiiminėjimas meile“, lekia į bedugnę. Kaip galima to išvengti? Viskas paprasta, laikykitės dviejų pagrindinių taisyklių:

  • rūpinkitės savimi;
  • rūpinkitės partneriu.

Jeigu pastebėsite, kad jūsų ar jūsų partnerio šiuo metu kažkas netenkina, padarykite pauzę ir aptarkite dalykus, kurie sukelia nepasitenkinimą ir diskomfortą. Tokiu būdu jūs visada galite nutraukti netinkamą procesą be jokių neigiamų pasekmių.

2. Peržengti ribas

Lytinio akto metu partneriai vienas prieš kitą apsinuogina ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai. Žmogus įsileidžia kitą žmogų į savo vidinį pasaulį. Būtina sąlyga sekso metu – ribų paisymas bei pagarba kito asmenybei. Pavyzdžiui, jums patinka sekso metu seselės ir paciento žaidimas, bet jūs žinote, kad partneris turi nemalonių prisiminimų, susijusių su ligonine.

Atsižvelgiant į konkretų žaidimą, svarbu iš anksto aptarti būsimo veiksmo niuansus. Tai padės išvengti nemalonių netikėtumų ir nesukels partneriui neigiamų emocijų. Visiškai normalu, kad žmogus negali žinoti visų savo silpnųjų pusių ir situacijų, kurios gali sukelti susierzinimą. Nepamirškite, kad ir kaip partneris jumis pasitikėtų, tačiau užtektų tik kartą peržengti ribą, ir jūs visam laikui prarasite pasitikėjimą.

Tarkim, taip gali nutikti, jei vyras neįspėjęs pamėgins rasti pasitenkinimą analiniame sekse arba prisiskaitęs, kad kai kurioms moterims patinka fantazijos apie prievartą, pamanys tokiu būdu paimti savo žmoną. Taip jis gali traumuoti savo mylimą moterį ilgam laikui.

3. Aukotis

Besirūpindami partneriu, nepamirškite ir savęs. Jeigu nenorite atlikti tam tikrų veiksmų, tai geriau to ir nedarykite. Net tada, jeigu to labai nori partneris. Net tada, jeigu jis ilgai jus įkalbinėja ir žada aukso kalnus už pasiaukojimą. Patikėkite, malonumas iš tų „kalnų“ bus menkas, jeigu jis iš viso kils.

Taip pat skaitykite: 7 sekso pozos, kurių nemėgsta vyrai

Atsisakykite bet kokių seksualinių veiksmų, kurie kelia jums pasibjaurėjimą. Jeigu partneris vis tiek laikosi savo, priminkite jam apie pirmą ir antrą šio teksto punktą. Paaiškinkite, kokios gali būti jūsų seksualinio gyvenimo pasekmės.

4. Nepasitikėti

Pasitikėjimas – labai svarbi intymaus gyvenimo dalis. Nebijokite kalbėti apie tai, kas jums patinka, o kas kelia nerimą.

Mylimam žmogui bus tikrai nemalonu sužinoti, kad partneris nesako tiesos apie savo pojūčius. Subtilumas ir kuklumas tinka ne visada. Seksualiniame gyvenime jie daugiau trukdo negu padeda.

Žmonės neturi telepatinių sugebėjimų ir negali atspėti, kas partneriui teikia malonumą.

Nutylėti nemalonius pojūčius, imituoti malonumą, daryti tai, kas nepatinka – visa tai veda į niekur. Tik tada, kai imsite vienas kitu visiškai pasitikėti, galėsite atsipalaiduoti ir mėgautis vienas kitu. Pasitikėjimas – labai svarbi intymaus gyvenimo dalis. Nebijokite kalbėti apie tai, kas jums patinka, o kas kelia nerimą. Mylintis žmogus būtinai išklausys ir pasistengs padaryti viską, kad jūs patirtumėte tik pačias maloniausias emocijas.

5. „Pašaliniams įeiti draudžiama“

Šis punktas apima visus elementus, kurie gali sutrukdyti normaliam intymiam kontaktui. Tai gali būti tiek materialiniai, tiek moraliniai dalykai, pavyzdžiui:

  • sekso žaisliukai ir aksesuarai, kurių naudojimas nepriimtinas vienam iš partnerių;
  • blogos emocijos (apmaudas, pyktis, gailestis);
  • mintys, kurios blaško dėmesį ir trukdo susikaupti (reikia sutvarkyti kambarį, paruošti vakarienę);
  • nejauki ir nemaloni vieta (netvarkingas butas, nežinoma vietovė);
  • pašaliniai garsai (vaikai, triukšmingi kaimynai, naminiai gyvūnai).

Jeigu norite mėgautis maloniais pojūčiais, turite visiškai pasinerti ir ištirpti meilės akimirkoje. Jeigu nesate prie to pripratę, nebus lengva tai padaryti. Bet tereikia įdėti šiek tiek darbo ir kantrybės, ir viskas pavyks.

6. Alinantis sekso maratonas

Nesvarbu, kokia aistringa ir jėgų kupina būtų pora, visi žmonės turi ribotus energijos išteklius. Kartais norisi atsiduoti laukinei aistrai ir mylėtis visą naktį, tačiau staiga gali atsirasti išsekimo pojūtis, iš kurio išsivaduoti bus sunku.

Taip pat skaitykite: Koks laikas tinkamiausias meilės žaidimams?

Todėl geriau nenuvaryti organizmo iki visiško išsekimo ir suteikti jam bent šiek tiek poilsio. Įdomu tai, kad kuo daugiau pora sukaupia seksualinės energijos ir gyvybinių jėgų, tuo ryškesni ir aštresni tampa pojūčiai ir jausmai. Todėl verta kartais paskelbti „sekso badą“ tam, kad vėliau sprogtų nepakartojamų emocijų bomba.

Nereikėtų nusiminti, jeigu susidūrėte su nemaloniomis situacijomis sekse. Ideali intymi sąjunga kuriama patirties keliu, kuriame yra ne tik „skraidančių drugelių“, bet ir neišvengiamų klaidų. Laimingos poros sugeba prisitaikyti prie naujų aplinkybių ir įveikti kylančius nesusipratimus. Tik kartu vengdami kai kurių nepageidaujamų dalykų, galėsite sukurti harmoningą ir laimingą intymų gyvenimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius