Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 dalykai, kuriuos būčiau norėjusi žinoti iki santuokos

Santuoka – tai nuolatinis darbas, tačiau suvokti tai, kad santykius reikia intensyviai puoselėti ir pertraukų geriau nedaryti, sudėtinga. Na, bent jau pirmuosius dešimt metų būtina kaip reikiant pasistengti, juokauja poros, perėjusios ugnį ir vandenį. Kokius dalykus būtų gerai žinoti dar iki santuokos?
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

Besąlygiška meilė partneriui neegzistuoja

Skamba netikėtai? Tačiau reikalas tame, kad jūsų sutuoktinis yra ne jūsų kūdikis. Sutuoktinis – suaugęs žmogus, su kuriuos nusprendėte praleisti savo gyvenimą, tačiau viskas keičiasi ir nėra garantijos, kad kiekviena diena, mėnuo ar metai bus kupini meilės, rašoma salon.com.

Šiuo atveju verta paanalizuot vieną mintį – vyras ne visada jums patiks, tačiau jūs visada jį mylėsite. Ar tikrai ši mintis teisinga? Kai ateina blogi laikai klausiame savęs – nejau tai meilė? Kodėl mes taip kankiname vienas kitą?

Šeimos psichoanalitikai teigia, kad niekas negarantuoja amžinos ir absoliučios meilės ir kai tai suprasime, taps lengviau. Nes niekas neprivalo mūsų mylėti ir mes neprivalome, tačiau stengtis vienas kitą mylėti ir padėti tai įgyvendinti tikrai galime. Bėgant metams santuokoje ateis suvokimas, kad tik nuo mūsų priklauso ateitis ir kad viskas mūsų rankose.

Dveji metai po vaiko gimimo – sunkiausi

Neleiskite, kad laikinos krizės ir sunkumai taptų jūsų gyvenimo pavyzdžiu ir kasdienybe. Vaikai – tai džiaugsmas ir meilė visiems trokštantiems šeimos. Tačiau tapus tėvais, viskas pasikeis – buitis, grafikas, laikas sau, bendravimas, konfliktų sprendimo būdai. Miego trūkumas, hormonų ir kūno pokyčiai, mąstymas – viskas kinta, tačiau laikas viską sudėlioja į savo vietas. Svarbiausia neleisti sudėtingiems laikotarpiams nulemti jūsų santykių ir tai, kaip vienas su kitu bendrausite.

Neleiskite kauptis pykčiui, nuoskaudoms, įniršiui, kalbėkitės, treniruokite kantrybę, priminkite sau, kodėl pamilote vienas kitą. Ir nors lengviau pasakyti negu padaryti, neatsisakykite pagalbos arba jos paprašykite, kad būtų lengviau suvaldyti situaciją.

Tapus tėvais, viskas pasikeis – buitis, grafikas, laikas sau, bendravimas, konfliktų sprendimo būdai.

Seksas – ne visada pirmame plane

Kad ir kaip tikėsitės, kad sekso bus visą laiką labai daug, tačiau ilgalaikius santykiuose teks patirti visko. Ateis laikai, kai jūsų libido nesutaps, būsite pavargę, auginsite vaikus, kamuos stresas ar kokios nors problemos. Ir nors nėra genialaus patarimo, padėsiančio jums išspręsti sekso problemas, tačiau intymaus artumo praradimas ir šaltumas yra jūsų abiejų kaip poros problema.

Ieškokite būdų, kaip palaikyti intymius santykius – kalbėkite, kreipkitės į specialistus, gundykite vienas kitą, išmėginkite seksą pagal grafiką... Būdų yra daug, svarbiausia, nekaltinkite vienas kito, nebūkite grubūs. Kurkite šiltus tarpusavio santykius, stenkitės suprasti vienas kito norus, nuotaiką. Vienas kito supratimas, meilumas ir pagarba yra tiesus kelias į kokybiškus santykius ir reguliariai degančią aistrą.

123RF.com nuotr./Pora
123RF.com nuotr./Pora

Malonios smulkmenos kiekvieną dieną – universalus receptas

Esmė ne tik gėlėse, švariuose namuose ar sekse (nors tai yra labai svarbu). Malonios smulkmenos yra kasdienybė, galinti nuspalvinti mūsų požiūrį, nuotaiką. Kavos puodelis, malonus kreipinys, padėka, pyragaitis, bučinys ryte, pasakymas – kaip džiaugiausi, kad tu namie. Visa tai dėlioja jūsų portretą – darnų, laimingą ir kupiną harmonijos. Santuoka, kuri pilna tokių momentų, yra laiminga.

Netapkite tuo, kuris nenori įdėti darbo kuriant santykius

Viskas labai paprasta – kad ir kaip vienas iš jūsų stengtųsi sulipdyti sugriuvusius santykius, to padaryti nepavyks, jeigu kitas nieko nedarys ir numos ranka. Santykiai priklauso dviems, todėl neleiskite vienas kitam pasiduoti, kol nepadarėte visko, ką galite.

Štai dar vienas nemalonus faktas – kartais prireiks palaukti ir pakentėti, kol „atsilikęs“ santykiuose jus pasivys. Duokite laiko nespėjantiems susiorientuoti ir suvokti, kur jie yra. Paaiškinkite, kaip jaučiatės, būkite atviri ir teisingi, tačiau nekaltinkite ir neterorizuokite. Valtis niekur nenuplauks, jeigu irkluosite vienas su vienu irklu. Kartais santykiuose daugiau įdėsite jūs, kartais – mylimas žmogus, svarbiausia, kad galutinis variantas būtų jūsų meilė vienas kitam.

Nesiginčykite, kas daro daugiau – tas, kas sėdi namuose su vaikais, ar tas, kuris išeina į darbą

Kad ir kuo užsiimtumėte, kad ir kaip jums būtų sunku, jūsų antroji pusė taip pat daro labai daug, tačiau dažniausiai mes to nematome. Net nepradėkite dėl to ginčytis. Tai ne konkursas, kuriame turite laimėti didžiausią prizą – kovodami jūs abudu tik pralaimėsite. Ieškokite būdų padėti vienas kitam. Galima ir reikia padėti žmonai rūpintis vaikais. Galima ir reikia palaikyti vyrą, kuris sunkiai dirba. Galima dalintis pareigomis. Vertinkite partnerį, už jo pastangas ir nepamirškite vienas kitam padėkoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius