-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

6 dažniausios klaidos, kurias moterys daro santykiuose

Santykių kūrimas tam tikra prasme yra menas. Tačiau šiandien visi kalba apie tai, kaip geriau sutarti poroje ir nuomonių yra pačių įvairiausių, todėl sunku atsirinkti, kuris sprendimas tikrai vertas dėmesio ir yra efektyvus.
Pora.
Pora. / 123RF.com nuotr.

Štai kokios santykių klaidos pasitaiko dažniausiai, rašoma lifehacker.ru.

Ilgas žaidimas

Dažname moterų forume galima išgirsti, kad vyrai – tai medžiotojai, jiems patinka vytis moteris, todėl reikėtų būti bent šiek tiek nepasiekiamai, kadangi greitas grobis ne toks geidžiamas ir įdomus. Vyrai savo ruožtu primena, kad jie yra įprasti žmonės ir jiems nesvetimos baimės, kompleksai. Žengti pirmąjį žingsnį gali būti ne taip paprasta, kaip kad atrodo iš šono, ir apskritai santykiuose būna baisu tiek vyrams, tiek moterims.

Kaip to išvengti?

Pirmuosiuose santykių etapuose vyrams svarbu jausti atsakomąją reakciją. Tikrai nėra daug tokių, kurie pasiruošę labai ilgai laukti, kol meilės objektas teiksis bent pažvelgti akies krašteliu. Todėl patarimas paprastas – nepersistenkite su žaidimais ir noru būti užkariautomis. Verčiau atskleiskite tai, ką jaučiate, nebijokite parodyti iniciatyvos, jeigu žmogus jums patinka.

Nepasitikėjimas savimi

Nepasitikėjimas savimi gali stipriai pakišti koją santykiuose. Dažnai dailios ir protingos moterys nepasitiki savimi dėl to, kad yra įpratusios save lyginti su kitais žmonėmis, sielotis, kad nepasiekė tiek, kiek draugė iš universiteto ir panašiai. Tam didelę įtaką daro ir socialiniai tinklai, kuriame dažnas gyvena glamūrinį ir prabangų gyvenimą. Ir atvirkščiai – yra tokių vidutinybių (tiek vyrų, tiek moterų), kurios pervertina ir dievina save ir turi būrį gerbėjų.

Kaip to išvengti?

Žmonės tiki tuo, ką jūs ištransliuojate ir parodote. Negalima nuolat savęs viešai žeminti ir kalbėti apie savo nesėkmes, kompleksus, nuvertinti save. Todėl pradėkite nuo to, ką pataria psichologai – pirmiausia susidraugaukite ir pamilkite save tokią, kokia esate. Mes visada galime būti geresni, todėl verta siekti geresnės savęs versijos.

Noras visiškai susilieti su partneriu

Kai kurioms moterims būdingas fanatizmas visiškai pasinerti į santykius su partneriu. Jos tampo priklausomos nuo vyro ir jo interesų. Būti 24 valandas per parą su savo mylimuoju tokiai moteriai atrodo visiškai normalu, o jeigu tenka bent akimirkai išsiskirti – paprasčiausiai nepakeliama.

Ilgainiui, nors dėmesys ir malonus, tai pradeda kenkti santykiams. Savo asmeninio gyvenimo, hobio ir interesų neturėjimas neigiamai veikia ir pačią asmenybę – santykiams paprasčiausiai pradeda trūkti oro.

Kaip išvengti?

Žmonės, nepriklausomai nuo lyties, šalia savęs nori matyti lygiavertį partnerį, su savo gyvenimo pozicija, nuomone. Stenkitės suvokti, kad tokie ir turi būti normalūs santykiai, kuriuose abudu žmonės sugeba suderinti tiek buvimą kartu, tiek buvimą atskirai. Tik taip galima santykiuose laisvai kvėpuoti.

Rūpinimasis tik savimi ir savo karjera

Manote, kad tai labiau būdinga vyrams? Šiuolaikiniame pasaulyje abi lytys rūpinasi savo karjera. Tačiau ne visi sugeba paskirstyti dėmesį ir energiją. Jeigu moteris nuolat dirba, o laisvą laiką leidžia su draugėmis, vaikščiodama po renginius ir vakarėlius, partneris gali pasijausti nereikalingas.

Kaip išvengti?

Mes visi norime, kad mumis domėtųsi, kad būtume vertinami, kad mūsų norai būtų išgirsti. Todėl jeigu partneris jaučiasi nereikalingas, pagalvokite, kaip viską galite pakeisti. Santykiai yra ne "aš", o "mes", todėl stenkitės judėti ta kryptimi, kuri jus dar labiau suartintų, o ne atskirtų.

Nuoskaudų nutylėjimas

Bet kokius, net pačius tobuliausius santykius galima sugadinti, jeigu tarp poros nėra normalios komunikacijos. Konfliktai ir nesusipratimai santykiuose tam tikra prasme yra neišvengiami, kadangi tai natūrali mūsų gyvenimo dalis.

Problema kyla tada, kai moterys tyli, nieko nesako ir mano, kad vyras turi suprasti. Tačiau jeigu garsiai neįvardinsite to, kas jums ne prie širdies, tuomet santykiai bus pasmerkti žlugti.

Kaip išvengti?

Konfliktų nereikia vengti – juos reikia išspręsti. Svarbiausia abiems pusėms duoti galimybę išsikalbėti ir būti išklausytoms. Vyrai ne visada supranta užuominas ir tikrai nemoka skaityti minčių (niekas nemoka). Todėl pasakykite tai, kas jums nepatinka ir tai, kas jums patinka. Vyrai tikrai bus dėkingi!

Nuolat kalbate apie buvusius santykius

Kartais kalbos apie buvusius santykius išsprūsta savaime. Nebūtinai tai yra buvusio ir esamo partnerio palyginimas, tačiau aišku viena – nepatogumas čia garantuotas, jeigu buvęs yra labai giriamas arba labai peikiamas. Abudu atvejai gali išduoti, kad buvę santykiai dar neužbaigti, bent jau jūsų širdyje.

Kaip išvengti?

Stenkitės nepersistengti su kalbomis apie buvusius santykius ir gyvenkite dabartimi, o ne praeitimi. Kuriate santykius šiuo metu, todėl susitelkite į juos, kad būtumėte laimingi. Praeitis tegu būna tai, iš ko verta pasimokyti, kokių klaidų nekartoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius