Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 iškalbingi ženklai: kada dėl libido verta apsilankyti pas gydytoją?

Sumažėjęs noras mylėtis moterims gali tapti tam tikrų sveikatos sutrikimų išraiška.
Pora
Pora / Fotolia nuotr.

Kaip rašoma prevention.com, libido yra labai individualus, tačiau gali paveikti moters gyvenimą tiek fizine, tiek psichologine prasme. Gydytoja Lisa M.Valle tikina, jeigu moteris jautriai reaguoja į sumažėjusį potraukį, tai gali paveikti savivertę, turėti neigiamą įtaką santykiams su partneriu.

Iš kitos pusės, ginekologė Raquel Dardik mano, jog jeigu moteris yra laiminga ir nesusitelkusi į savo libido, nėra žinoma, kad tai darytų įtaką jos sveikatai ar gyvenimo kokybei.

Tad kada apsilankyti pas specialistą?

Jūsų libido pakito ir jūs nežinote kodėl

Jau ne kartą minėta, kad libido gali būti ir aukštesnis, ir žemesnis – tai labai individualu, todėl jeigu jis staiga pakinta, o jūs nesuprantate kodėl, atkreipkite dėmesį į jus supančią aplinką, veiksnius ir dirgiklius.

Yra daugybė medicininių ir psichologinių priežasčių, pavyzdžiui, skydliaukės sutrikimai, nuovargis, stresas, depresija, nerimas ir pan. Pasak R.Dardik, tai gali būti ir tam tikra kelių sutrikimų kombinacija, sprendžiama individualiai.

Esate nepatenkinta savo lytiniu potraukiu

Jeigu jūsų lytinis potraukis jums kelia stresą, nerimą, ardo santykius su mylimu žmogumi, verta pasikonsultuoti su gydytoju arba terapeutu. Jeigu dėl žemo lytinio potraukio moteris jaučiasi nelaiminga, tai trikdo jos gyvenimą, tuomet tai gali sukelti ir sveikatos problemų, visų pirmiausia, dėl streso, pastebi R.Dardik.

Seksas yra skausmingas

Jeigu sueitis yra nemaloniai skausminga, natūralu, kad sekso norėsis vis mažiau. Tad šiuo atveju tikrai nėra ko laukti - būtina kalbėtis su specialistu ir išsiaiškinti priežastis. Ginekologai ragina pasitikrinti, kadangi skausmas gali būti būti įvairių ligų pranašas, pavyzdžiui, endometriozės ir kitų.

Jūs vartojate tam tikrus vaistus

Medikamentai gali būti susiję su sumažėjusiu potraukiu, todėl atkreipkite dėmesį. Pavyzdžiui, jums tenka vartoti vaistus, reguliuojančius kraujospūdį, kontraceptines priemonės arba antidepresantus. Tad pirmiausia pasikalbėkite su gydytoju, galbūt pakeitus vienus vaistus kitais, jūs jausitės kur kas geriau intymiame plane?

Hormoniniai pokyčiai

Libido pokyčiai gali būti labai glaudžiai susiję su hormonais, todėl vertėtų į tai atkreipti dėmesį. Žinoma, jeigu ką tik pagimdėte ar maitinate kūdikį, pokyčiai yra visiškai normalūs, tačiau jeigu seksualinis gyvenimas buvo puikus, o dabar pasikeitė, apsilankykite pas gydytoją. Laikotarpis prieš menopauzę ir menopauzė taip pat daro didelę įtaką jūsų libido.

123RF.com nuotr./Brandaus amžiaus pora
123RF.com nuotr./Brandaus amžiaus pora

Nesate laiminga dėl savo seksualinio gyvenimo

Svarbu suvokti, kad jei nesate patenkinti savo seksualiniu gyvenimu, jūs turite kažką dėl to daryti, o ne palikti likimo valiai. Todėl specialistai sako, kad nereikėtų bijoti kreiptis į juos ir išsakyti savo negalavimus, baimes ir kitus rūpesčius. Išgydžius jus kankinančias ligas, lytinis gyvenimas gali pasikeisti ir vėl džiuginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius