Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 kitų metų įsipareigojimai sau

Netrukus pasitiksime Naujuosius metus. Nenusiminkite, jeigu nepavyko atlikti visų darbų, kuriuos užsibrėžėte nuveikti per šiuos metus. Atleiskite sau už tai, ko nespėjote, ką galbūt padarėte ne taip, kaip norėjote...
Naujieji metai
Naujieji metai / Fotolia nuotr.

Geriau paklauskite savęs, ar padarę bent dalį darbų jaučiate pasitenkinimą? Jei ne, pasvarstykime kartu, ko vertėtų šiais metais nedaryti, kad taptume laisvesni ir optimistiškesni. Kuo mažiau turėsite įsipareigojimų, tuo daugiau energijos ir gyvenimo džiaugsmo bus gyvenime. Tad siūlome septynis įsipareigojimus, kviečiančius kai kurių dalykų Naujaisiais metais nebedaryti ir dėl to nė kiek nesikrimsti.

 

1.  Nebūsiu pedantė

Gal jūsų būstas dažniausiai atrodo taip, lyg jame ką tik būtų lankęsis žurnalo fotografas, kurio tikslas – nufotografuoti puikų interjerą? O jūs visą savaitę sukote galvą, ar sofos spalva dera prie sienų, paskleisti žurnalai ant staliuko daugiau skirti dekoracijai, o ne skaityti. O gal negalite pakęsti nė trupinėlio ant virtuvės grindų ir jas nuolat šlavinėjate? Pamirškite tai, tvarkytis galite tada, kai jaučiatės pernelyg pavargusi kitai veiklai. Sutaupysite laiko, liausitės skrupulingai vertinti savo buto interjerą, nes... yra daug malonesnių dalykų. O namus bus lengviau sutvarkyti, jei turėsite kuo mažiau daiktų. Tada ir dulkių mažiau reikės valyti. Ir dar vienas dalykas: tai yra tiesiog daiktai - ne dievybės. Visi jie sukurti tam, kad jums tarnautų ir teiktų patogumo, o ne atvirkščiai. 

 

2.  Nešvaistysiu laiko beprasmiams pokalbiams ir susitikimams

Tikriausiai daugelis mūsų turime tokių draugų, su kuriais bendrauti mums visai neįdomu, nuobodu ir netgi įkyru. Bet... mes vis tiek su jais periodiškai susitinkame ir tuščiai švaistome laiką, per kurį galėtume nuveikti kažką įdomaus sau. Ar iš tiesų privalome susitikinėti su mums nebeįdomiais žmonėmis? Ar iš tiesų turite priimti kvietimus į visus nuobodžius pasisėdėjimus ir užsibūti ten iki vėlumos? Ar verta dažnai kviestis svečių, o jų belaukiant visą dieną tvarkyti namus, kepti, virti. Galbūt pats metas „atsisijoti“ su kuo bendrauti ir savo energiją bei dėmesį skirti tiems, kurie mums mieli ir įdomūs.

Išties verta tam tikrą dalį poilsio dienos išjungti visus telefonus. Tiesiog pamiršti, kad juos turėsite. Internetą taip pat! Prisiimkite šį įsipareigojimą ir tikrai nesigailėsite. Bent vieną savaitgalį per mėnesį juk galite apsieiti be telefono ir kompiuterio! Skirkite laiko pasimėgauti gamta, paskaityti gerą knygą ir tikrai atsiras laiko tiems dalykams, apie kuriuos svajojate, bet vis atidėliojate.

 

3.  Pasirašysiu „taikos sutartį“ su savo svoriu.

Pamąstykite apie žmones, kuriuos mylite, kuriais žavitės. Ar tikrai visi jie liekni lyg nendrės? Vargu ar jums svarbi jų plaukų ir akių spalva, laikysena ir drabužiai. Visgi jie traukia savo vidiniu žavesiu, gera nuotaika, ramybe, energija, puikiu humoro jausmu ar dar kažkuo neapčiuopiamu, kas jums patinka. Todėl geriau pasirašykite su savimi sutartį: rinktis visavertį maistą ir sportuoti tiek, kiek norisi jums pačiai, o ne tiek, kiek jaučiate spaudimą tai daryti iš visuomenės.

 

4. Nesistengsiu atrodyti madingai.

Nedrįstate išeiti iš namų be makiažo, visad rūpinatės savo nepriekaištinga šukuosena? Jums svarbu ne tik gražiai apsirengti, bet ir nuolat keisti drabužius? Tam reikia nemažai laiko ir pinigų, todėl turite jų vis daugiau uždirbti, galbūt net atsisakyti savo svajonių kelionės, atostogų kalnuose ar kito širdžiai mielo dalyko.

Pamąstykite, gal visgi jums maloniau rytais ramiai su pasimėgavimu išgurkšnoti kavą negu bėgioti it akis išdegus po namus bandant susikurti nepriekaištingą įvaizdį. Kažin ar jus mažiau mylės aplinkiniai, jeigu būsite ne taip preciziškai pasidažiusi. Atsipalaidavimas nuo rytinio streso užkerta kelią raukšlėms kur kas veiksmingiau negu brangi kosmetika. Netikite? Apsižvalgykite. Ar madingai apsirengusios ir brangią kosmetiką vartojančios moterys yra pačios laimingiausios? Ar jos geriau atrodo už tas, kurios yra mažiau pasidažiusios, bet su šypsena veide?.. Tikras grožis nėra išorės įvaizdis – jis sklinda iš vidaus.

 

5. Nedalyvausiu vartojimo varžybose

Finansiškai vargina ir kone tikras varžybas sukuria nebūtinai dideli pirkiniai. Parduotuvėje nuolat vyksta akcijos, ant kiekvieno kampo atakuoja agresyvios reklamos... To pigesnio pyrago ar dešros jums tikrai nereikėjo, bet nusipirkote ir dar neatsispyrėte nesuvalgiusi prieš pat naktį. Kalorijos kaupiasi nepageidaujamose riebalų atsargose, o jūs už tai mokate! Jūs tikrai nepatirsite žalos, jei liausitės kasdien vaikščioti  į parduotuvę. Pasiryžkite ir pamatysite – joks badas jums negresia. Jūs tik pasitraukėte iš vartojimo varžybų.

 

6. Nedarysiu to, kas nereikalinga

Nereta moteris prisigalvoja pačių keisčiausių darbų ir rūpesčių. Tai perdažyti namų sienas, nes senoji spalva tiesiog pabodo, tai kažką namuose iššveisti, tai išdekoruoti... Dienų dienas jos susirūpinusios švaisto begales jėgų ir laiko ieškodamos įvairių medžiagų, interjero detalių... Maža to, į tai bando įtraukti ir namiškius. O jei šie protestuoja, vaidina baisias kankines, kad štai jos vienos stengiasi dėl šeimos gerovės... Patikėkite, jūsų šeimai nereikia nuolat kažkuo susirūpinusios ir nepatenkintos superherojės. Visi bus daug laimingesni, jei mama ar žmona bus ne tokia tobula, bet atsipalaidavusi ir linksma. Ir visų pirma atsikračiusi nereikalingos naštos jausitės kur kas laimingesnė pati. Tai visų svarbiausia, nes tik laimingas žmogus gali laimę dovanoti kitiems.

 

7. Liausiuosi jaudinti, kad per mažai padariau

Šiandien nieko nepadarėte, o tiek planų turėjote! Vėl stropiai rikiuojate dienos, savaitės, mėnesio darbus ir dūsausite dėl to, ko nespėjote padaryti. Liaukitės save graužti. Mėgaukitės tuo, ką padarėte. Pagirkite save ir kitiems pasigirkite. Ir dar kartą peržiūrėkite savo darbų sąrašus. Tikrai rasite tokių įsipareigojimų ar darbų, kurių galima nevykdyti. Todėl atsukite nugarą nebaigtiems darbams ir sudeginkite senus darbų sąrašus. Pradėkite tiesiog mėgautis gyvenimu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius