Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

7 patarimai, ko negalima daryti sužinojus apie partnerio neištikimybę

Šokas. Nuoskauda. Skausmas. Pyktis. Tokios emocijos apima sužinojus apie partnerio neištikimybę. Vieną akimirką jūs sprogstate iš pykčio, o kitą pasiruošę kaukti iš skausmo. Kaip padėti sau išgyventi tai, kas įvyko? Visiems tinkančio atsakymo turbūt nėra, tačiau galima patarti, ko šioje situacioje tikrai nereikėtų daryti, rašo portalas psychologies.ru.
Susipykusi pora
Susipykusi pora / Vida Press nuotr.

1. Iš karto nuspręsti, kad viskas baigta

Daugeliui tai pirmoji natūrali reakcija – kuo greičiau dingti iš šių santykių nė neatsisukant. Tačiau daug protingiau leisti sau atvėsti ir šiek tiek atidėti sprendimą. Pirmiausia svarbu išsiaiškinti įvykio aplinkybes – kaip apie tai kalba ir kaip elgiasi jūsų partneris.

Tai viena naktis su konkrečiu žmogumi ar išdavysčių virtinė, o gal net slaptas romanas? Ką jūsų partneris jaučia tam žmogui? O ką jaučia jums? Ar jis gailisi dėl to, kas įvyko? Gal ir sunku patikėti, jeigu partneriai myli vienas kitą ir nenori pasiduoti, šis skaudus įvykis gali netgi sustiprinti santykius ir pagerinti jų kokybę.

2. Pasislėpti „oloje“

Be visos jausmų paletės, kurią išgyvena išduotas žmogus, prisideda jausmas, kad su manimi kažkas ne taip, jeigu partneris man neištikimas, taip pat baimė, kad apie išdavystę sužinos aplinkiniai ir pasipils apkalbos. Norisi pabėgti nuo viso pasaulio, užsidaryti ir kokiu nors būdu užslopinti skausmą. Nors šis noras visiškai suprantamas, būtina išmokti neslopinti savo emocijų, o jas visas išgyventi iki galo.

3. Keršyti

Kaip ir išsiskyrimas, kerštas gali atrodyti kaip logiškiausias sprendimas, ypač kai emocijos veržiasi per kraštus. Vis dėlto verta stabtelėti, truputėlį „nusodinti“ save ir pagalvoti: jeigu aš dabar tai padarysiu, kaip jausiuosi po savaitės, po mėnesio, po pusės metų? Ar neapgailestausiu dėl to, kaip elgiausi? Ar mano dabartiniai veiksmai atitinka mano vertybes?

4. Guostis visiems iš eilės

Šis patarimas, atrodytų, prieštarauja patarimui neužsidaryti nuo aplinkinio pasaulio. Tačiau iš tiesų išsakyti savo slapčiausius jausmus reikėtų tik artimiausiems žmonėms, tiems, kurie tikrai jus palaikys, o ne visiems iš eilės, nes tuomet sulauksite priešingo efekto. Ypač nuo tokios informacijos saugokite vaikus.

5. Pulti į paranoją

Blogiausia neištikimybės pasekmė – pasitikėjimo praradimas. Po tokios patirties kiekvienas partnerio žingsnis kelia įtarimą, gali atsirasti noras nuolatos tikrinti jo telefoną ar netgi bendravimą socialiniuose tinkluose. Dar blogiau – jeigu vis dėlto išsiskirsite, šis įtarumas persikels ir į naujus santykius, net jeigu partneris nesuteiks nė menkiausio pagrindo tam. Taigi, liksite jūs su senuoju partneriu ar ne, jums teks gerokai padirbėti su savimi, kad susigrąžintumėte pasitikėjimą žmonėmis.

6. Dėl visko kaltinti save

Neištikimybė – visada partnerio pasirinkimas ir atsakomybė, o ne jūsų kaltė, net jeigu santykiuose turėjote sunkumų. Praradus pasitikėjimą partneriu, labai lengva graužti save klausimu, ką aš dariau neteisingai. Su jumis viskas yra gerai ir jūs turite pilną teisę save užjausti.

7. Stengtis nuspėti ateitį

Dar viena skausminga neištikimybės pasekmė yra ta, kad sugriuvo visas ateities vaizdas, kurį jūs kūrėte, ypač jeigu santykiai truko ilgai ir jūs labai daug į juos investavote. Jūsų užduotis dabar – gyventi esamu momentu ir maksimaliai savimi pasirūpinti. Šiuo metu nekurkite toli siekiančių planų, tai tik sustiprins nerimą. Pastebėję, kad galvojate apie ateitį, švelniai sugrąžinkite save į dabartį. Rūpinkitės savimi čia ir dabar – tai geriausia investicija į rytojų, apie kurį galite tik spėlioti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius