Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 šachmatų taisyklės, kurios itin svarbios gyvenime

Šachmatai – žaidimas, kuris jus išmokys ne tik kantrybės. Taisyklės ir žaidimo pobūdis ne taip jau ir nutolę nuo esminių gyvenimo principų. Tuo įsitikinsite po kiekvienos sužaistos partijos, tikina thingx.ru.
Šachmatai.
Šachmatai. / 123RF.com nuotr.

Pasirinkimas iš daugybės variantų

Praktiškai bet kuri figūrų padėtis lentoje jums leidžia pasirinkti priimtiną ėjimą iš daugybės variantų. Jei siekiate laimėti, neišvengiamai turite numatyti kelių galimų sprendimų rezultatus. Galite ir netikėti, tačiau šachmatuose pats akivaizdžiausias ėjimo būdas pasirenkamas ne 99 proc. atvejų, o tik 50 proc.

Kantrybė

Šachmatai nemėgsta neapgalvotų greitų ėjimų, kaip, beje, ir pats gyvenimas. Neskubėkite perduoti ėjimo teisės priešininkui, pasverkite visas esamas galimybes ir atminkite, kad šansai nuspėti, kaip atsakys kitas žaidėjas, yra 50 proc.

Žvilgsnis iš šalies

Jūs įsijaučiate į priešininką. Mėginate suprasti jo minčių eigą, užčiuopti schemą ir ketinimus, kuriais jis vadovaujasi. Visai tai perpratę, jūs efektyviai galėsite pasipriešinti. Tačiau jeigu tik būsite susitelkę į savo ėjimus ir nepastebėsite nieko apinkui, tai labai lengvai praleisite lemiamą smūgį.

Nugalėtojo mąstymas

Bet kuri partija turi prasidėti tikėjimu savo pergale – tai ir yra pozityvus nusiteikimas. Atsisakykite tuščių ėjimų. Jūsų veiksmai gali būti klaidingi, tačiau jie vis tiek turi būti nukreipti į trokštamą rezultatą. Ir visuomet sekite laiką: tuščias jo leidimas gali būti pateisinamas tik tuo atveju, jei tai yra jūsų gudragalviško plano dalis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Psichoterapeutė Daiva Žukauskienė: „Vyksta moteriškumo transformacija, kuomet nebėra svarbu patikti vyrui“

Dėkingumas

Padėkokite priešininkui už įtraukiantį žaidimą ir tikslius ėjimus. Neslėpkite, kad patyrėte malonumą ir neleiskite išdidumui ar užgautoms ambicijoms (priklausomai nuo žaidimo rezultato) kažkaip paveikti jūsų gero elgesio manieras.

Sugebėjimas pralaimėti

Mokėkite pralaimėti ir to nesureikšminti. Atminkite, kad jūs galite pradėti naują žaidimą, kurį laimėsite tik dėl praeityje patirtų klaidų ir išmoktų pamokų. Žvelkite į tai filosofiškai.

Malonumas

Mėgaukites pačia žaidimo eiga. Šachmatai, kaip ir gyvenimas, – tai ne tikslas, o judėjimas, procesas. Jūsų užduotis – eiti į tą tikslą žaismingai ir maloniai nusiteikus. Pergalė – svarbi bet kurio žaidimo dalis, tačiau tai labai trumpa, nors ir džiaugsminga akimirka, momentinis išgyvenimas. O gyvenimas, kuriuo mėgaujatės tik tada, kai išgyvenate tuos pergalingus momentus, argi nėra pilnas nuobodulio? Keiskite savo požiūrį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius