Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

9 kūno siunčiami signalai apie blogėjančius santykius

Ieškoti problemų santykiuose yra neprotinga. Tačiau kartais jos atsiskleidžia jūsų ir jūsų partnerio kūno kalboje.
Skyrybos
Skyrybos / 123rf.com nuotr.

„INSIDER“ pakalbino kūno kalbos ekspertę Tonya Reiman apie tai, kaip kūno kalba gali išduoti užslėptas problemas.

Žinoma, nė vienas pateiktame sąraše esantis punktas nėra galutinis žlugusių santykių požymis. Visi esame skirtingi, todėl tai, kas vienai porai sukelia nerimą, kitai porai tai gali būti tiesiog kasdienybė.

Bet kokiu atveju, pravartu žinoti, kokias kūno kalbos užuominas stebėti – na, žinote, dėl viso pikto.

Akių kontakto trūkumas

Jau senokai nematėte savo partnerio akių? Jei atsakymas yra „taip“, tai gali būti blogas ženklas.

„Akių kontaktas yra labai intymus, – sakė T.Reiman. – Akių kontaktas reiškia pasitikėjimą ir emocinį atvirumą bei sako partneriui „Aš tavo“. Jei jūsų partneris kažkada leido žiūrėti sau į akis ir staiga liovėsi, tai blogas ženklas.“

Žinoma, tai nereiškia, kad jūs ir jūsų antroji pusė turite valandų valandas skęsti vienas kito akyse. Taip pat gali būti rimtų priežasčių, dėl kurių jūsų partneris vengia intensyvaus akių kontakto. Pavyzdžiui, pasak „The Mighty“, žmonėms su autizmu sunku užmegzti akių kontaktą.

Tačiau jei jūsų partneris įnirtingai vengia akių kontakto ir neturi geros priežasties jo vengti, reikėtų su juo pasikalbėti.

Bučiniai be liežuvio

„Ilgalaikiuose santykiuose bučiavimasis siejamas su meile ir aistra“, – sakė T.Reiman. Puikus būdas prarasti dalį tos meilės ir aistros yra pereiti nuo bučinių su liežuviu prie trumpų pakštelėjimų į lūpas. Bučiniai be liežuvio nėra blogai, tačiau jei būna tik tokie, tai ženklas, kad ryšys tarp jūsų ir jūsų partnerio nėra toks stiprus, koks turėtų būti.

Sumažėjęs entuziazmas bučiuojantis

Dar vienas blogas ženklas, susijęs su bučiniais: susijaudinimo kiekis – arba jo nebuvimas. „Bučinys yra emocinis, biologinis ir psichologinis „potvynis“, – teigia T.Reiman. – Jei jūsų partneris bučiuojasi ne taip entuziastingai, kaip anksčiau, tai blogas ženklas.“

Mažiau prisilietimų

T.Reiman prisilietimų trūkumą nereikšmingomis akimirkomis (pavyzdžiui, žiūrint televizorių ar pietaujant) identifikavo kaip potencialiai blogą ženklą.

„Prisilietimai – nesvarbu, tai apsikabinimas, bučinys, glaustymasis ar gulėjimas apsikabinus – kitam žmogui sako, kad esate artimi, kadangi jie simbolizuoja intymumą, emocinį artumą ir laimingus santykius“, – sakė moteris.

Ne visos poros naudoja fizinius prisilietimus jausmams išreikšti. Tačiau jei staiga pradedate nerimauti prieš prisiliečiant prie antrosios pusės – gali būti, kad santykiuose kažkas negerai.

Perėjimas nuo glamonių iki patapšnojimų

Partneriui nebūtina jūsų nebeliesti. Kartais, viskas ko reikia, kad suprastumėte, jog partneris nėra taip atsidavęs santykiams, kiek jūs, yra pasikeitęs jo prisilietimo būdas.

„Dažnai, kai meilė pradeda blėsti, žmogus prisilietimus ir glostymus pakeis patapšnojimais, – teigė T.Reiman. – Deja, toks pokytis vyksta palengva ir jo neįmanoma pastebėti, kol netampa per vėlu.“

Nesinchroniškas vaikščiojimas

„Dauguma įsimylėjusių žmonių mėgdžioja vienas kitą, todėl vaikšto sinchroniškai, koja kojon. Kai toks vaikščiojimo modelis nutrūksta, tai reiškia, kad tarp tų žmonių nutrūko ryšys“, – sakė T.Reiman.

Tai dar vienas veiksnys, kurio nereikėtų priimti labai griežtai, kadangi yra labai daug priežasčių, dėl kurių žmogus vaikščios su savo partneriu nesinchroniškai. Tačiau jei pastebite nuosekliai pasikartojančius jūsų ir partnerio ėjimo greičio skirtumus, tai gali būti blogas ženklas.

Nenormalus mirksėjimas

Dar vienas dalykas, į kurį derėtų atkreipti dėmesį, yra partnerio mirksėjimo dažnis – ypač, ar jis keičiasi nuo to, ką esate pripratę matyti.

„Mirksėjimo dažnis yra svarbus, kadangi jis parodo protinį susijaudinimą, – tikina T.Reiman. – Paprastai jis parodo, kada žmogui nepatogu arba jis patiria stresą, ir būtent todėl tai gali būti dar vienas blogas ženklas.“

Kadangi mirksėjimo dažnis gali reikšti du visiškai skirtingus dalykus, pats mirksėjimas nebūtinai yra blogas ženklas – tačiau turėtumėte atkreipti dėmesį į bet kokius staigius jūsų partnerio elgesio pokyčius.

Atsitraukimas

„Pora, susėdusi žiūrėti filmą, yra linkusi pasisukti vienas prie kito: galvomis, kūnais, kojomis“, – sakė T.Reiman.

Jei pastebite, kad jūsų partneris nuo jūsų traukiasi akimirkomis, kuriomis paprastai liestumėtės, tai „didelis signalas, kadangi jis reiškia norą atsisakyti lietimosi su partneriu.“

Užuojautos nebuvimas

Kai kurie įspėjamieji ženklai yra gerokai subtilesni nei mums atrodo. Pavyzdžiui, tai, kaip jūsų partneris jus užjaučia, kai jums sunku. Jei jis nesupranta, kad jūs susikrimtę, ir nebando jūsų paguosti, tai blogas ženklas.

Pasak T.Reiman, sukurti sėkmingus santykius, reikia „pajusti save kito kailyje ir pajusti, ką jaučia kitas. Kai esame įsimylėję, tai tampa automatiška reakcija – kartais nesuprantame partnerio reakcijos priežasties, tačiau jaučiame jo skausmą. Jei santykiuose esantis asmuo neatkartoja artimojo jausmų, tai ženklas, kad partneris nebejaučia jūsų skausmo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius