Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: kodėl vyrai veda?

Deja deja... Pirmoje vietoje jiems tikrai ne meilė… 19–39 metų vyrai nurodė net ne vieną priežastį, verčiančią juos ryžtis tokiam svarbiam žingsniui.
Vestuvės
Vestuvės / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Tyrimas Altorius

1. Todėl kad to nori moterys (64 proc.)

 

Nejaugi vyrai tokie paklusnūs? Pasirodo, ne! Jei jie ilgai gyvena su ta pačia moterimi, santykių statusas ne toks ir svarbus. Ir jei ji vis įkyriai užsimena apie vedybas, vieną kartą jis nebeišlaiko: „Gerai, jei taip nori, galime susirašyti.“ Du trečdaliai vedusių vyrų įsitikinę, kad jie tiesiog išpildė savo moterų norą.

 

2. Todėl kad tai naudinga karjerai (59 proc.)

 

Nerašyta taisyklė tokia: į užsisėdėjusius viengungius darbe žvelgiama kreivai. Karjeros laiptais kopia vedusieji. Vadovai žino, kad vedę vyrai geriau organizuoja savo darbą, o ištikus nesėkmei, geriau paverks žmonai ant peties, o ne užpils problemų alkoholiu. Vedusieji labiau atsidavę darbui, nes jų galvoje nebekirba mintys, kaip čia nukabinus kokią pupytę.

 

3. Todėl kad širdies dama nėščia (44 proc.)

 

Jei jie ilgai svarsto – vesti ar nevesti, tai žinia apie kūdikį dažnai būna kaip stimulas pagaliau ryžtis. Tiesos dėlei verta priminti, kad ši naujiena turi poveikį tik pusei vyrų... Tiems, kuriems tuo metu prabunda atsakomybės jausmas.

 

4. Todėl kad bent kartą verta tai patirti (40 proc.)

 

Vestuvės ir vedybinis gyvenimas kai kam atrodo įdomus eksperimentas. Kodėl gi ne? Nors dažnas taip nusprendęs dar nėra pasiruošęs bendram gyvenimui. Vesti, jų nuomone, verta ir todėl, kad senatvėje neapimtų jausmas, jog kažkas liko praleista.

 

5. Todėl kad įgriso vienatvė (38 proc.)

 

Net patiems vienišiausiems vilkams kartais norisi grįžti ne į tuščius namus...

 

6. Todėl kad tokios tradicijos (33 proc.)

 

Vesti reikia, nes tai neišvengiama, nes taip darė seneliai ir tėvai. Skamba labai proziškai, bet taip jau yra. Be to, vyrai, besilaikantys tradicijų, nenuleidžia rankų prieš bendro gyvenimo problemas.

 

7. Todėl kad vedus laukia ramesnis gyvenimas (31 proc.)

 

Vyrams, kuriems jau sukako 30, – tai rimtas argumentas. Užteks permainų, klaidų ir nesėkmingų bandymų! Reikia tylos ir ramybės asmeniniame gyvenime, kad galėtumei visas jėgas skirti darbui.

 

8. Todėl kad norisi daugiau reprezentatyvumo (29 proc.)

 

Trečdalis vyrų žmoną vertina kaip brangų papuošalą. Su ja turi būti negėda rodytis viešumoje. Nesmerkime vyrų. Moterys irgi dažnai mąsto taip pat...

 

9. Todėl kad jis lojalus (25 proc.)

 

Ir nori prisiimti atsakomybę už savo moterį, ir kiekvienam gali įrodyti, kaip stipriai ją myli ir koks yra patikimas sutuoktinis.

 

10. Todėl kad jis romantikas (23 proc.)

 

Tokią priežastį nurodė jaunesni (18–25 m.) vyrai. Kai aistra apsuka galvą, galima net netyčia pasipiršti... Ypač romantiška, jei tam prieštarauja tėvai.

 

11. Todėl kad būsimoji žmona – turtinga (23 proc.)

 

Ne taip ir mažai vyrų susigundo puikia nuotakos turtine padėtimi. Jei būsimų uošvių turtai – pasakiški, galima užmerkti akis ir į būsimos žmonos trūkumus.

 

12. Todėl kad baisu vienam laukti senatvės (19 proc.)

 

Jei vyras jau artėja prie 40-mečio ir dar yra viengungis, ūmai gali vesti pirmą pasitaikiusiąją. Ypač jei ilgais vienišais vakarais susimąsto apie savo mirtį.

 

13. Todėl kad to nori giminaičiai (12 proc.)

 

Jei mama kas savaitę vis paklausia, ar sūnelis dar neketina vesti ir padovanoti jai anūkų, ilgainiui tai taip įgrįsta, kad galima padaryti viską, jog tik ji atstotų. Bet būsimos žmonos laukia valdinga anyta...

 

14. Todėl kad myli (10 proc.)

 

Vyrai linkę taip retai pasikliauti jausmais ir taip dažnai protu, kad tik kas dešimtas nurodo priežastį, kuri taip patiktų jų būsimoms žmonoms. Kai kurie jų mano, kad meilė nėra rimtas argumentas tuoktis...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius