Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar turėčiau nerimauti, jei dažnai masturbuojuosi karantino metu?

Jau beveik du mėnesiai, kaip laikomės socialinės distancijos ir jaučiame daug emocijų – tarp jų ir užaštrintą sekso troškimą, badą bei sausrą. Taigi pabandykime atsakyti į dilemas, susijusias su seksu pandemijos metu. Ar triskart per dieną „prismaugt savo žąsiuką“ – per daug? Portalas vice.com nusprendė panagrinėti šią temą.
Vyras
Vyras / 123RF.com nuotr.

Pirmas atvejis, Fredas: Ar turėčiau riboti, kiek kartų per dieną nugręžiu rabarbarą? Gyvenu vienas ir pasitampau nuo trijų iki penkių kartų per dieną, kartais tiesiog tik todėl, nes neturiu daugiau ką veikti. Ar tai gali kažkaip paveikti mano jautrumą ar libido ilgesniam laikotarpiui, kai grįšim į normalų gyvenimą? Taip pat nerimauju, kad tiek ilgai išbuvęs vienas, po karantino galiu būti drovesnis ar keistai elgtis bei bendrauti su žmonėmis.

Daugumai žmonių neišeinant iš namų, nenuostabu ir suprantama, kad su savimi pažaidžiame dažniau nei įprasta. Pasak sertifikuotos sekso terapeutės Melisos Novak, iš esmės su tuo nėra nieko bloga:

„Ne visi dabar išnaudoja šį laiką, siekdami kažkokių tikslų ar svajonių, kai kurie tiesiog masturbuojasi arba suteikia sau komforto kitais būdais – prisirydami mėgstamų užkandžių.

Tai nėra blogai ir netgi gali padėti susitvarkyti su psichologiniu stresu, kurį kelia visa ši situacija. Nėra jokių tyrimų, kurie būtų nustatę, jog masturbacija mažina libido ar paveikia genitalijų jautrumą kitokiai stimuliacijai.

Tačiau jei jaučiate, kad masturbacija trukdo kitiems jūsų gyvenimo aspektams arba nenorite daugiau daryti nieko kita – vertėtų sunerimti. Dėl to, kad nerimaujate, kaip seksis bendrauti dėl karantino, galiu jus nuraminti – visi mes būsime keisti kaip ateiviai.

Jei nueisiu į pasimatymą, ir vaikinas man pasakys, kad labai keista sėdėti priešais mane ar negalėti paliesti kito žmogaus – tai gali būti puikus ledų pralaužimas. Nemanau, kad dauguma žmonių, išgirdę tokius žodžius, pasiųstų pašnekovą velniop.

Kol kas yra nemažai programėlių, kurių dėka galime neužmiršti flirtavimo įgūdžių ar suplanuoti pasimatymą atslūgus karantinui. Taip pat siūlau išnaudoti šį laiką pagalvojant apie tai, ko norite iš santykių, ir apie save kaip asmenybę.

Jei visgi turite partnerį, tačiau jis izoliuojasi ne su jumis, yra įvairių modernių būdų išspręsti šią problemą. Vaizdo skambučiai, porų internetu valdomi sekso žaislai ir t. t. Priimkite tai kaip ilgą preliudiją ir fantaziją tam, ką veiksite kartu, kai galiausiai susitiksite.

Shutterstock nuotr./Patrauklus vyras.
Shutterstock nuotr./Patrauklus vyras.

Taip pat pagalvokite, kokio būtent prisilietimo jums trūksta. Galbūt susisupimas į pledą ar savęs masažavimas šiek tiek padės. Gal tai ir nebus 10/10 tai, ko reikia, bet vis geriau negu nieko.

Mano verdiktas – masturbuokitės į sveikatą, kol tai nekenkia kitiems gyvenimo aspektams. Ir nesijaudinkite, kad po karantino būsite keistas – visi būsime šios negandos paliesti.“

Antras atvejis, Tracy: Su vienu vaikinu susirašinėju jau kelias savaites, ir mes abu labai norime vienas kito. Abu griežtai izoliavomės ir manom, kad galbūt čia nieko bloga, jei pasikarantinuosim kartu?

M.Novak atsakymas: „Jei nebendravote reguliariai prieš pandemiją, ar TIKRAI reikia pradėti bendrauti dabar? Kol kas dar nieko neatrasta apie COVID-19 plitimą vaginaliniu ar analiniu būdu, bet jei susitikę bučiuojatės, glamžotės ir mylitės, tai, be abejonės, yra didesnė rizika užsikrėsti.

Prieš tokius susitikimus reiktų pasverti tai, ar gyvenate vieni, ar kontaktuojate su rizikos grupėse esančiais žmonėmis. Mažiausia rizika, jei abu gyvenate vieni, dirbate iš namų ir nesinaudojate viešuoju transportu tam, kad susitiktumėte.

Taip pat yra variantas pasimatymui lauke, laikantis saugaus atstumo. Reikia būti atsakingiems ir nepamiršti, kad COVID-19 pasekmės kitiems žmonėms gali būti skaudesnės nei jums.

Galbūt šios alternatyvos – sextingas, vaizdo pokalbiai, erotinių istorijų vienas kitam rašymas ar masturbavimasis galėtų būti sprendimas ir jums.

Fotolia nuotr./Jausminga moteris
Fotolia nuotr./Jausminga moteris

Suprantama, kad žmonės turi poreikį būti norimi, jausti fizinį malonumą ir meilę. Jei visgi netveriate savo kailyje ir jums seksas būtinas kaip oras – geriausia būtų mylėtis su kažkuo, kas ir taip jau yra jūsų partneris ir izoliuojasi (idealiu atveju) kartu su jumis. Jei ne, galbūt vertėtų pasiūlyti jam pasikarantinuoti kartu?

Taip pat turėkit omeny, kad jei visgi nusprendėte rizikuoti, be įprastinių apsaugos priemonių, užsipirkite ir maisto 14-kai dienų. Jei užsikrėsite COVID-19, to maisto prireiks saviizoliacijos laikotarpiu.

Šiuo metu, mažiau partnerių – geriau. Nepamirškite prieš susitikimą pasitikslinti, kaip jie jaučiasi, taip pat geriau nesusitikite su kažkuo, kas neseniai keliavo.

Mano verdiktas – jei negyvenate su savo partneriu, stenkitės vengti naujų pažinčių. Tačiau jeigu visgi niekaip negalite, apsvarstykite rizikas, imkitės visų prevencinių priemonių, atvirai pasikalbėkite su savo partneriu ir ruoškitės blogiausiam scenarijui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius