-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar vyras labiau linkęs į neištikimybę, kai jo partnerė laukiasi?

Vos kelias dienas prieš gimdymą, Khloe Kardashian vaikinas, NBA žvaigždė Tristanas Thompsonas, kelionės į Niujorką metu tariamai buvo neištikimas. Jis papildo garsių vyrų sąrašą – nuo Anthony Weinerio iki Kevino Harto bei Hanko Basketto – kurie buvo neištikimi, kai jų partnerės laukėsi.
Neištikimybė
Neištikimybė / Fotolia nuotr.

Taigi, ar vyrai labiau linkę nuklysti į kairę, kai į pasaulį ruošiasi atkeliauti jų vaikelis?

Dr. Terri Orbuch, Ouklando universiteto profesorė bei knygos „5 Simple Steps to Take Your Marriage to Good to Great“ autorė, atsako labai paprastai – ne.

„Visiškai nesutinku su šia teorija, – T.Orbuch sako „People“. – Mano tyrime – 370-ties porų santykius stebėjau ir juos sekiau 30 metų – pagrindinė priežastis, kodėl vyrai buvo neištikimi – jie nebuvo pastebėti.

Jie trokšta pripažinimo, jie nori būti pastabėti ir kad jų nelaikytų duotybe. Todėl tai neturi nieko bendra su nėštumu.“

„Instagram“ nuotr./Khloe Kardashian
„Instagram“ nuotr./Khloe Kardashian

Moteris sako, kad iš tiesų, remiantis evoliucija, besilaukianti partnerė turėtų dar labiau traukti vyrą.

„Yra evoliucinis troškimas daugintis ir iš kartos į kartą perleisti savo genus, – sako profesorė. – Ir jei vyras nelieka su partnere, besilaukiančia jo vaiko, jie gali prarasti tą ryšį. Jie nori likti su partnere, kol vaikas gims, todėl tai prieštarauja nuomonei, kad vyras bus neištikimas, kai jo partnerė laukiasi.“

Tačiau įtakingi vyrai – nuo sportininkų iki aktorių ar politikų – apskritai yra labiau linkę būti neištikimi.

„Yra kelios priežastys, kodėl įtakingi vyrai, tokie kaip Tristanas Thompsonas, yra neištikimi. Pirmiausia, tai neliečiamumo pojūtis – jie tiki, kad jų nepagaus, ir jie mano, kad net jei juos pagaus, jie neturės nemalonumų, kadangi jie turi išteklių arba žmonių, kurie viską užglaistys. Įtakingi žmonės mano, kad jie yra supermenai, kad jie neliečiami“, – sako moteris.

O kai jie keliauja – T.Thompsonas taip pat buvo išvykęs į rungtynes su „New York Knicks“ – išlenda vienišumo bei kompanijos poreikio jausmas, kuris, kaip sako T.Orbuck, „iššaukia neištikimybę“.

„Instagram“ nuotr./Khloe Kardashian ir Tristanas Thompsonas
„Instagram“ nuotr./Khloe Kardashian ir Tristanas Thompsonas

Be to, vyrai, turintys daug streso sukeliantį darbą, santykiuose taip pat trokšta jaudulio.

„Jie mėgaujasi iššūkiais ir stresinėmis situacijomis ir, kai ilgą laiką būni su viena moterimi – besilaukiančia ar ne, žinome, kad jaudulys palaipsniui dingsta. Tai neišvengiama visuose santykiuose.

Tad jei esate pripratę prie nuolatinio streso ir jaudulio, galite to ieškoti neištikimybėje, kadangi dabartiniai santykiai to nebeturi. Tokius žmones vadinu priklausomais nuo adrenalino, nes jie priklausomi nuo tokio antplūdžio“, – sako Terri Orbuch.

Bet profesorė sako, kad viskas grįžta prie pripažinimo troškimo, rūpimo net ir įtakingiems vyrams.

„Mano ilgalaikiame tyrime, pagrindinis nelaimingus santykius ir skyrybas prognozuojantis veiksnys, pasak vyrų, yra poreikis jaustis jų partnerių pripažintiems ir palaikytiems. Tristanas Thompsonas tai gauna iš savo gerbėjų, tačiau tai reiškia, kad jis iš tiesų to tikisi ir iš savo partnerės. Nesakau, kad Khloe Kardashian to neduoda, tačiau tai yra pagrindinis neištikimybę prognozuojantis veiksnys“, – sako moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius