-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ateities seksas. Kokios prognozės?

Sekso tema visuomet jaudino pasaulį, nepaisant to, kad intymiame gyvenime daugiau stereotipų nei tikrovės, kuriuos su malonumu mums bruka žiniasklaida ir erotika alsuojantys filmai. O kas laukia ateityje? Atrodo, ką čia besugalvosi. Tačiau... į pagalbą skuba interaktyvūs žaidimai ir pačios naujausios technologijos, skirtos tiek kompiuteriams, tiek išmaniesiems telefonams.
Seksas
„Sex“ / Shutterstock nuotr.

Sąvoka ƒ„seksas“ plėsis

Puslapyje futureofsex.net galite išgirsti, pamatyti ir perskaityti pačių netikėčiausių dalykėlių apie ateities seksą. Ar žinojote, kad jis gali būti virtualus, nuotolinis, į tai įtraukiami ir robotai, 3D žaidimai ir begalė kitų keistų dalykėlių? Tik ar jų reikia? Nejaugi žmonės taip susvetimėję, kad geriausią išeitį mato kompiuterio ekrane?..

Trumpai tariant, net meilužės ar meilužio nereikės ilgai ieškoti – įsigyji sekso robotą ir malonumai visada po ranka. Pasirodo, kompanijos, prekiaujančios tokiais dalykėliais, jau dabar kraunasi nemenką kapitalą. Davidas Levy, Love and Sex With Robots autorius, teigia, kad žmonių ir robotų seksas, meilė ir santuoka ne už kalnų – po keliolikos ar keliasdešimties metų tai gali tapti norma. Jis tikina, kad robotai gali būti kur kas mielesni, ištikimesni ir emocingesni nei, tarkime, „tipiški amerikiečių vyrai“. Trumpai tariant, jie tiks vienišiems žmonės (kurių mūsų visuomenėje, kaip prognozuojama, tolydžio vis daugės), padės patenkinti poreikius ar net tapti išradingesniais ir kūrybiškesniais meilužiais. Koks bus visuomenės požiūris į štai tokią, sutikite, keistą situaciją? Kažkodėl tikima, kad robotai padės sumažinti neištikimybės atvejų, bet šiuo atveju susidaro prieštaringa nuomonė – argi seksas su robotu, kai turi antrąją pusę, nėra išdavystė?

Mokslininkai netgi iškėlė prielaidą, kad sekso robotai ateityje, ne tokioje ir tolimoje (galbūt apie 2050-uosius), gali pakeisti laisvo elgesio merginas, pardavinėjančias savo meilę viešnamiuose.

Scanpix nuotr. / Dar viena seksualinė revoliucija: sekso robotų era
Scanpix nuotr. / Seksualinė revoliucija: sekso robotai

Komercinis seksas taps vis intymesnis

Sekso pramonė nesnaudžia. Atsižvelgdami į tai, kad žmonėms sunku surasti antrąją pusę, jie stengiasi pasitelkti įvairiausių idėjų, padedančių patirti neišdildomų pojūčių. Tarkime, planuojama, kad didelį vaidmenį atliks žmonės, besidarbuojantys sekso pramonėje, pavyzdžiui, galėsiantys atlikti netikros merginos ar vaikino vaidmenis. Virtualus merginos turėjimas, kai žmogus turi nuotolinį emocinį ryšį su sekso pramonės atstove, pasak mokslininkų, dovanoja tam tikrų jausmų. Tad gali būti, kad greitai norimą merginą ar vaikiną galėsime rinktis iš katalogo. Jau dabar išmaniesiems telefonams siūloma programėlė Pillow Talk ir specialūs priedai, skirti mylimiesiems, kurie bendrauja per atstumą. Naudodamiesi šiuo išradimu, žmonės girdi vienas kito širdies plakimą, todėl sukuriama jaukumo ir artumo iliuzija.

VIDEO: „Pillow Talk“

O FakeGirlfriend paslauga siūloma vyrams, kurie neturi antrosios pusės. Tereikia prisijungti prie jų puslapio ir „unikali“ mergina garantuota! Tiesa, tai labiau skirta kitiems apkvailinti – esą šiuo metu puoselėji rimtus santykius.  

Kasdieniame gyvenime sekso bus vis daugiau

Jo gausės visais įmanomais pavidalais kasdieniame gyvenime, internete, televizijoje ir žiniasklaidoje. Erotiniai vaizdo žaidimai suteiks galimybę kone „realiai“ užsiimti seksu tiek su išgalvotais herojais, tiek su kitais žaidimo dalyviais visuose pasaulio kampeliuose. Teigiama, kad Japonijoje ir Kinijoje  vis labiau populiarėja virtualūs partneriai, suteikiantys vienas kitam tam tikrų pojūčių. Laikui bėgant, žmonės vis lengviau įgyvendins savo seksualinius poreikius, be to, bus vis laisviau kalbama apie lyties pasirinkimo galimybę. Teigiama, kad ilgainiui vaikas augdamas pats galės pasirinkti norimą lytį ir įsirašyti ją dokumentuose.

Kameros ir specialūs kostiumai, gebantys dovanoti norimų pojūčių, kvapų ir visų kitų fizinių ypatybių, taps virtualaus sekso dalimi. Beje, neseniai kompanija Durex pristatė vyrams ir moterims skirtus specialius apatinius, kurie, kontroliuojami išmaniojo telefono programėlės, pradeda vibruoti norimose zonose...

Sekso pramonės atstovai taps rimtais verslininkais

Steigsis įmonės, kurios siūlys kokybiškas sekso paslaugas. Iš gatvių – į biurą?.. Panašu, kad visko gali būti, ir sekso pramonės atstovai taps rimtais verslininkais. Taip dirbti esą bus saugiau, stabiliau, be to, didelį vaidmenį atliks naujausios technologijos. Trumpai tariant, laisvė ir lygybė!

Prognozuojama, kad tokio komercinio sekso eskalavimas bus naudingas ir finansine prasme bei padės valstybėms padidinti savo pajamas. Tikinama, jog artimiausiu metu ateities sekso įvaizdis socialinėje visuomenėje gali pasikeisti kone dramatiškai. Tradicinė sekso samprata mirs ir į jos vietą drąsiu žingsniu atkeliaus virtualus intymumas, gebėsiantis patenkinti įvairiausius poreikius.

P. S. Visų šių dalykėlių kūrėjai tikina, kad jų pasiūlymai padeda žmonėms nusimesti vienišumo ir kompleksų naštą, padeda jaustis geidžiamiems. Jau dabar galime be vargo įsigyti vadinamųjų sexbotų, t. y. sekso robotų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius