-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalykai, kurie gali apkartinti sekso teikiamą malonumą

Kai kurie dalykai gali atrodyti keisti ir netikėti, tačiau nuo jų priklauso jūsų savijauta ir tai, kaip visa tai paveiks intymius santykius.
Jis ir Ji
Jis ir Ji / Fotolia nuotr.

Ką apie tai mums papasakos specialistai? Tam, kad apsaugotumėte save nuo lytiniu keliu plintančių ligų bei išvengtumėte nesklandumų sekso metu, štai ką turite žinoti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Didžiausia intymaus gyvenimo klaida, kurią jūs galbūt darote

Antihistamininiai vaistai

Pavyzdžiui, kaip teigia ginekologė Nicole E. Williams, kadangi šie vaistai, skirti nuo alergijos, išdžiovina nosies gleivinę, taip pat gali išdžiovinti ir makšties gleivinę. Dėl tokio nepatogumo seksas gali būti nemalonus ir skausmingas.

Aitrūs maisto produktai

Aitrus maistas gali turėti įtakos ne tik virškinimo sutrikimams ar kūno kvapui. Gydytojos Kathryn Boling nuomone, itin aštrus maistas neigiamai veikia makšties kvapą, skatina dujų kaupimąsi, pilvo pūtimą, todėl jo vertėtų vartoti atsargiai, jeigu žinote, kad laukia naktis su mylimuoju.

Alkoholis

Tyrimų duomenimis, net 11 proc. vartojančių alkoholį turi problemų seksualiniuose santykiuose ir jiems reikia papildomos stimuliacijos, kad pasiektų orgazmą.

Jeigu padauginsite alkoholio, ne tik pakenksite savo sveikatai, bet ir greičiausiai meilės naktis bus sugadinta. Alkoholis skatina dehidrataciją, taip pat menkina jautrumą, o tai reiškia, kad pasiekti išsvajotus jausmus gali būti sudėtinga: „Kadangi alkoholis yra slopinantis, gebėjimas patirti orgazmą sumažėja, jeigu būsite apsvaigę“, – tikina Nicole E. Williams. Tyrimų duomenimis, net 11 proc. vartojančių alkoholį turi problemų seksualiniuose santykiuose ir jiems reikia papildomos stimuliacijos, kad pasiektų orgazmą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip sumažinti potraukį maistui iki 60 proc.? Gydytojos dietologės rekomendacijos

Elektrinis dantų šepetukas

Keista? O, pasirodo, ne visai, kadangi elektrinio dantų šepetėlio ir alkoholio turinčio burnos skalavimo skysčio naudojimas gali paskatinti lytiškai plintančių ligų riziką. Elektrinis dantų šepetukas gali pažeisti dantenas, o dantų ir burnos skalavimo skystis išdžiovinti ir pažeisti burnos gleivinę. Būtent dėl šių dalykų ir gali kilti įvairios opelės ir pan., per kurias lengviau patenka infekcijos.

Depiliacija

Jeigu plaukelius skutate prieš pat laukiamą naktį, verčiau šią procedūrą atlikite dar anksčiau, pavyzdžiui, prieš dieną. „Skutimas viršutinį odos sluoksnį padaro itin jautriu, gali sudirginti plaukų folikulus, paskatinti bėrimus, o visa tai tampa atvira erdve infekcijoms, pavyzdžiui, pūslelinei ir pan.“, – teigia dermatologė Tsippora Shainhouse.

Maistas žaidimams

Kad ir kaip erotiškai atrodytų kai kurie sekso žaidimai su plakta grietinėle ar šokoladu, specialistai sako, kad pasitelkdami cukraus turinčius produktus galime paskatinti mielių infekciją.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lytiškai plintančios ligos: grėsmingi signalai ir rekomenduojama apsauga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius