Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl ko žmonės labiausiai gailisi prieš mirtį?

Sakoma, kad mirtis – tai tik stotelė, kurioje mūsų sielos laukia kitas gyvenimas. Tačiau apie tai, kad kūnas yra laikinas, susimąstome retai. Skubėjimas ir bėgimas per įvairiausius darbus, nesugebėjimas pasimėgauti ta vienintele akimirka itin dažnai pakiša koją. „O kad galėčiau atsukti laiką atgal...“ – sakome sau, atsidūrę sunkioje situacijoje. Štai rašytoja Bronnie Ware išskiria penkis dalykus, dėl kurių žmonės labiausiai apgailestauja prieš mirtį.
Gėlės žiedas rankose
Gėlės žiedas rankose / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Mirtis

► „Kodėl neišdrįsau gyventi tokio gyvenimo, kuris teisingiausias man, o ne aplinkiniams“

Kai artėja gyvenimo saulėlydis, daugelis žmonių įvertina nugyventus metus ir mato, ką nuveikė, kuo yra patenkinti, dėl ko gailisi. Dauguma pastebi, kad jų norai, svajonės taip ir liko sąstingyje, neišvydę dienos šviesos. Labai svarbu suvokti, kad ne viską spėsime įgyvendinti, tačiau niekada nereikia sustoti. Stenkitės bandyti toliau! Kol esate stiprūs ir sveiki – turite viską, tad išnaudokite laiką protingai. Tik jūsų pačių pasirinkimas, kiek svajonių galite išpildyti. Tereikia patikėti, kad burtininkas su stebuklingąja lazdele esate jūs pats...

► „O, kad nebūčiau tiek daug savęs atidavęs darbui...“

Daug dirbantys žmonės (tiek vyrai, tiek moterys) gailisi „pradirbę“ savo jaunystę, nematę augančių vaikų, primiršę santykius, kuriuos kuria. Sunku suvokti, kad didelė gyvenimo dalis iššvaistyta bandymui patenkinti poreikius, kurie ne visuomet buvo būtini. Išeinantieji į kitą pasaulį sako, kad, supaprastinus savo požiūrį, sumažinus reikalavimus, galima gyventi gerokai lengviau ir kvėpuoti pilna krūtine. Labai dažnai patys save apsistatome sienomis ir apribojame, liepiame sau vykdyti kitų primestus nurodymus. Nereikalaukite iš savęs per daug – tai jums padės pasijusti kur kas laimingesniems.

► „Gailiuosi, kad nemokėjau išreikšti savo jausmų

Savyje slepiame tiek daug, slopiname emocijas, norėdami išsaugoti taiką su kitais, o jausmai galiausiai prasiveržia liūdesio ir ligų išraiška. Net moksliniai tyrimai atskleidžia, kad kartėlis ir apmaudas – patys blogiausi patarėjai, neigiamai veikiantys mūsų sveikatą. Dauguma žmonių taip ir neatsiskleidžia iki galo dėl aplinkinių įtakos. Pagalvokite, mes negalime kontroliuoti svetimų žmonių reakcijos, tad verčiau pakylėkite santykius į kitą lygmenį, būdami nuoširdūs ir atviri. Neslopinkite ir nenurykite jums skirtų karčių žodžių, nes galiausiai tai prasiveržia jausmų audra.

► „Kodėl per mažai bendravau su draugais?“

„Dirbu, keliauju, važiuoju, neturiu laiko, noriu miego, esu pavargęs“... Kiek dar pasiteisinimų sugalvosite, kad išvengtumėte susitikimo su draugais? Žinoma, kai kurios šių priežasčių realios ir šiuolaikiniame pasaulyje pasitaiko tikrai dažniau nei norėtume, tačiau palaikyti ryšį su gerais draugais – būtina. Daugelis mūsų panirę į rutiną ir savo gyvenimiškosios buities kelią, todėl taip ir leidžiame pro šalį prašuoliuoti draugystei... Mirties akivaizdoje žmonės to gailisi labiausiai – juk materialūs dalykai niekuomet nepakeis dvasinių vertybių, kurios sušildo širdį.

► „Gaila, kad neleidau sau būti laimingam“

Kažkodėl mums svarbesni kitų poreikiai, o juk net Biblijoje parašyta: „Mylėk savo artimą kaip save patį.“ Vadinasi, neturėtume savo laimės laikyti menkesniu prioritetu nei kitų žmonių. Daugelis nesupranta, kad laimė ir gražus gyvenimas – tai pasirinkimas. Galite kaltinti aplinkybes, jus supančius žmones, tačiau iš tikrųjų tik nuo mūsų poelgių priklauso, kokiais vaisiais džiaugsimės. Bijodami permainų, užkertate sau kelią tobulėti, apsimetate tuo, kuo nesate, ir nugyvenate ne tą gyvenimą, apie kurį svajojate. Suvokite, kad turite pasirinkimo laisvę, tad rinkitės būti laimingi, sveiki, atviri ir besišypsantys! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius