Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl kokių intymiojo gyvenimo problemų neverta sukti sau galvos?

Intymumas santykiuose yra ta vieta, kuri kelia daug emocijų, klausimų, minčių, pamąstymų. Juolab kad sekso suvokimą mums formuoja aplinka, kurioje augome, žiniasklaida, filmai ar knygos.
Intymumas
Intymumas / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Seksas Santykiai

Natūralu, jeigu neįtelpame į tam tikrus suformuotus rėmus, gali atrodyti, kad mūsų seksualinis gyvenimas nykus ar net „neteisingas“. Todėl dauguma nerimauja dėl reikalų miegamajame labiau nei derėtų, rašoma prevention.com.

Sekso terapeutai įvardija problemas, dėl kurių nereikėtų pernelyg sukti galvos.

Jūsų sekso temperamentai skiriasi

Pavyzdžiui, vienas jūsų nori mylėtis tik ryte, o kitam kur kas labiau priimtinas vakaras, vienas visada trokšta sekso, o kitas intymumo nori kur kas rečiau. Sutikite, tai išties gali sukelti nesklandumų. Kaip teigia seksologė Carol Queen, toks nesuderinamumas gali būti tikras iššūkis, tačiau tai nereiškia, kad santykiai nueis šuniui ant uodegos.

Geriausias dalykas, kurį galite padaryti – tai suvokti, kad jūsų temperamentai yra skirtingi ir atitinkamai planuoti. Pavyzdžiui, galbūt yra toks laikas, kada jūsų potraukis vienas kitam susikerta? Išnaudokite tai savo malonumui.

Jūsų mylimasis nebetraukia taip, kaip anksčiau

Tai verta žinoti visiems – aistrų kupini intymūs santykiai yra laikinas dalykas. Tiesiog ilgainiui jausmai keičiasi ir anksčiau buvęs labai „karštas“ seksas pradeda vėsti, tačiau tai nereiškia, kad reikėtų panikuoti.

Visi pokyčiai yra natūralus procesas, kurį reikėtų išnaudoti savo naudai, kadangi kiekybę keičia kokybė, jūs vis labiau pažįstate savo partnerį ir jo kūną.

Sunerimti reikėtų tada, jeigu jums sunku atskleisti savo seksualumą. Kitu atveju, kaip teigia C. Queen, yra galybė būdų pakaitinti aistrą – nuo naujų judesių iki fantazijų.

Potraukis seksui išseko, kai susilaukėte vaikų

Natūralu, kad lytinis gyvenimas keičiasi po to, kai susilaukiate vaikų, tačiau tai nereiškia, kad tai jau pabaigos pradžia. Kaip pastebi seksologė, savo vaidmenį čia atlieka hormonai, taip pat jus lydintys nuovargis ir sudirgimas dėl naujagimio. Po kiek laiko seksualinis gyvenimas normalizuojasi, tačiau jeigu taip nenutinka, visada galite pasikalbėti su specialistu.

Jūsų seksualiniai įpročiai skiriasi

Tarkime, jums patinka bučiuotis, o jam ne. Tačiau problema tai tampa tik tada, jeigu apie tai nesišnekate, arba jūs aukojatės darydami tai, kas jums nepatinka, pamiršdami savo pačių poreikius.

Seksologė Debra Laino tikina, kad kalbėdamiesi galite išspręsti visas bėdas, be to, ji siūlo savo norus išsakyti, pavyzdžiui, „specialiomis“ dienomis, kai jūs galėsite vienas kitą pamaloninti – juk kalba eina apie tai, kad suteikdami malonumą, to galite tikėtis ir iš savo partnerio.

Erekcijos bėdos

Kai vyras patiria problemų, dažna moteris mano, kad ji nepatraukli savo išrinktajam arba dar blogiau, kad ji daro lovoje kažką ne taip. Kaip teigia seksologas Dawnas Michaelas, problema gali slypėti visai kitur. Galbūt vyras patiria stresą, nerimą lovoje, todėl tam, kad situacija vėl būdų valdoma, pasiūlykite jam susitelkti į jūsų malonumą, kad sugrįžtų jūsų išrinktojo energija.

Dingęs orgazmas

Seksologė D. Laino sako, kad daugybė dalykų gali paveikti jūsų orgazmą, pavyzdžiui, stresas, pykčiai su draugu, netgi hormonų svyravimai. Todėl atkreipkite į tai dėmesį ir pasistenkite daugiau laiko skirti sekso preliudijai. Jeigu niekas nesikeičia, jūsų kūnas į tai, kas anksčiau jaudindavo reaguoja kitaip, arba orgazmo nepatiriate jau ilgą laiką, tuomet kreipkitės į specialistus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius