Dėl koronaviruso Kinijoje daugėja skyrybų: poros per daug laiko praleidžia kartu

Kinijoje žymiai išaugo besiskiriančių porų procentas. Priežastis – saviizoliacija, man siekiant apsisaugoti nuo koronaviruso, „poros namie praleidžia per daug laiko kartu“, skelbia „Daily Mail“.
Sutuoktuvių žiedas
Sutuoktuvių žiedas / Vida Press nuotr.

Lu Shijunas, administruojantis santuokas Dadžou mieste Kinijoje, teigia, kad nuo vasario 24 dienos daugiau nei 300 porų pateikė prašymus išskirti.

Specialistai mano, kad žymiai išaugusį skyrybų prašymų skaičių lemia tai, jog partneriai per daug laiko praleido kartu vienoje patalpoje. Teigiama, kad palyginus skyrybų skaičių prieš ir po koronaviruso protrūkio, aiškiai matomas augimas.

„Jauni žmonės dėl karantino dabar daug laiko praleidžia namie. Jie yra linkę greitai pradėti ginčus dėl ko nors nereikšmingo, o susipykę skuba skirtis“, – sako L.Shijunas.

Kita priežastis, lėmusi išaugusį skyrybų skaičių, yra ta, kad dėl koronaviruso daugybė įstaigų buvo uždarytos, todėl įvairūs prašymai, tarp jų ir skyrybų, buvo atidėti. Viena iš santuokų registracijos įstaigų, esančių Siano mieste, vėl pradėjusi darbą kovo 1 dieną, teigia taip pat pastebėjusi iki tol nebuvusi skyrybų augimą.

Vienas Kinijos rajonas per dieną sulaukė 14 prašymų skirtis, taip viršydamas vietinės tarybos nustatytą limitą. Fudžou miesto pareigūnai priėmė sprendimą skirtis leisti tik 10 porų per dieną po to, kai sulaukė neįtikėtino prašymų skaičiaus.

Stebėdami situaciją, mokslininkai pradėjo diskusijas dėl to, ar poroms yra naudingas ilgai kartu leidžiamas laikas uždarose patalpose.

2018 metais atlikti tyrimai atskleidė, kad poros, kartu apsigyvenusios prieš santuoką, turi mažesnę tikimybę išsiskirti nei tos, kurios kartu apsigyveno tik po vedybų.

Didesnė tikimybė išsiskirti taip pat egzistuoja poroms, kartu gyvenančioms penkerius metus ar ilgiau.

Kiti tyrimai rodo, jog gyvenimas kartu mylimuosius gali apsaugoti nuo skyrybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius