-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dingo lytinis potraukis? Priežastys, kodėl taip nutinka

Libido arba, kitaip tariant, lytinis potraukis vaidina svarbų vaidmenį intymiame gyvenime. Tad jeigu sekso nesinori, lytinio potraukio nebeliko, ką reikėtų daryti? Dėl kokių priežasčių taip nutinka?
Aistra
Aistra / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma lifehacker.ru, libido menksta dėl pačių įvairiausių dalykų. Svarbų vaidmenį čia atlieka mūsų kasdienis gyvenimas ir jame patiriamos emocijų kaitos. Bet kuriuo atveju, jeigu tokia situacija užsitęsia labai ilgai, pasikalbėkite su specialistais.

Stresas

Darbe ar santykiuose patiriamas stresas paveikia tiek fiziškai, tiek emociškai, dažniausiai – neigiama prasme. Ilgainiui tai atsiliepia visam jūsų gyvenimui, vadinasi, ir intymumui. Geriausia, ką jūs galite padaryti, tai ieškoti būdų, kaip įveikti stresą, o kiekvienam mūsų – tai skirtinga. Išmėginkite įvairias kvėpavimo technikas, vandens procedūras, sportą, jogą ir panašiai – visa tai jus priartins prie ramesnio ir harmoningesnio gyvenimo.

Probleminiai santykiai

Yra porų, kurias „užveda“ konfliktai, tačiau tai mažuma. Labai dažnai nesutarimai tarpusavyje itin slopina geismą, sukelia nepasitenkinimą, gesina jausmus, skaudina ir visaip kitaip atsiliepia intymiam gyvenimui. Trumpai tariant, kai vienas kitam negalite pasakyti žodžio be pykčio, ar galima kalbėti apie seksą?

Tokias problemas ne taip paprasta išspręsti, kadangi tam reikia laiko ir pastangų. Ne visada partneriai nori keistis, ne visada suvokia, kaip vienas kitą skaudina. Štai kodėl reikia labai gerai pagalvoti, ar apskritai įmanoma tą aistrą ir geismą atgaivinti.

Alkoholis

Alkoholis veikia lytinio gyvenimo kokybę, slopina emocijas, pojūčius, taip pat itin kenkia sveikatai bei erekcijai. Nuolatinis alkoholio vartojimas gali sukelti priklausomybę, o neblaivus partneris dažniausiai yra atstumiantis ir nepatrauklus savo antrajai pusei.

Miego trūkumas

Šiuolaikinis gyvenimo ritmas yra toks, kad miego mums nuolatos trūksta, todėl jeigu tik padėję galvą ant pagalvės užmiegame, seksas lieka užmaršty. Skirkite laiko poilsiui, savo prioritetams, sveikatai. Kai pakankamai atsipalaiduosite, pagerės ir intymus gyvenimas.

Kūdikis

Ką tik gimęs kūdikis į gyvenimą įneša pokyčių vėjų: stresas, nemiga, nauji vaidmenys santykiuose, šeimoje, o ir, žinoma, didžiulis džiaugsmas. Visgi pirmais mėnesiais apie seksą nėra kada ir pagalvoti. Būkite kantrūs ir atlaidūs vienas kitam – intymaus gyvenimo trūkumas laikinas, todėl džiaukitės naujo šeimos nario atėjimu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Seksologas V.Šapurovas apie lytinius santykius po gimdymo: „Būtų gerai, kad jie nenutrūktų“

Vaistai

Kai kurie vaistai slopina lytinį potraukį – tai gali būti tam tikri kontraceptikai, kraujo spaudimą reguliuojantys vaistai, antidepresantai ir pan. Nesidrovėkite apie tokius šalutinius poveikius pasikalbėti su savo gydytoju, kuris gali parinkti kitus, jums labiau tinkančius vaistus.

Žema savivertė

Jeigu nepasitikite savimi, gėdijatės savo kūno, tuomet jaustis geidžiamais yra labai sunku. Žema savivertė gali sugadinti jūsų santykius, todėl pradėkite mokytis mylėti save. Jeigu norite pašalinti savo trūkumus – pirmyn, tačiau kartais pakanka išmokti gyventi su vadinamaisiais „trūkumais“ paverčiant juos savo privalumais, išskirtine asmenybės dalimi. Galiausiai, jeigu kankinatės, tuomet pasikalbėkite su specialistu – dvasinė ramybė ir harmonija yra svarbūs mūsų kokybiško gyvenimo palydovai.

Nutukimas

Papildomi kilogramai reiškia ir sveikatos bėdas: didelis svoris kenkia kraujotakos sistemai, išbalansuoja hormonus, sukelia daugybės ligų riziką, taip pat – slopsta libido.

Iš kitos pusės, nutukimas gali būti susijęs su nepasitikėjimu savimi, savo kūnu, menka saviverte, kuri taip pat turi įtakos kokybiškam seksualiniam gyvenimui.

123RF.com nuotr./Intymumas
123RF.com nuotr./Intymumas

Erekcijos disfunkcija

Erekcijos disfunkcija – tai viena iš pagrindinių priežasčių, paralyžiuojančių seksualinį gyvenimą. Vienintelė išeitis – kreiptis į specialistą ir išsiaiškinti šios problemos šaknis.

Depresija

Depresija – sielą ir kūną žlugdanti liga, kurią įveikti nėra taip paprasta. Kadangi liga paliečia viso žmogaus gyvenimo puses, patartina kreiptis į specialistą, kuris palengvintų jos simptomus. Būtinai kreipkitės pagalbos, kad galėtumėte pasijausti geriau ir iš naujo atrasti gyvenimo džiaugsmą.

Menopauzė

Menopauzė į moters gyvenimą įneša daugybę pokyčių – tiek fizinių, tiek psichologinių. Vienas iš jų – nuslopęs lytinis potraukis, taip pat nemalonūs fiziniai pojūčiai sekso metu dėl makšties sausumo. Tačiau specialistai tikina, kad lytinis gyvenimas, nepaisant tam tikrų menopauzės niuansų, gali būti puikus – tam reikia tik šiek tiek laiko, gydytojų patarimų paisymo ir pakantumo vienas kitam.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius