Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Erotiniai sapnai: ką galima sužinoti apie save?

Erotiniai sapnai – vienas paslaptingiausių ir įdomiausių reiškinių žmogaus gyvenime. Kaip jie susiję su mūsų gyvenimu, ir, kas svarbiausia, ką reiškia vienas ar kitas sapnas?
Graži moteris.
Graži moteris. / Shutterstock nuotr.

Žmogus negali kontroliuoti savo sapnų, tačiau būtent sapnuose atsiskleidžia tikroji, nesuvaidinta žmogaus esmė. Žmogus, norėdamas išsaugoti savo socialinį veidą ir reputaciją, gali kopijuoti šeimos įskiepytas elgesio normas, gali nuslopinti lytinį potraukį tada, kai jam išsiveržti neleidžia tam tikros taisyklės. Tačiau kai ateina naktis, ir žmogus užmiega, tikrieji troškimai išsiveržia būtent per sapnus.

Įdomu tai, kad 10 proc. sapnų, kuriuos žmogus sapnuoja gyvenime, yra seksualinio pobūdžio. Jeigu prieš miegą galvojote apie intymius dalykus, sapnas turbūt tėra tų minčių pasekmė. Kitaip yra, jeigu sekso scenas sapne išvydote be jokios aiškios priežasties: tokiu atveju šis sapnas yra jūsų vidinės, galbūt netgi užslėptos, emocinės būklės atspindys.

Erotiniai sapnai gali papasakoti apie žmogų daugiau negu jis pats apie save žino. Išanalizavę erotinius sapnus, galime daugiau sužinoti apie save.

Taigi jeigu sapnuojate sekso scenas su...

...buvusiu vyru/žmona ar draugu/drauge

Vienkartiniai ir reti tokio pobūdžio sapnai neturi jokios rimtos reikšmės. Juk žinoma, kad sapnai atspindi mūsų praeitį. Daug reikšmingesni sapnai yra tuo atveju, jeigu su minėtais žmonėmis nuolat palaikote ryšį – tai reiškia, kad tarp jūsų dar išliko jausmų arba neišspręstų problemų.

Beje, psichologai mano, kad jeigu moteris sapnuoja erotinį sapną, kuriame dalyvauja jos buvęs vyras, tai gali reikšti moters troškimą išsprukti į laisvę.

...žymiu žmogumi

Tokie sapnai praneša, kad dar nesutikote savo svajonių vyro/moters. Taip pat jie gali rodyti jūsų norą išsiskirti iš minos, pranešti apie save, gauti tai, ko šiuo metu negalite pasiekti, užmegzti romaną su įtakingu ir žinomu žmogumi.

Taip pat skaitykite: Plačiai užmerktos akys: populiariausi erotiniai sapnai

...žmogumi, kuris jums nepatinka

Nuskambės keistai, bet toks sapnas reiškia, kad norite būti panašus į tą žmogų. Pagalvokite, galbūt jis turi savybių, kurias norėtumėte turėti jūs? Be to, tokie sapnai signalizuoja apie nuobodulį ir nepasitenkinimą asmeniniame gyvenime.

Shutterstock nuotr./Bučinys.
Shutterstock nuotr./Bučinys.

...su tos pačios lyties žmogumi

Tokie sapnai yra įrodymas, kad kažkam labai pavydite, norite pakilti iki to žmogaus lygio. Beje, tokio pobūdžio erotiniai sapnai nori jums pranešti, kad turėtumėte savo partneriui rodyti daugiau dėmesio ir meilės, nebijoti su juo eksperimentuoti lovoje.

...nepažįstamuoju/nepažįstamąja

Erotiniai sapnai gali papasakoti apie žmogų daugiau negu jis pats apie save žino.

Jeigu sapne mylitės su nepažįstamu žmogumi, neskubėkite kaltinti savęs neištikimybe. Paprasčiausiai turite labai lakią vaizduotę. Beje, kiekvienas žmogus savo gyvenime tikrai yra ne kartą ir ne du sapnavęs, kad mylisi su nepažįstamu žmogumi. Tik, deja, mes neatsimename visų savo sapnų.

Taip pat skaitykite: Maisto produktai ir liaudiškos priemonės nuo nemigos

Ar pasakoti partneriui apie erotinius sapnus? Viskas priklauso nuo jūsų antrosios pusės. Jeigu jis/ji pavydus, turbūt jam/jai nebus malonu išgirsti, kad šią naktį praleidote Johnny Deppo ar Angelinos Jolie glėbyje. O jeigu manote, kad vertėtų viską papasakoti ar tiesiog išlieti širdį – pasakokite. Mylintis ir supratingas partneris supras, palaikys ir galbūt papasakos savo erotinius sapnus.

Erotiniai sapnai = neištikimybė?

Tikrai ne. Erotiniai sapnai – tai normalus reiškinys, pažįstamas tiek moterims, tiek vyrams, kuris su realiu gyvenimu neturi nieko bendra. Turint omenyje, kad erotiniai sapnai dažniai pasibaigia orgazmu, belieka tik džiaugtis, kad gavote papildomą dozę malonumo...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius