Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ vykdomosios direktorės Sheryl Sandberg karjeros patarimai

Viena įtakingiausių moterų technologijų pasaulyje, „Facebook“ generalinė administracijos direktorė Sheryl Sandberg, tikrai turi, kuo pasidalinti. Knygos „Būkime prieky“ (angl. Lean In) autorė yra ir viena laukiamiausių Pasaulinės lyderystės konferencijos lektorių, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Sheryl Sandberg
Sheryl Sandberg / Pranešimo autorių nuotr.

Štai Sh.Sandberg patarimai, kurie tikrai pravers profesinėje veikloje:

1. Leidžiant moterų talentams skleistis, pagerės komandos darbas

Tyrimai rodo, kad įvairesnės komandos yra produktyvesnės, o valdybos su moterimis dirba daug geriau negu tos, kur moterų nėra. Lyčių lygybė yra naudinga verslui.

Jungtinės Karalystės darbo rinkoje yra 47% moterų, tačiau iš 250-ies „The Financial Times Stock Exchange“ vadovų tik 13,2% moterų eina direktoriaus pareigas. Apskaičiuota, kad valstybės iždas kas metus padidėtų 23 mlrd. svarų sterlingų (apie 26,7 mlrd. eurų), jeigu būtų leista skleistis moterų talentams.

2. Apsupkite save geriausiais žmonėmis

Nesvarbu, ar tik pradėjote dirbti, ar esate atsakingas už kitų darbuotojų įdarbinimą, pagrindinis dalykas, kurį galite padaryti, tai apsupti save geriausiais žmonėmis. Tam, kad būtumėte geriausi, turite apsupti save, mokytis kartu su geriausiais.

3. Ženkite atgal tam, kad galėtumėte žengti į priekį

Jei mąstote keisti karjeros kryptį, ženkite žingsnį atgal nuo ten, kur esate dabar tam, kad pamatytumėte, kur galite judėti žengdami pirmyn. Jei trokštate dirbti naujoje srityje ateinančius 30 metų, nemąstykite apie darbo pokytį kaip pažeminimą pareigose. Verčiau galvokite, kad tai - ilgalaikė investicija.

4. Karjera - tai ne lipimas laiptais, o karstymasis ant laipynės

Kilimas karjeros laiptais - populiariausia metafora karjerai apibūdinti. Galima kilti į viršų, leistis žemyn ar tiesiog nulipti, tačiau šis supratimas ribotas.

Besikarstant ant laipynės turime daugiau nei vieną būdą pasiekti viršų. Tai suteikia daugiau galimybių moterims (ir vyrams) siekti savų tikslų. Toks modelis naudingas visiems, ypač moterims, kurios gal tik žengia į darbo rinką, keičia darbą, susiduria su išoriniais trukdžiais ar po pertraukos grįžta į darbo rinką.

5. Tikėkite savimi ir nebijokite rizikuoti

Moterys neretai tiki, kad geras darbo atlikimas automatiškai veda į gerą atpildą. Būtent todėl jos nenoriai prašo paaukštinimo, nepaisant to, kad jos tikrai jo nusipelnė. Kai sunkus darbas ir rezultatai lieka nepastebėti, privalome išmokti apginti save.

„Hewlett-Packard“ atliktas tyrimas atskleidė, kad moterys renkasi tik tokius darbus, kuriems jaučiasi visapusiškai pasiruošusios ir kurios atitinka 100% reikalavimų. Vyrai renkasi tokius darbus, kurie atitinka tik 60% reikalavimų. Rizika, augimas, iššūkiai ir paaukštinimo prašymas - visa tai yra svarbi geros karjeros dalis.

Daugiau pasaulyje žinomų vadovų pranešimų galėsite išgirsti 10-ojoje Pasaulinėje lyderystės konferencijoje, kuri vyks Vilniuje, lapkričio 22–23 d. „Siemens“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius