-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Intymi erdvė: dalykai, galintys užmušti romantiką miegamajame

Mūsų namai – ne tik tvirtovė, bet ir meilės lizdelis. Sukurti romantišką atmosferą – nesunku, bet dar lengviau viską sugadinti.
Moteris
Moteris / 123rf nuotr.

Betvarkė miegamajame

Išmėtyti daiktai ir ne pati švariausia patalynė – tai tas pats, kaip nemalonus kūno ar burnos kvapas. Tuo įsitikinusi amerikietė gyvenimo būdo vadybininkė Dana Korin: „Jei jūsų partneris pastebi, kad jūs nekreipiate dėmesio į betvarkę, jis pasąmoningai galvos, kad galbūt esate abejinga ir jųdviejų santykiams“.

Blogai ir tai, jei jūsų darbo stalas stovi ten, kur miegate, o ant jo kaupiasi žurnalai, knygos, užrašai, kvitai... Taigi, užuot vakare atsipalaidavusi, jūs vis mėginsite prisiminti, ko dar nepadarėte: nepaėmėte drabužių iš valyklos, nenuėjote į tėvų susirinkimą ir taip toliau. Taigi, pirmiausia atsikratykite visko, kas miegamajame tikrai nereikalinga, o tai, kas liko, turi būti idealiai tvarkinga.

Fotolia nuotr./Miegamasis
Fotolia nuotr./Miegamasis

Šeimos nuotraukos

Kartais gigantiškose lovose žmonės jaučiasi gana keistai, kai norint apkabinti partnerį, reikia prie jos ar jo slinktis visą amžinybę, todėl rinkitės tokią, kuri patiks abiem.

Suprantama, kad mylite savo vaikus, tėvus ir giminaičius, bet jausmas, kad jie iš nuotraukų jus „stebi“ pačiomis intymiausiomis jūsų gyvenimo akimirkomis, gali greitai išvaikyti visą romantiką.

Miegamajame palikite tik jūsų poros fotografijas, pataria fengšui specialistas Salvatorė Manzi: „Geriausia, jei tai bus atostogų nuotraukos, kur jūs pliaže ar kalnuose, kuriose esate nušviesti saulės, šypsotės – tokios nuotraukos sužadina jausmus“. Labiausiai abiem patinkančią nuotrauką padidinkite, gražiai įrėminkite ir pakabinkite taip, kad ji vos įėjus kristų į akį.

Per daug prietaisų

Lytinių santykių vengimas gali būti poros atšalimo priežastis arba pasekmė. Advertorial nuotr.
Advertorial nuotr./Kiekvienam savi žaisliukai... 

Nepaisant to, kad telefonas ir kompiuteris jau seniai tapo jūsų šeimos nariais, kartais reikia atsikratyti jų draugijos. Miegamasis – ne kontora. Nors daugelis porų vakarais lovoje atrodo taip: jis įbedęs akis į savo laptopą, ji – į savo, fone dudena televizorius, retkarčiais kuris nors pamaigo savo telefoną, padūsauja ir vėl naršo internete. Pažįstama? Bent jau įjunkite begarsį telefonų režimą...

Sujauktas vonios kambarys

Visas jūsų mintis apie tai, kaip būtų puiku abiem išsimaudyti po dušu ar pagulėti putų vonioje, gali sužlugdyti akis badanti netvarka: plaukai vonioje, apmusijusios sienų plytelės ir iš skalbinių dėžės kyšančios kojinės. Ypač tuomet, kai naujasis draugas ar naujoji draugė netikėtai jus aplanko ir pamato štai tokį visai neestetišką vaizdelį. 

Taip pat skaitykite: Odą valanti ir jauninanti detoksikacinė vonios terapija: 4 naudingi receptai

Netinkama lova

Shutterstock nuotr./Įsimylėjusi pora.
Shutterstock nuotr./Įsimylėjusi pora.

Aišku, kad tarp lovos pločio ir jūsų seksualinio gyvenimo kokybės nėra tiesioginio ryšio: prisiminus studentiškus laikus, juk ir ant labai siauros lovos būdavo visai patogu ir jauku. Kartais gigantiškose lovose žmonės jaučiasi gana keistai, kai norint apkabinti partnerį, reikia prie jos ar jo slinktis visą amžinybę, todėl rinkitės tokią, kuri patiks abiem, ir investuokite į kokybišką čiužinį. Nesižavėkite dekoratyvinėmis detalėmis: pagalvėlėmis, pledais, o dar, neduok Dieve, minkštais žaislais apkrauta lova tikrai nekelia minčių apie aistrą. 

Per ryški šviesa

Net jei esate įpratę mylėtis visiškoje tamsoje, raskite galimybių miegamajame įrengti minkštą, jaukų apšvietimą. Ryškiai plieskianti ir akis žlibinanti didžiulio šviestuvo šviesa tikrai nenuteiks jausmingam artumui. Ne, jis asocijuosis su detektyviniuose filmuose matytais tyrėjų kabinetais. Be to, ryški ir šalta šviesa dažniausiai paryškina kūno trūkumus. Žvakės – puiku, bet dar puikiau būtų turėti keletą prislopintos šviesos šaltinių.

Taip pat skaitykite: 7 didžiausios skalbimo klaidos

Nudėvėta patalynė

Pastebėjote, kad viešbučiuose visada nesinori keltis iš lovos? Paprasta: kambariuose nėra nieko per daug, o patalynė – kokybiška, maloni liesti, pagalvės purios ir naujos. Pasakykite „sudie“ senoms antklodėms ir nugulėtoms pagalvėms, net jei esate labai taupūs. Nusipirkite naujų patalynės komplektų ir didžiulę purią antklodę – tegul jūsų lova atrodo taip, kad į ją norėtųsi tuojau pat įkristi dviese. 

Sužinokite daugiau, sekdami naujienas „Facebooke“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius