Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Intymi erdvė: kas trukdo mėgautis vienas kitu

Seksologai teigia, kad svarbiausia priežastis – nesugebėjimas atsipalaiduoti. Moterims tai sunkiau nei vyrams, bet net pačioms didžiausios stresuotojos gali to išmokti.
Pora miegamajame.
Pora miegamajame. / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Seksas Orgazmas

Kas kliudo atsipalaiduoti?

Pasyvus laukimas. Didelė ir dažna klaida: moteris laukia tų pojūčių, apie kuriuos skaitė straipsniuose, knygose, matė filmuose, žino iš atvirų draugių pasipasakojimų, taigi užtektinai prisifantazavo, KAIP viskas turi būti. Tačiau juk visos mes skirtingos! Ir kiekviena kitaip nupasakotų ar aprašytų orgazmą. Susikoncentravusi į orgazmo laukimą, moteris nebesimėgauja pačiu procesu.

Apsimetinėjimas. Įdomus faktas: pagal tai, kaip moteris elgiasi visuomenėje, galima nuspėti, kokia ji lovoje. Dažniausiai viešumoje moteris „formuoja įvaizdį“, ir ta kaukė taip priauga, kad nebeatskirsi, kuri ta moteris tikroji: a la aukštuomenės dama su ledine šypsena ar nuoširdi, paprasta pašnekovė.

Panašiai tokia moteris elgiasi ir miegamajame: stengiasi pasirodyti iš geriausios pusės, vaidina vaidmenį, o ne atsiduoda aistrai. Kartais taip stengiamasi įtikti ir patikti, kad seksas virsta kažkokia parodomąja pamoka.

Taip pat skaitykite: Lovos reikalai: ko gailimasi, bėgant metams?

Savo poreikių nepaisymas. Jei moteris tikina, kad SAU per dieną neranda nė pusvalandžio (bet kam – ramiai pabūti tyloje, paskaityti knygą ar paplepėti su drauge), nes visą jos laiką užgrobia darbas, šeima ir buitis, į lovą ji irgi eina kaip į darbą.  

Kompleksai ir draudimai. Daugelis gyvena su kažkada vaikystėje įdiegtais tabu, kvailomis taisyklėmis, kaip „reikia“ elgtis su vyrais, kas gerai ir kas blogai, tad visas šis „bagažas“ persikelia ir į intymius santykius.

Shutterstock nuotr./Aistra
Shutterstock nuotr./Aistra

Nepatyręs partneris. Jei pasitaikė ne itin subtilus tipas, kuris linkęs lyginti savo buvusias moteris lovoje su jumis, tikrai nepasisekė. Pavyzdžiui, jei labai audringai sekso metu reiškiate emocijas, o buvusios jo partnerės elgėsi lyg pridusiusios žuvys, vyrukas gali pasakyti, kad jums kažkas negerai. Apskritai bet kokios vyro replikos lovoje, jei tai nėra komplimentai, gali ilgam moteriai įsiminti – ji vėliau visada stengsis užgniaužti savo emocijas ir nepatirs tų pojūčių, kuriuos galėtų patirti. Eis metai, keisis partneriai, tačiau jai bus sunku išsivaduoti iš kompleksų.

Taip pat skaitykite: „Degu aistra savo vaikino draugui“. Santykių ekspertų komentaras

Nuo ko pradėti?

Nuo pažinties su savo kūnu. Norint atsipalaiduoti, reikia išmokti jausti savo kūną. Daugelis moterų iš esmės nežino, kas joms patinka ir kas ne, kas jas jaudina ir kas slopina jų geismą. Jei dažniau to savęs paklausite, galėsite suprasti, kokia atmosfera jums padeda atsipalaiduoti ir atsiduoti aistrai.

Susikurkite tokią aplinką, kuri jums padės išmesti iš galvos neramias mintis. Pirmiausia galvokite apie save, o paskui – apie vyrą. Ne atvirkščiai. Susikurkite savo ritualą, susikoncentruokite į tai, kaip jūs jaučiatės, kokia norite būti, ką vilkėti miegamajame, ar jums patinka tai, kas vyksta, ar jaudina vyro glamonės. Aišku, daug kas priklauso ir nuo vyro. Patyręs partneris jaučia visus niuansus, jam labai svarbu, kad moteris patirtų malonumą.

Tobulėkite. Išmokti atsipalaiduoti šiais neramiais ir streso pilnais laikais pravartu visiems ir visomis gyvenimo aplinkybėmis. Pasidomėkite kvėpavimo technikomis, meditacija, joga, praktikomis, leidžiančiomis pašalinti emocinius blokus, konsultuokitės su specialistais: psichologais ir seksologais. Pokyčiai prasideda jau tada, kai nusprendžiate pagerinti savo gyvenimo kokybę.

„Shuterstock“ nuotr./Aistringa moteris
„Shuterstock“ nuotr./Aistringa moteris

Nevenkite apie tai kalbėtis. Pirmiausia – su savo partneriu. Ir geriau iškart, kai tik iškyla problemų. Nes jei penkerius metus vaidinote orgazmą ir pagaliau prisipažinote, vyras jausis lyg apgautas...

Taip pat skaitykite: Tantrinis seksas: kas tai yra?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius