-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iš vyrų lūpų paleistos frazės, kurių nenorėtų girdėti nė viena moteris

Dėmesio, vyrai! Gal mes, moterys, kartais pasielgiame neapgalvotai, mus sunku suprasti, mes nežinome, ko norime, tačiau kai kurios jūsų išsakytos mintys ir frazės priverčia atvėpti lūpą. Žinoma, didelį vaidmenį čia atlieka ir tonas, kuriuo kalbamasi su mylima moterimi. Taigi... Kokias frazes iš žodyno vertėtų išbraukti?
Nepatenkinta moteris
Nepatenkinta moteris / Fotolia nuotr.

Pasitarėme, pakalbėjome ir štai: apklaususios 20 moterų atrinkome vyrukų perliukus.  

Atrodai pavargusi. Ak, taip – tai puikiausias „atrodai tikrai nekaip“ sinonimas. Žinoma, jeigu po šių žodžių rūpinatės savo antrąja puse, pasistengiate, kad ji pailsėtų, padarote pėdų masažą ir leidžiate atgauti jėgas, tuomet viskas gerai. Bet jei po mestelėtos frazės toliau stebeilijatės į televizoriaus ar kompiuterio (nors šiais laikais matyt derėtų sakyti išmaniojo telefono ar planšetės) ekraną ir nė nesiruošiate atitraukti akių, tuomet... Na, ką čia ir bepridursi.

Visoms merginoms patikdavo, kai aš taip darydavau. Pokalbiai lovoje gali atskleisti daugiau, negu jūs numanote. Ypač tokie egoistiškumo kupini narcizo sapaliojimai... Joms patikdavo? Puiku, vadinasi, žinote, kad jūsų vieta ten, su jomis, o ne čia. Tačiau iš lovos savo mylimojo gal ir neverta spirti. Verčiau surenkite anatomijos pamoką apie tai, kad ne visos damos vienodos. O, beje – kiek tų merginų buvo?

Tu tikrai padarysi bet kurį vaikiną laimingiausiu Žemėje arba „Tai ne tavo kaltė“. Vieni dažniausiai pasitaikančių žodžių, kai sukama skirtingais keliais, išties erzina. Nes geriau jau pasakyti priežastis tokias, kokios jos yra iš tikrųjų. Nebėra jausmų, meilės, aistra išblėso... Jausmai kartais taip pat turi galiojimo laiką, ir retam pasiseka išbūti didžiausioje palaimoje iki pat mirties. Kitiems gi reikia daug dirbti, kad santykiai neišsikvėptų. Be to, skaudu suvokti, kad tas artimas žmogus, kurį myli, kažkodėl nenori būti tuo laimingiausiu Žemėje.

Taip pat skaitykite: Psichologė Alisa Bowman: „Tam, kad vyras varlė pavirstų į princą, reikia kur kas daugiau nei bučinio“

Ar tu tikrai tai ruošiesi dėvėti? Jeigu persistengėte su stiliuku, pernelyg išsinuoginote, o gal net atrodote vulgariai, tai žinoma, gali skambėti kaip įspėjimas. Tik gerąja prasme. Tačiau jeigu mylimasis apie stilių nieko nenutuokia ir jam atrodo, kad boyfriend tipo džinsai jus labai storina ar atrodo kaip statybininko kelnės, tuomet ką gi, gal verčiau likite prie savo nuomonės. 

Ar tau dar negana batų (drabužių, kosmetikos...)? Na, sunku atsakyti ką nors į tokią pastabą. Žinoma, saiko reikia bet kokioje situacijoje, tačiau čia eina kalba apie tai, kiek galite sau leisti. Ir jeigu galite – tai tik jūsų reikalas, ką perkate. Be to, ne visi vyrukai ir supras, kad prie vakarinės suknelės reikia aukštakulnių, į darbą – patogių balerinų ar sportinių batelių, o kur dar spalvoti, ryškūs ir visi kitokie svajonių batai, kurių BŪTINAI reikia?

Taip pat skaitykite: Stanislawa Leszczyńska – moteris, kuri Osvencime padėjo gimti tūkstančiams kūdikių

O mano buvusioji... Stop! Nesvarbu, ką ir kaip ji darė – geriau, blogiau, įdomiau, o gal buvo tiesiog siaubinga. Bet koks lyginimas erzina ir žeidžia, nebent jis išsakytas išties korektiškai ir gera intencija. Tačiau ar taip realybėje būna? Pasidalinkite savo patirtimi, damos! 

Tavo draugė – tikra gražuolė! Matome ir pačios, nesame aklos. Komplimentai draugėms – puiku, tačiau tikrai nereikia to išreikšti pernelyg entuziastingai ir vaikščioti iškištu liežuviu. Galų gale, kad ir kaip liūdna, išvaizda yra laikinas dalykas. Ir jau tikrai nė viena moteris nenorėtų būti mylima ir vertinama tik todėl, kad yra graži. 

Tavo užpakalis būtų visai nieko, reikia tik sutvirtinti. Komentaras sporto tema. Dažniausiai mėgstamas išreikšti tų, kurie geria alų užkąsdami traškučiais, seniai nematė sporto salės, o pilvukas primena liulantį pudingą. Be jokios abejonės mes jau skubame daryti pritūpimų, o kuo jūs nustebinsite mus?

Kalbi ir mąstai, kaip mano mama. Abi jūs vienodos! Kaip reikėtų reaguoti, kai mylima moteris ir mama lyginamos viena su kita? Na, savaime aišku, kad jos tikrai abidvi labai mylimos ir atlieka svarbų vaidmenį vyro gyvenime. Tačiau vyras šiuo atveju išreiškia nepasitenkinimą tuo, ką jam sako jo antroji pusė. O gal pamokslavimai išties teisingi, tik juos sunku pripažinti? 

Taip pat skaitykite: Atviri pokalbiai: ką piršdamiesi jaučia vyrai

Tai per tas tris valandas, kol sėdėjai su drauge, neradai laiko man net žinutės parašyti? Visai manęs nepasigedai? Nereikia tos perdėtos kontrolės. Įsivaizduokite, vyrukai, kad žvejojate. Ankstyvas rytas, rūke skendi vandens telkinys, meldai šiūruoja, o meškerykotis pradeda pamažėle virpėti ir atrodo, kad jau tuoj tuoj... Ir staiga BAM! Visu garsu plyšauja mobilusis, kuriuo atsiliepus girdimas šnypštimas: „Tu man taip ir negalėjai paskambinti jau tris valandas!“ Duokime vienas kitam erdvės, mielieji... 

Kiek vilką bešertum, vis tiek į mišką žiūri. Galvojau, tapsi normalia šeimos moterimi, o tau vis nesisėdi namuose. O normali šeimos moteris turi matyti tik virtuvės kampus, neplautų indų stirtą, suktis it kokia Stepfordo dama, patiekdama gurmaniškiausius patiekalus ir pilstydama aperityvą? Nejuokinkit, mielieji. Apie ką kalbėtis su namuose įkalinta dama, kuriai vyras priekaištauja, kad ši nori nueiti į teatrą, koncertą, baletą, pamatyti parodą, o susitikimą su draugėmis prilygina laisvo elgesio moterų susiėjimui raudonųjų žibintų kvartale ir reikalauja grįžti iki 22 val.? Kraštutinumai ir tironiškumas santykiuose kiša koją poros pamatams, tad būkite atsargūs, praverdami burną... 

Žinai, maniau, kad tu esi protingesnė ir išmintingesnė... Jeigu nuomonės nesutampa, tai nereiškia, kad moteris nebe tokia protinga ir išmintinga. Toli gražu! Išmokę vienas kitą toleruoti, išmoksite priimti ir vienas kito nuomonę. Galų gale nepritarimą galima išsakyti korektiškai ir neįžeidžiant mylimo žmogaus. Taip išeina, kad prieš akimirką dar buvau protinga ir išmintinga, o per akimirksnį, kai išsakiau kitą poziciją, tapau kvaila? Argi nejuokinga taip galvoti?

Taip pat skaitykite: Kritika santykiuose: ką tai sako apie jus ir jūsų gyvenimo draugą?

Taip trumpai nusikirpai plaukus? Dabar esi tikra lesbietė. Atrodai kaip vaikinas. Neįžeidinėkite moterų, kurios myli kitas moteris! Kas paneigs faktą, kad tarp lesbiečių tiek pat dailių damų, kiek ir tarp heteroseksualių? Kažin kokie primesti mitai, stereotipai tenetrukdo mylimajai atrodyti taip, kaip ji nori. Trumpa plaukų šukuosena? Puiku! Garbanomis krintantys ilgi plaukai? Taip pat gerai! Svarbiausia, kad moteris jaustųsi laiminga taip, kaip ji atrodo. O jeigu užsipuolate antrąją pusę, nors ji net švyti iš pasitenkinimo dėl naujos šukuosenos, tai esate mažų mažiausiai chamas. 

Jeigu kai kurios frazės išsprūsta juokais, netyčiomis – nieko tokio. Svarbiausia, kad įžeidžiančios ir erzinančios mintys netaptų kasdienybe. Tada tikrai verta susimąstyti, ar jau taip gera su tuo žmogumi, kuris būna šalia ir vis daužo ir atakuoja jus žodžiais kaip bokso kriaušę... Tai emocinis ir psichologinis smurtas, taip ir susirgti galima bei kitokių kompleksų įsivaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius