-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išblėso aistra vyrui: galimos priežastys ir problemos sprendimo būdai

Dauguma moterų mano, kad nei iš šio, nei iš to dingęs geismas vyrui – tai jų asmeninė ir gana reta problema. Iš tiesų šeimos gyvenimas yra labai sudėtingas dalykas, o sekso trūkumas – viena pagrindinių barnių ar netgi skyrybų priežasčių.
Pora.
Pora. / Shutterstock nuotr.

Psichologai mano, kad nenoras mylėtis su vyru kamuoja ne taip jau ir mažai moterų. Tai liudija ir dažni, anonimiški klausimai įvariuose moterų forumuose: „Nenoriu mylėtis su vyru, kur problema?“, „Ką daryti, kad vėl atsirastų aistra?“ ir pan.

Moteris nenori vyro. Kokios priežastys?

Anot psichologų, yra kelios pagrindinės priežastys, kodėl miegamajame tarp sutuoktinių nieko nevyksta:

  • nuolatinis stresas, kuris neleidžia moteriai atsipalaiduoti ir pasimylėti;
  • netinkama, nesubalansuota mityba, drastiškos dietos, kurios mažina lytinį potraukį;
  • fizinio aktyvumo trūkumas;
  • pora retai arba visai nebūna dviese;
  • vyro šiurkštumas, grubumas, nemaloni ir netvarkinga išvaizda;
  • vyro abejingumas ir pasyvumas, moters norų ignoravimas.

Kaip vėl įžiebti aistrą?

Atminkite, kad aistra niekur nedingsta, ji tik atšimpa nuo buities rūpesčių ir kitų problemų. Tereikia nuvalyti nuo jos dulkes ir vėl mėgautis darniu gyvenimu. Tai visai nereiškia, kad turite taip pat dažnai mylėtis, kaip santykių pradžioje. Jausmai, žmonių temperamentas kinta, vyksta hormonų pokyčiai, tad normalu, kad ir intymaus gyvenimo pobūdis irgi keičiasi. Tačiau kai ką kartu padaryti visgi galite.

1. Raskite laiko pabūti dviese. Nieko nenutiks, jei vaikus kartais paliksite seneliams, o darbo telefoną numesite giliai į stalčių ir išjungsite garsą. Pabandykite kur nors išvykti, kad ir į seniai užmirštą kavinę arba tiesiog ramiai namuose pažiūrėti kokį nors filmą. Tai gali padėti jums naujai patirti seniai užmirštus jausmus.

123RF nuotr./Pora pasimatyme
123RF nuotr./Pora pasimatyme

2. Tinkamai maitinkitės ir mankštinkitės. Nepamirškite, kad fizinis aktyvumas ir subalansuota mityba yra naudingi ne tik grožiui, bet ir lytiniam potraukiui. Kai jausitės graži, labiau pasitikėsite savimi, atsikratysite kompleksų, jausitės seksualesnė ir vėl norėsite mylėtis.

Vida Press nuotr./Treniruotė
Vida Press nuotr./Treniruotė

3. Niekam nepasakokite apie išblėsusią aistrą. Jei besišnekučiuodamos su draugėmis dažnai skundžiatės išblėsusia aistra savo vyrui, tai tikrai nepakels jūsų lytinio potraukio. Stenkitės kuo mažiau sakyti „nenoriu savo vyro“ ir darykite viską, kad pakeistumėte situaciją. Pakalbėkite su vyru apie galimus pokyčius intymiuose santykiuose. Tik jokiais būdais nesakykite jam, kad jo nenorite.

Taip pat skaitykite: Kokį vyrų elgesį moterys labiausiai vertina lovoje

Shutterstock nuotr./Pora.
Shutterstock nuotr./Pora.

4. Pakalbėkite su ginekologu. Kartais moteris nenori intymių santykių po to, kai gimsta vaikas. Tai ypač būdinga jaunoms mamoms. Tai visai normali reakcija. Po kurio laiko viskas grįžta į senas vėžias. Na, o jeigu intymioje sferoje niekas nesikeičia, vertėtų apsilankyti pas ginekologą, kuris pasiūlytų problemos sprendimo būdą.

Taip pat skaitykite: 

Intymūs pratimai po gimdymo: dubens dugno raumenų mankšta

Ką verta žinoti apie seksą po gimdymo

5. Neskubėkite. Kai nei vienas iš aukščiau paminėtų būdų nepadeda, nesąmoningai gali kilti minčių netgi apie skyrybas. Ką daryti, jei nepaisant visų pastangų, jūsų galvoje vistiek kirba mintis: „Nenoriu savo vyro“?

Skyrybos – tai kraštutinis būdas išspręsti problemą. Prieš žengiant tokį žingsnį reikėtų viską gerai apsvarstyti ir ryžtis skyryboms tik tada, kai jokios priemonės atgaivinti aistrą, o tuo pačiu ir meilę, iš tiesų nepadeda.

„Fotolia“ nuotr./Pora lovoje
„Fotolia“ nuotr./Pora lovoje

6. Nepulkite į kraštutinumus. Kai kurios moterys šią subtilią problemą bando išspręsti susirasdamos meilužį. Šis būdas yra pilnas trūkumų. Ar tikrai norite slapstytis, kaip paauglė, ieškoti slaptų susitikimo vietų ir jausti sąžinės graužatį? Neištikimybė – ne išeitis ir ne būdas išspręsti susiklosčiusią situaciją. Neištikimybė negali išgelbėti santykių, atvirkščiai – ji juos tik griauna.

Taip pat skaitykite: 

Intymi erdvė: kada neištikimybė yra neištikimybė

Neištikimybė: kodėl sukame į kairę ir kas dėl to kaltas

7. Iš naujo įsimylėkite savo vyrą. Anot psichologų, tai pats paprasčiausias, bet ir pats sudėtingiausias būdas, nes jūs jau pažįstate vienas kitą kaip nuluptą. Psichologai rekomenduoja susikoncentruoti tiek pačiais patraukliausiais vyro bruožais.

Stebėkite jį, žiūrėkite, kaip jis ruošia kavą, šypsosi, taiso automobilį ar žaidžia su vaikais. Tikėtina, tai sužadins tas pačias emocijas, kurias patyrėte santykių pradžioje.

Scanpix/Panthermedia nuotr./Bučinys
Scanpix/Panthermedia nuotr./Bučinys

Jei jums pavyks iš naujo sužadinti aistrą, galėsite atversti naują gyvenimo puslapį, kuris jums atneš daug džiaugsmo ir malonumo. 

Esmė – vyro nepakeisite. Tad galite pakeisti tik save ir stebėti, ar keičiasi vyras. Gal mažai jam pati rodote švelnumo? Kalbate su juo grubiai? O jūsų išvaizda tikrai patraukli vyrui? Taigi geriausia pokyčių banga ima ristis, kai pradedame keistis patys. 

Pakvieskite vyrą drauge vakare pasivaikščioti ar apsukti kelis ratus aplink rajoną dviračiu. Arba padarykite pėdų masažą. 

Gerų pokyčių! Norite būti laiminga? Tai ir būkite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius