Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Jei turite šias 12 savybių, priklausote maloniausiam asmenybės tipui

Tikriausiai vienas maloniausių asmenybės tipų visame Myerso-Briggso asmenybės testo (MBTI) rinkinyje yra ISTJ kombinacija – ir būtent todėl mes juos mylime.
Pora
Pora / Vida Press nuotr.

MBTI charakterio testas yra paremtas Karlo Gustavo Jungo teorija ir skirtas įvertinti žmogaus charakterį ir nusakyti asmenybės tipą.

Jų logikos ir teisingumo poreikis yra toks nuodugnus, kad jie gali atbaidyti šalia esančius žmones.

Būti vienam iš ISTJ yra gerai. Tiesa ta, kad labai daug gerai žinomų visuomenės veikėjų priklauso šiam asmenybės tipui. George‘as Washingtonas, karalienė Elžbieta II ir Warrenas Buffetas – visi jie yra šio asmenybės tipo pavyzdžiai.

ISTJ reiškia Introversija (Introversion), Jutimas (Sensing), Mąstymas (Thinking), Vertinimas (Judgement). Tai yra savybės, kuriomis garsėja ISTJ asmenybės tipas, ir šios savybės dažnai leidžia jiems pasiekti aukštų pareigų.

ISTJ yra labiausiai pasaulyje paplitęs asmenybės tipas, ir tai tikrai šaunu. Ar kada svarstėte, ar priklausote šiam ramių, gerų ir pakančių žmonių asmenybės tipui? Štai šio asmenybės tipo požymiai ir ką jie reiškia jūsų santykiams.

1. Žmonės jus vadino „sena siela“ arba sakė, kad esate senamadiškas

ISTJ yra patys senamadiškiausi, kokie tik būna, – ir tai nuostabu. Jie vertina tradicijas ir dažniau laikysis „išbandytų ir veiksmingų“ kelių, kurdami gerą gyvenimą, nei imsis avantiūros ir leisis į nežinomas (ir galimai pavojingas) teritorijas.

2. Gerą dieną įsivaizduojate namie

Galbūt jums patiktų kepti sausainius arba pietauti kartu su visa šeima, tačiau ne daugiau. ISTJ žinomi kaip namisėdos ir introvertai, kurie tiesiog nori atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos.

3. Visi dažniausiai kreipiasi į jus, kai jiems reikia realistiško ir atsakingo asmens

ISTJ tipo asmenybėms atsakomybė visada yra svarbiausia. Į jus visada kreipiasi, kai reikia patarimo apie draudimą, mokesčius arba apie vaikų priežiūrą. Kodėl? Nes jie žino, kad nedarysite kažko beprotiško, o jūsų patarimai visada bus realistiški.

4. Jus žavi maži dalykai

Darote naują rankdarbį iš stiklainio? Šaunu. Gražią dieną praleidžiate parke? Nuostabu. Jei esate ISTJ asmenybės tipo, jums nereikia klubų ar šampano, kad būtų linksma.

5. Darbe jūs visada pasiekiate aukštų pareigų

Jūs taip pat galite būti buhalteris arba mokslininkas. Daugumoje atveju, skaičiai yra jūsų „arkliukas“. Kadangi ISTJ visada sunkiai dirba bei susitelkia į tai, kad darbus įvykdytų kokybiškai ir laiku, saugu sakyti, kad darbo paieškos beveik niekada nesukelia sunkumų. Jūs esate, kaip viršininkai vadina, „auksinis darbuotojas“.

6. Esate linkę blogai reaguoti į pokyčius, trūkumus ar nenusakomybę

Stabilumas ir reguliarumas yra tie dalykai, kurie leidžia ISTJ jaustis saugiai. Jei jaučiate, kad darbas neatliekamas tinkamai, arba jei jaučiate, kad negalite gerai nusakyti žmonių, jūs piktinatės. Kalbant apie jus, dažnai vartojamas žodis „perfekcionistas“.

7. Dažnai buvimas teisiam jum svarbiau už kito asmens jausmus

Tai taip pat viena iš pagrindinių ISTJ problemų santykiuose priežasčių. Jų logikos ir teisingumo poreikis yra toks nuodugnus, kad jie gali atbaidyti šalia esančius žmones.

8. Mėgstate sąžiningumą

ISTJ dažnai yra tiek atviri, kad tampa tiesmukiški. Tai gali būti ir gerai, ir blogai, priklauso nuo situacijos.

9. Anksčiau, kalbėdami apie jus, žmonės vartojo žodį „saugus“

Žinote, ką tai reiškia, ir tai nėra blogai. Tai reiškia, kad jie gali jumis pasikliauti.

10. Laikote savo pareiga padaryti šeimą ir draugus laimigus

ISTJ žinomi kaip žmonių „malonintojai“. Dažniausiai jie nuoširdžiai pasistengs padaryti aplink esančius žmones laimingus vien dėl to, kad taip yra teisinga. Kartais dėl šito jie gali netgi kaltinti save už jiems nepavaldžius dalykus.

11. Iš esmės, jūs esate labai ramus ir praktiškas asmuo

Jūs turite realistiškus tikslus ir mokate lėtai jų siekti. Nerimo nejaučiate, nebent jus „meta po traukinio ratais“, tačiau net ir tada tai tik laikina.

12. Vienintelis atvejis, kai pamatysite panikuojantį ir nerangų ISTJ – jei jis yra perfekcionistas

Tai tikriausiasi didžiausias ISTJ asmenybės tipo Achilo kulnas. Šiam asmenybės tipui būtina, kad viskas būtų tobula, ypač darbe. Visiems kitiems, kurie susiduria su per daug „įsijautusiu“ ISTJ, bendravimas su juo gali tapti košmaru.

Kalbant apie patrauklumą, ISTJ asmenybės tipas labai padeda jų turėtojams susitikinėjant su antrąja puse. ISTJ tai yra tipas, su kuriuo žmonės nori sukurti šeimą ir įleisti šaknis.

Logiška, atsižvelgiant į tai, kokie tradiciški, sąžiningi ir jaukūs esate linkę būti. Dauguma žmonių nekantrautų supažindinti jus su savo tėvais, tačiau su jūsų asmenybės tipu yra šioks toks kabliukas, dėl kurio pasimatymai tampa sudėtingesni: jaudulys.

Paprastai tariant, ISTJ linkę būti „nuobodoki“, tad gali tekti padirbėti ir priešingai lyčai parodyti, kad esate įdomūs ir mėgstate jaudulį. Jums taip pat derėtų paieškoti žmogaus, mėgstančio „žaisti pagal taisykles“.

Tinkamam partneriui jūs suteikiate stabilumą ir džiaugsmą ir darote viską, kad suteiktumėte jam malonumą. Taigi, esate tikras laimikis.

Kalbant apie problemas santykiuose, ISTJ turi tris pagrindines meilės žudikes. Pirmoji – su ISTJ tipu labai paprasta pasinerti į rutiną. Jei būsite atviresni naujiems potyriams, santykiai tikrai pagerės. Be to, dėl savo tiesmukiško ir užsispyrusio būdo ISTJ yra linkę ginčytis. Turite išmokti siekti kompromiso.

Galiausiai, daugiausiai sunkumų gali sukelti kontrolė. ISTJ, įsijungę perfekcionisto ir vadovo režimą, santykiuose tampa labai įsakmūs ir valdingi. Viena iš santykių sudedamųjų dalių yra pasitikėjimas partneriu, kad jis jūsų nenuvils. Jei turite poreikį stebėti kiekvieną partnerio judesį, susimąstykite – galbūt pats laikas jį palikti.

Būti ISTJ yra šaunu, ypač jei norite ilgalaikių santykių. Jei ieškote trumpalaikių santykių (o tokių beveik niekada neieškote), – ne taip jau ir gerai. Tinkamam partneriui jūs suteikiate stabilumą ir džiaugsmą ir darote viską, kad suteiktumėte jam malonumą. Taigi, tinkamam asmeniui esate tikras laimikis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje