Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką apie jūsų asmenybę atskleidžia drabužiai

Kasdienius drabužius renkamės ne šiaip sau – vienu ar kitu būdu jie nusako mūsų asmenybės ypatybes, atskleidžia tam tikrus bruožus. Tarkime, jeigu esate iš prigimties kukli ir rami, vargu ar į darbą atkeliausite ryškiai raudona aptempta suknele, o tai, kuriai būdingas ekscentriškumas, pilkos spalvos, kūno formas slepiantys drabužiai gali sukelti tikrą siaubą.
Mergina tarp rūbų
Mergina tarp drabužių / Fotolia nuotr.

Mados psichologė iš Niujorko Dawnn Karen portalui yahoo.com teigė, kad žmonės labai greitai prisiriša prie savo drabužių. Be to, siekdami vieno ar kito tikslo, mes aplinkiniams būtent darbužiai galime sudaryti tam tikrą įvaizdį, kuris jiems patiks arba ne...

Taigi pereikime prie praktikos.

Dažnai avite aukštakulnius

Jie gali atskleisti iš tiesų nemažai. Dažniausiai tai reiškia, kad jaučiatės stabiliai, esate pasitikinti savimi. Tačiau jeigu kulniukai yra labai aukšti, gali būti, kad moteris jaučiasi ne itin kompetentinga, neišmananti reikalo esmės, todėl aukštakulniais naudojasi, kad pakiltų tiek fiziškai (ir galėtų pažvelgti į akis tam tikrame lygmenyje), tiek išminties prasme.

Drabužiai primena 9-ąjį ar 10-ąjį dešimtmetį

Jeigu jūsų drabužiai alsuote alsuoja tolima praeitimi, gali būti, kad tiesiog įstrigote tam tikrame laikotarpyje. Kai tokie apdarai buvo madingi, ant bangos, o jūs jautėtės puikiai, pasitikinti savimi ir pan., tikėtina, kad nenorite ištrūkti iš tos emocinės būsenos, kurią ir dovanoja apranga. Visgi pamąstykite apie tai, kad žmogus turi augti ir keistis, tas pat ir su jūsų įvaizdžiu.

Vergiškai vaikotės madų

Šie žmonės labai ekspresyvūs, niekada nestovi vietoje, aplinkiniams demonstruoja naujausius mados prekių ženklus, vis kitokius drabužių derinius ir savo įvaizdžio pokyčius. Tačiau kas iš tikrųjų esate? Sustokite akimirkai ir pamąstykite apie save. Gali būti, kad taip stengiatės nustumti į šalį tam tikras emocijas, nuo kažko pasislėpti. 
 

Jeigu atsisakote išsipuošti ir jums prie širdies kuklus stilius arba, atvirkščiai, nė negalite pagalvoti, kad turėsite vaikščioti su džinsais ir megztiniu vietoj prabangios suknelės

Gal tai nuskambės kiek šabloniškai, tačiau toks rengimosi modelis jums pats patogiausias ir priimtiniausias. O kai su tam tikra apranga jaučiamės lyg devintame danguje, nesinori kažko keisti. Kitas aspektas, kad vienu ar kitu atveju įvaizdis atkreipia dėmesį, ir jūs, rengdamiesi prabangiai arba kukliai, iš aplinkos gaunate tai, ko trokštate.

Dievinate ankštus ir aptemptus drabužėlius

Tai gali būti paprasčiausias neišmanymas, kaip rengtis, kaip pasirinkti tinkamą drabužio dydį savo kūno sudėjimui. Kitos moterys tokį aprangos stilių renkasi todėl, kad jis poppasaulyje priimamas kaip itin šaunus, traukiantis žvilgsnį, seksualus. Ypač kai tiesiog nežinai, kaip pademonstruoti savo seksualumą be aptemptų drabužėlių...

Apsmukusių drabužių karalienė

Gali būti, kad jums nepatinka jūsų kūnas ir figūra, todėl nesinori rodytis visam pasauliui. Tikėtina, kad toks žmogus ne itin pasitikti savimi, nevertina savęs, nesijaučia patogiai, todėl apsmukę drabužiai tampa puikiausia slėptuve.

Tiesa, mados psichologė pabrėžia, kad tokie vertinimai negali būti suvokiami vienareikšmiškai. Juk mūsų įvaizdžiui didžiulę įtaką daro ir nuotaika bei nusiteikimas.

Akį rėžianti apranga

Psichologų nuomone, tokia apranga išduoda, kad jos dėvėtojas nepasitiki savimi ir tai stengiasi užmaskuoti ryškiu įvaizdžiu. Juk tokiu atveju visas dėmesys nukrypsta į drabužius, o ne į žmogaus asmenybę. Tačiau šiaip ar taip gali būti, kad tokie asmenys labai trokšta dėmesio, o ryškios spalvos turi ir privalumų ir atskleidžia pakylėtą nuotaiką.

Apranga su daug sagų

Kruopščiai parinkta apranga su visomis užsagstytomis sagomis atskleidžia, kad žmogus disciplinuotas, tvarkingas ir gerai organizuotas. Kitos būdingos savybės – nelankstumas, atšiaurumas, rūstumas. Drabužiai turi atrodyti nepriekaištingai, tad, tikėtina, tokie žmonės lygina net savo džinsus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius