Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką daryti, jei santykiuose esate nelaiminga, tačiau jūsų partneriui viskas gerai

Ar pavargote kalbėtis apie santykius su partneriu, kai jis nemato problemos? Ar santykiuose esate nelaiminga ir norite, kad partneris kartu su jumis lankytųsi pas terapeutą, tačiau jis atsisako? Portalo yourtango.com ekspertė ir lektorė Kim Olver didžiąją laiko dalį dirba su moterimis, sakančiomis, kad santykiuose jaučiasi nelaimingos. Jos nori, kad jų partneriai pasikeistų, ir jas erzina tai, kad jis nemato poreikio keistis. Štai tada prasideda tikrasis darbas, tikina K.Olver.
Rasti kompromisą santykiuose sudėtinga, bet įmanoma
Rasti kompromisą santykiuose sudėtinga, bet įmanoma / „Scanpix“ nuotr.

Kai atsirandate nelaiminguose santykiuose ir susiduriate su santykių problemomis, blaivus protas turėtų sufleruoti, kad partneris turi bendradarbiauti, kad galėtumėte viską „sutvarkyti“. Tačiau tai vyksta nebūtinai taip.

Įsivaizduokite, kad esante santykiuose ir suvokiate, kad kažkas turi keistis. Jūs iškeliate šią problemą partneriui ir pasakote jam, kad esate nelaiminga, o jis tiesiog nesupranta. Jūsų vyrui ar vaikinui atrodo, kad viskas gerai. Jis nemato tų pačių santykių problemų, kurias matote jūs.

Pagalvotumėte: „Na, problemų turi mano partneris. Jis tiesiog tai neigia.“ Tačiau iš tiesų santykių problemų turite jūs, kadangi būtent jūs esate nelaiminga.

Esate visiškai šokiruota ir nežinote, į kurią pusę judėti. Kaip galima „sutvarkyti“ santykius be partnerio pagalbos?

Jei santykiuose yra kažkas, kas jums nepatinka, jūs ir partneris nelaikote to problema... tada kur problemos?

Na, mąstant blaiviai, pagalvotumėte: „Na, problemų turi mano partneris. Jis tiesiog tai neigia.“ Tačiau iš tiesų santykių problemų turite jūs, kadangi būtent jūs esate nelaiminga. Todėl būtent jūsų pareiga ir atsakomybė atrasti savo laimę.

Sakykime, identifikavote savo nelaimės šaltinį ir pasidalinote juo su partneriu. Jis sako, kad jūsų santykiuose problemų nėra, tačiau jūs vis tiek nepatenkinta. Žinote, kodėl?

Jūs nepatenkinta, nes norite, kad jis darytų kažką, ko nedaro, arba nustotų daryti tai, ką labai nori daryti. Jūs norite, kad jūsų partneris keistųsi, o ne atvirkščiai.

Kai pripažinsite, kad jūs turite problemų santykiuose, turėsite kelis galimus variantus.

Štai 3 būdai sutvarkyti santykius, kai juose jaučiatės nelaiminga:

Pakeiskite situaciją

Galite pakeisti situaciją. Vienas būdas pakeisti situaciją, kuri daro jus nelaimingą, yra sugalvoti geresnį būdą priversti partnerį daryti tai, ką norite, kad jis darytų. Galbūt nepakankamai kartų paprašėte, grasinote arba neradote tinkamo atlygio, kuris jį motyvuotų. Bandykite šias taktikas, jei norite klastingai ir iš lėto naikinti santykių pamatus.

Kitas būdas pakeisti situaciją – tai keisti save situacijoje. Vietoje grasinimų, zyzimo, „papirkimo“ ar skundimosi pabandykite labiau palaikyti partnerį ir išklausykite jo požiūrį į situaciją. Galbūt niekada nesutiksite su jo požiūriu, tačiau vien bandymas suvokti, kaip jis mato situaciją, gali būti labai naudingas.

Priimkite tai

Kartais santykiuose, kai partneris padaro kažką, kas jus trikdo, kyla susierzinimas, kurį sukelia dūmų detektoriaus sirena senkant baterijai arba varvantis vandens čiaupas, kai bandote užmigti. Iš esmės šie garsai nėra nieko baisaus. Tai yra maži pyptelėjimai jūsų gyvenimo radare. Tačiau esant tam tikroms sąlygoms, tai tampa rimtomis problemomis ir padaro didelę įtaką jūsų santykiams.

123RF.com nuotr./Pora.
123RF.com nuotr./Pora.

Tačiau pasitelkus objektyvumą, suvoksite, kad šimtui daykų, kuriuos savo partneryje mylite, tai tik vienas dalykas, kurį norėtumėte, kad jis pakeistų. Jei tai yra būtent taip, tiesiog priimkite jį su tuo vienu trūkumu.

Pasirinkdamos priėmimą, turite atsisakyti bet kokio pykčio, skausmo bei pagiežos, susijusios su problema. Jūs nuoširdžiai nusprendžiate, kad ši problema daugiau jūsų nekamuos. Galbūt pamatysite tai kaip partnerio jums suteikiamą galimybę treniruoti kantrybę, atlaidumą ir besąlygišką meilę.

Išeikite

Paskutinis pasirinkimas yra išeiti. Kartais suvokiate, kad tai ne jūsų. Jei partneris nežada keistis, o jums nepatinka taip, kaip yra, pagalvokite apie santykių nutraukimą. Tačiau paprastai K.Olver rekomenduoja pabandyti kitus variantus – nebent jums gresia fizinis pavojus. Kai priimate sprendimą išeiti, atšaukti šį sprendimą labai sunku.

Tačiau, nepaisant baigties, jūs tapote savo nelaimės šeimininkė ir nebeverčiate savo partnerio keistis, kad taptumėte laiminga. Ar tikrai norite būti asmens, jūsų nelaimės priežasties nelaikančio problema, malonėje? Ne.

Prisiimkite atsakomybę už savo gyvenimą. Susikurkite savo laimę ir ramybę. Ji nėra kažkur toli. Ji ranka pasiekiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius